Ποιος ήταν ο δικηγόρος που δολοφονήθηκε εν ψυχρώ μέσα στο γραφείο του στα Εξάρχεια

Πέμπτη, 12 Οκτωβρίου 2017. Η είδηση που σκάει λίγο πριν τις 8 το βράδυ παγώνει το Πανελλήνιο. Ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος, γνωστός δικηγόρος και γιος του πρώην βουλευτή της ΝΔ, Νώντα Ζαφειρόπουλου, πέφτει νεκρός μέσα στο γραφείο του στα Εξάρχεια μετά από πυροβολισμούς.

Η είδηση γράφεται με μαύρο χρώμα στις μελανές σελίδες της σύγχρονης ιστορίας και βυθίζει στο πένθος την οικογένεια του εκλιπόντος, το δικηγορικό καθώς και τον πολιτικό κόσμο της χώρας.

Γεννήθηκε στην Αθήνα, στις 5 Οκτωβρίου του 1965 από τον Νώντα Ζαφειρόπουλο και την Ίριδα Ζαφειροπούλου – Σπινθουράκη οι οποίοι έκαναν ακόμη 4 παιδιά.

Ο πατέρας του δεν ήταν μόνο γνωστός πολιτικός και βουλευτής της ΝΔ αλλά διετέλεσε και πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών. Ένας από τα αδέλφια του είναι ο επίσης γνωστός πολιτικός, Γρηγόρης Ζαφειρόπουλος ο οποίος διετέλεσε Δήμαρχος Χαλανδρίου.

Σπούδασε στη Νομική Αθηνών και ήταν μάχιμος δικηγόρος από το 1991. Διατηρούσε δικηγορικό γραφείο στην οδό Ασκληπιού 154, εκεί που δολοφονήθηκε. Ήταν παντρεμένος και είχε δύο παιδιά.

Στους νομικούς κύκλους ήταν ιδιαίτερα αγαπητός και χειριζόταν μεγάλες υποθέσεις. Μάλιστα είχε και πλούσια συνδικαλιστική δράση καθώς εξελέγη σύμβουλος στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών το 1996 ενώ το 2005, είχε διατελέσει και αντιπρόεδρος.

Tags: