Οι τουρκικές παραβιάσεις συνεχίζονται- Πάνω από 20 έγιναν σήμερα στο Αιγαίο

Τουρκική άσκηση με πυρά, νότια του Καστελόριζου τα ξημερώματα

Περισσότερες από 20 παραβιάσεις τουρκικών αεροσκαφών κατέγραψαν σήμερα τα ελληνικά ραντάρ στο Αιγαίο. Την ίδια στιγμή, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος τόνιζε ότι τα εδάφη της Κύπρου πρέπει να απελευθερωθούν.

Η τουρκική Αεροπορία έστειλε σήμερα στο Αιγαίο 6 μαχητικά F-16 και ένα ελικόπτερο, που παραβίασαν πάνω από 20 φορές τον εθνικό εναέριο χώρο, τόσο στις περιοχές της Λήμνου, της Λέσβου, της Χίου και της Σάμου, όσο και κοντά στη Ρόδο.

Ελληνικά μαχητικά αναγκάστηκαν να απογειωθούν από τρεις βάσεις - Λάρισα, Καστέλι και Σκύρο - για να αναχαιτίσουν τους εισβολείς.

Τουρκική άσκηση με πυρά, νότια του Καστελόριζου

Στα διεθνή ύδατα, 20 μίλια νότια του Καστελόριζου, το τουρκικό Ναυτικό έχει προγραμματίσει για τα ξημερώματα άσκηση με πυρά, σε μια περιοχή που είχε δεσμεύσει και προχθές, χωρίς όμως να κάνει τελικά την άσκηση.

Μήνυμα Παυλόπουλου για την τουρκική κατοχή της Κύπρου

Την ίδια στιγμή, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας από τη Ζάκυνθο, έστειλε μήνυμα ότι η τουρκική κατοχή στην Κύπρο πρέπει επιτέλους να τελειώσει.

«Η Ελλάδα και οι Έλληνες πρέπει να υπερασπισθούμε την Κύπρο, την κυριαρχία της και την απελευθέρωση των εδαφών της. Μείωση της κυριαρχίας της Κύπρου σημαίνει μείωση της κυριαρχίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης και αυτό δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό κατά κανένα τρόπο».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top