Στα όρια τους τα Canadair: Με έξι πυροσβεστικά αεροσκάφη προσπαθούν να σβήσουν 91 πυρκαγιές σε όλη την Ελλάδα

Υπεράνθρωπη η προσπάθεια των πιλότων και των τεχνικών της Πολεμικής Αεροπορίας/ Πρώτη ανάρτηση: 14-08-2017 17:29

Εκτός από τις επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις που δίνουν τιτάνια μάχη με τις φλόγες, για να μπορέσουν να περιορίσουν το πύρινο μέτωπο σε Κάλαμο, Καπανδρίτι και Βαρνάβα, ηρωική είναι και η προσπάθεια των πιλότων των Canadair, οι οποίοι με τα ελάχιστα μέσα που έχουν στην διάθεση τους, παλεύουν για να σώσουν ο,τι μπορούν από τις φλόγες.

Χαρακτηριστικό της κατάστασης που επικρατεί, είναι από το στόλο των 18 πυροσβεστικών αεροσκαφών (11 CL-215 και 7 CL-415) διαθέσιμα είναι μόνο έξι αεροσκάφη τα οποία έχουν αναλάβει την τεράστια προσπάθεια να σβήσουν την φωτιά.

Οι πιλότοι των Canadair με κίνδυνο της ίδιας τους της ζωής πετούν πολύ χαμηλά μέσα στην φωτιά, ενώ οι τεχνικοί της πολεμικής αεροπορίας προσπαθούν να επισκευάσουν τις βλάβες στα πυροσβεστικά αεροσκάφη και να απελευθερώσουν όσο το δυνατόν περισσότερα Canadair, με τις δυνάμεις της αεροπυρόσβεσης να έχουν φτάσει στα όρια τους.

Συγκεκριμένα, στις επιχειρήσεις αεροπυρόσβεσης σε Κάλαμο, Καπανδρίτι και Βαρνάβα, στην Ζάκυνθο αλλά και στην Αμαλιάδα, συμμετέχουν μόλις τέσσερα παλαιότερα Canadair CL-215 και μόνο δύο τύπου CL-415.

Να σημειώσουμε, ότι από τα δύο αεροσκάφη τύπου CL-415 που επιχειρούν τώρα, το μέγιστο που μπορεί να φτάσει τις επόμενες ώρες είναι τα τέσσερα αεροσκάφη, αφού εκ των πραγμάτων τρία από τα πιο σύγχρονα Canadair δεν μπορούν να ετοιμαστούν σε εύλογο χρονικό διάστημα. 



Την ίδια ώρα, από τα 11 παλαιότερα πυροσβεστικά αεροσκάφη Canadair CL-215 μόνο τα 8 είναι δυνητικά διαθέσιμα, δεδομένου ότι τρία Canadair είναι στην ΕΑΒ και δεν αναμένεται να ετοιμαστούν πριν το τέλος της σεζόν.

Από τα 8 δυνητικά διαθέσιμα τώρα πετούν τέσσερα CL-215 και οι τεχνικοί κάνουν ό,τι περνά από το χέρι τους για να ετοιμάσουν κι άλλα πυροσβεστικά αεροσκάφη.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top