Φονικός σεισμός 6,4 Ρίχτερ στην Κω! Δύο νεκροί, τεράστιες ζημιές στο νησί

Ξύπνησε και πάλι ο Εγκέλαδος

Ισχυρός σεισμός, μεγέθους 6,4 Ρίχτερ σημειώθηκε τα ξημερώματα της Παρασκευής στην Κω με αποτέλεσμα δύο άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους και δεκάδες άλλοι να τραυματιστούν.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο ο σεισμός σημειώθηκε στη 01:31 και το επίκεντρό του βρίσκεται 15 χλμ. ανατολικά της Κω. Ο σεισμός είχε εστιακό βάθος 8 χλμ. και φορά ανατολικά-δυτικά.

Τρία άτομα απεγκλωβίστηκαν από κέντρο διασκέδασης που κατέρρευσε η οροφή του στην πόλη της Κω, δυστυχώς όμως για τα δύο από αυτά ήταν πολύ αργά, αφού όταν η Πυροσβεστική κατάφερε να τα βγάλει από τα συντρίμμια ήταν ήδη νεκρά.

Σοβαρές ζημιές υπάρχουν σε όλο το νησί. Ενδεικτικό είναι ότι το αεροδρόμιο που έμεινε κλειστό για λίγο, αλλά τώρα λειτουργεί κανονικά, ενώ σοβαρές ζημιές έχει υποστεί το λιμάνι, με αποτέλεσμα να μην μπορέσει να καταπλεύσει στο νησί το πλοίο  Blue Star Paros, το οποίο συνέχισε το δρομολόγιό του για Νίσυρο, Τήλο, Σύμη, Ρόδο και Καστελόριζο.

Στο νησί βρέθηκε αμέσως από τη Μυτιλήνη με αεροσκάφος C – 130 ο υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Ν. Σαντορινιός, ενώ μεταβαίνει εκεί εσπευσμένα και κλιμάκιο του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας.

Στην Κω μεταβαίνει ελικόπτερο Super Puma και ελικόπτερο Σινούκ για τη μεταφορά τραυματιών στη Ρόδο.

Ήταν τόσο μεγάλη η ένταση του σεισμού που έγινε αισθητός σε όλα τα Δωδεκάνησα, μέχρι και τη Σάμο, ενώ οι κάτοικοι ξεχύθηκαν στους δρόμους και ξενύχτησαν έξω από τα σπίτια τους.

Μάλιστα σημειώθηκε και τσουνάμι που έφτασε τα 70 εκατοστά.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top