Απορριμματοφόρα βγαίνουν στους δρόμους της Θεσσαλονίκης! Εκτονώνεται η ένταση Μπουτάρη-συμβασιούχων

"Στο ψυγείο" οι προσφορές των ιδιωτών

Απορριμματοφόρα βγαίνουν στους δρόμους της Θεσσαλονίκης!

Κάποια απορριμματοφόρα βγαίνουν στη Θεσσαλονίκη σιγά σιγά, μετά το δημοτικό συμβούλιο, στο οποίο ο Δήμαρχος της πόλης, Γιάννης Μπουτάρης, συνάντησε τους συμβασιούχους. Η ένταση δείχνει, προς το παρόν, να εκτονώνεται. Ο Γιάννης Μπουτάρης ζήτησε να βγάλουν στους δρόμους προσωπικό ασφαλείας και υποσχέθηκε να βάλει «στο ψυγείο» τις 3 προσφορές των ιδιωτών, αν η εικόνα της πόλης μέχρι αύριο, Τρίτη, βελτιωθεί.

Τόνισε, μάλιστα, ότι «αν η τριήμερη ανάθεση της αποκομιδής είναι ιδιωτικοποίηση», εκείνος είναι «αστροναύτης».

Υπογράμμισε ότι τα μεροκάματά τους δεν θα χαθούν, διευκρίνισε, όμως, ότι δεν είναι ο Δήμος αρμόδιος να λύσει το πρόβλημά τους, αλλά το αρμόδιο υπουργείο.

Οι εργαζόμενοι, από την πλευρά τους, ως ένδειξη καλής θέλησης, βγάζουν στους δρόμους από απόψε, Δευτέρα, 26 απορριμματοφόρα στις γειτονιές.

Τις επόμενες ημέρες, θα συνεχίσουν την αποκομιδή, με ενισχυμένο προσωπικό ασφαλείας, αν και τονίζουν ότι θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους, με στόχο τη μονιμοποίηση.

Ήδη από το Σαββατοκύριακο, 11 απορριμματοφόρα έχουν «πιάσει δουλειά» για να ανασάνει η πόλη. Πέρασαν από Τούμπα, Τριανδρία, Ξηροκρήνη, Ανω Πόλη, ΑΠΘ, ΠΑΜΑΚ, Φοιτητική Λέσχη και Φοιτητική Εστία, Καπάνι, και, φυσικά, από τις λαϊκές αγορές και τα νοσοκομεία.

Μιλώντας στην εκπομπή Live U και την κάμερα του Star, ο κ. Μπουτάρης δήλωσε σήμερα, Δευτέρα, ότι «την Πέμπτη, μετά από έγκριση της επιτρόπου, κάναμε μια εκδήλωση ενδιαφέροντος για προσφορές για 3 ημέρες, ώστε να σηκώσουμε 1500 τόνους από την πόλη. Αυτό δεν θα πει ιδιωτικοποίηση. Αυτό θα πει φροντίζω την πόλη μου! Η κατάθεση προσφορών για τους ιδιώτες λήγει σήμερα. Εγώ δεν μπορώ να αφήσω την πόλη. Ακόμα και σήμερα ο Σκουρλέτης να βγάλει μια απόφαση, θα ακυρώσουμε τους ιδιώτες», όπως σας έχει ενημερώσει το star.gr.


 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top