Συγκλόνισαν τα αδέρφια Αντετοκούνμπο στη Στέγη Ιδρύματος Ωνάση:«Είμαστε Έλληνες,εδώ μεγαλώσαμε,αγαπάμε την Ελλάδα»

Τα πλάνα από τη συνέντευξη με την κάμερα 360°

Στη «Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών» του Ιδρύματος Ωνάση βρέθηκαν χθες ο Γιάννης και ο Θανάσης Αντετοκούνμπο, σε μια συζήτηση με την Αφροδίτη Παναγιωτάκου, διευθύντρια Τομέα Πολιτισμού Ιδρύματος Ωνάση. Μίλησαν λιγότερο για μπάσκετ και περισσότερο για την αξία της διαδρομής, για το τι σημαίνει «Έλληνας» και για όλα όσα χρειάζονται για να φτάσεις ψηλά.

Φυσικά από αυτή την εκδήλωση δε θα μπορούσε να λείπει το star.gr! Πλήθος κόσμου είχε κατακλύσει από νωρίς τη Στέγη στη Λεωφ. Συγγρού, περιμένοντας να δουν από κοντά τους διεθνείς παίκτες του μπάσκετ. Ο φακός του star.gr εντόπισε και το διάσημο παίκτη του μπάσκετ  Θ. Παπαλουκά, ο οποίος περίμενε και αυτός να αρχίσει η εκδήλωση φωτογραφιζόμενος με θαυμαστές.

Τα αδέρφια Αντετοκούνμπο έκαναν  την εμφάνισή τους στη σκηνή στις 20:30 υπό τις επεφημίες του κοινού. Ιδιαίτερα σεμνοί και απλοί, ο Γιάννης και ο Θανάσης Αντετοκούνμπο σε κάνουν να νομίζεις, ακούγοντάς τους, πως μιλάς σε δύο καλούς φίλους. Σε άψογα ελληνικά μίλησαν για την οικογένειά τους και τις δυσκολίες μέσα στις οποίες μεγάλωσαν, για τη μητέρα τους στην οποία, όπως είπαν, οφείλουν αυτό που είναι σήμερα, αλλά και για το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν τα παιδιά μεταναστών στην Ελλάδα.

«Eμένα δε μπορεί κανείς να μου πει αν είμαι Έλληνας ή όχι. Μόνο την Ελλάδα ξέρω, δεν έχω πάει ποτέ στη Νιγηρία. Αγαπώ τη χώρα μου», λέει ο Γιάννης Αντετοκούνμπο.

«Θέλουμε να κάνουμε πράγματα στο μπάσκετ και μετά να βοηθήσουμε κι εμείς παιδιά που έχουν ταλέντο να φτάσουν ψηλά», λέει με τη σειρά του ο Θανάσης.

Τελικά, τι χρειάζεται όμως για να φτάσεις ψηλά; Την απάντηση μας έδωσε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο:«Πολύ δουλειά. Να δουλέψεις πολύ και να σκέφτεσαι ότι είσαι ο καλύτερος. Αν σκέφτεσαι ότι είσαι μέτριος, εκεί θα μείνεις πάντα».

Στο τέλος της συζήτησης οι Antetokoun-bros αποχώρησαν ενώ ο κόσμος τους αποθέωνε, αφήνοντάς μας μια ελπίδα για το μέλλον ότι τα όνειρα μπορούν να πραγματοποηθούν, όσο…μακρινά κι αν μοιάζουν. Ο Γιάννης και ο Θανάσης Αντετοκούνμπο είναι η προσωποποίηση της ελπίδας, αλλά και της ανάγκης εξάλειψης της καχυποψίας προς κάποιον που μπορεί να μη μοιάζει εξωτερικά με Έλληνα, αλλά, όπως είπε και ο Γιάννης Αντετοκούνμπο:«Έλληνας δε γεννιέσαι μόνο, γίνεσαι».

Της  Σοφίας Γαλάνη

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top