Μία νεκρή θρηνεί σήμερα η χώρα μετά το φονικό χτύπημα του Εγκέλαδου στη Λέσβο που είχε σαν αποτέλεσμα να ισοπεδωθεί το χωριό Βρίσα, όπου έμενε και η άτυχη γυναίκα.

Ο σύζυγός της με το που έγινε ο σεισμός προσπάθησε να την τραβήξει και να την πάρει μαζί του έξω, όμως δεν τα κατάφερε.

Η 43χρονη γυναίκα, μητέρα δύο παιδιών, καταπλακώθηκε από τόνους τσιμέντου, καθώς το σπίτι της κατέρρευσε ολοσχερώς, πριν η ίδια προλάβει να βγει έξω.

Τα σωστικά συνεργεία κατέβαλαν υπεράνθρωπες προσπάθειες να την εντοπίσουν και να την απεγκλωβίσουν μέχρι και τις 20:20 το βράδυ, που δυστυχώς την εντόπισαν νεκρή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η γυναίκα είχε μαζί της το κινητό της τηλέφωνο, στο οποίο καλούσαν οι άνδρες των σωστικών συνεργείων για να μπορέσουν να βρουν το σημείο που έχει εγκλωβιστεί.

Κάποια στιγμή το τηλέφωνο σταμάτησε να χτυπά και η 45χρονη ακόμα δεν είχε δώσει σημεία ζωής. Οι χειρότεροι φόβοι τόσο του συζύγου της, όσο και των σωστικών συνεργείων επιβεβαιώθηκαν λίγο αργότερα, όταν και εντοπίστηκε πεσμένη μπρούμυτα με χτύπημα στο κεφάλι.

Οι γιατροί που ήταν στο σημείο έκαναν απελπισμένες προσπάθειες να την επαναφέρουν, όμως ήταν ήδη αργά. Η Λέσβος θρηνούσε ήδη το πρώτο της θύμα από το σεισμό. 

Tags: