Στο star.gr ο κάτοικος που κατέγραψε σε video τις βιβλικές καταστροφές στη Βρίσα: «Έχει πέσει όλο το χωριό»

Τραυματίες και εγκλωβισμένοι στο χωριό που ένιωσε όλη την ένταση του σεισμού των 6,1 Ρίχτερ/ Πρώτη ανάρτηση: 12-06-2017 17:28

Στο star.gr μίλησε ο Αποστόλης Παρασκευόπουλος, ο κάτοικος Mυτιλήνης, που με την κάμερα του κινητού του, κατέγραψε τα συγκλονιστικά videο τα οποία αποτυπώνουν τις βιβλικές καταστροφές που υπέστη το χωριό Βρίσα, μετά τον πολύ ισχυρό σεισμό των 6,1 Ρίχτερ που σημειώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας.

ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΟΠΕΔΩΜΕΝΗ ΒΡΙΣΑ

Όπως σας έχει ήδη ενημερώσει το star.gr, μετά την ισχυρή σεισμική δόνηση κατέρρευσαν σπίτια, ενώ υπάρχουν εγκλωβισμένοι και τραυματίες.

Όπως εξήγησε στο star.gr ο κος Παρασκευόπουλος, στη Βρίσα «έχουν ισοπεδωθεί δεκάδες σπίτια. Πιστεύω το 80% πρέπει να έχουν κατεδαφιστεί ή να έχουν πάθει ζημιές».

Ο ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΣ

Ο ίδιος εργάζεται στα Βατερά, και «όταν έγινε ο σεισμός, μάθαμε ότι ψιλοέπεσε το σπίτι κάποιου γνωστού, τρέξαμε να βοηθήσουμε να δούμε μήπως κάποιος χρειάζεται κάτι,  πήγαμε εκεί και είδαμε ο,τι είδαμε».

Όπως μας είπε, τα Βρίσα έχουν «τραυματίες και εγκλωβισμένους», ενώ τόνισε πως «όλη την ένταση την έχει φάει η Βρίσα. Στο υπόλοιπο νησί απ΄ότι έχω μάθει δεν έχει ζημιές».

ΕΧΕΙ ΠΕΣΕΙ ΟΛΟ ΤΟ ΧΩΡΙΟ-ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΠΕΡΠΑΤΗΣΕΙΣ

Το μέγεθος της καταστροφής στη Βρίσα είναι τέτοιο, καθώς όπως δήλωσε ο κος Παρασκευόπουλος «έχει πέσει όλο το χωριό. Δεν μπορείς να περπατήσεις δεν υπάρχει δρόμος. Έχουν κλείσει οι δρόμοι. Ο,τι βλέπαμε στην Ιταλία έχει συμβεί εδώ στο χωριό. Έχει κατεδαφιστεί ολόκληρο».

Καταστροφές υπάρχουν και στο Πλωμάρι το οποίο βρίσκεται πολύ κοντά στη Βρίσα:

«Απ΄ότι άκουσα πρέπει να έχουν πέσει κάποια παλιά σπίτια» δήλωσε ο κάτοικος του νησιού.

ΕΝΙΩΘΑ ΟΤΙ Η ΓΗ ΑΝΟΙΓΕΙ ΑΠΟ ΚΑΤΩ ΜΟΥ

«Ο σεισμός ήταν πάρα πολύ αισθητός. Ήταν στα δυτικά παράλια της Τουρκίας, το νιώσαμε ΠΟΛΥ έντονα, πολύ έντονα. Εγώ αυτό το πράγμα στο νησί δεν το έχω ξαναδεί αν και είναι σεισμογενής η περιοχή. Αλλά τόσο έντονο σεισμό με τόση δύναμη δεν είχαμε ξανά, και ήμασταν εκείνη την ώρα στην παραλία. Δεν είναι ότι ήμασταν σε σπίτι. Εγώ ένιωθα ότι ανοίγει η γη από κάτω μου».

Προς το παρόν, στο σημείο «έχουν φτάσει Πυροσβέστες και ένα ασθενοφόρο. Έρχονται και κλιμάκια της ΕΜΑΚ από την Αθήνα απ΄ότι έμαθα. Οι άνθρωποι κάθονται κάτω από τα ερείπια, δεν υπάρχει κάποιος να τους ενημερώσει και πηγαίνουμε και τους λέμε “φύγετε από τα σπίτια γιατί θα γίνουν μετασεισμοί"».

Της Χριστίνας Βεργιώτη
E-mail: chvergioti@star.gr
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top