Στοιχεία ΣΟΚ για το ΦΟΝΙΚΟ στο Μενίδι: «ΔΕΝ υπάρχουν ΑΔΕΣΠΟΤΕΣ ΣΦΑΙΡΕΣ. Πάντα κάπου καταλήγουν»

Τι λέει στο star.gr ο βαλλιστικός αναλυτής Γεώργιος Ραυτογιάννης-Πρώτη ανάρτηση: 12-06-2017 13:23

Εκτός ελέγχου είναι η κατάσταση στο Μενίδι με τους κατοίκους να έχουν βγει στους δρόμους εξαγριωμένοι μετά τον τραγικό χαμό του 11χρονου Μάριου από αδέσποτη σφαίρα στο προαύλιο του σχολείου του, μπροστά σε δεκάδες συμμαθητές του.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες η βολίδα που σφηνώθηκε στο κεφάλι του άτυχου παιδιού φαίνεται να προέρχεται από όπλο των 9 χιλιοστών το οποίο ψάχνουν αδιάκοπα οι αστυνομικές αρχές.

Το star.gr, μίλησε για το εν λόγω θέμα με τον Γεώργιο Ραυτογιάννη, βαλλιστικό αναλυτή.

Ο Γ. Ραυτογιάννης

 

«Το 9άρι πιστόλι έχει δραστικό βεληνεκές τα 50 μέτρα. Το δραστικό βεληνεκές, είναι εκεί που κάποιος μπορεί να σημαδέψει. Η βολίδα όμως μπορεί να σκοτώσει στα  800 και στα 1000 μέτρα ανάλογα τις προϋποθέσεις και τις συνθήκες του όπλου που χρησιμοποιήθηκε αλλά και την κλίση την οποία προσέδωσε στο χέρι του αυτός που πυροβόλησε στον αέρα. Η βολίδα λοιπόν, συνεχίζει να είναι επικίνδυνη», εξηγεί στο star.gr και προσθέτει «Αυτό που λέμε θα ρίξω στον αέρα με ασφάλεια, είναι το χειρότερο πράγμα. Γιατί ένα αντικείμενο σε μια κάθετη βολή προς τα πάνω κατεβαίνει και πέφτει κάτω με την ίδια ταχύτητα που έφυγε. Από αυτό και μόνο  καταλαβαίνουμε πόσο επικίνδυνο είναι να πυροβολεί κανείς στον αέρα».

«Για να το πω πιο αναλυτικά, δεν σημαίνει πως εκεί που σταματά η κινητική ενέργεια της βολίδας από το όπλο, σταματά και η επικινδυνότητά της. Συνεχίζει να είναι επικίνδυνη και κινείται στην έξοδο της κάνης με 350 έως 380 μέτρα το δευτερόλεπτο. Αυτό σημαίνει ότι ξεπερνά το φράγμα του ήχου που είναι τα 1200-1222 χλμ την ώρα», αναφέρει.

Τέλος τονίζει πως «Δεν υπάρχει αδέσποτη σφαίρα γιατί πάντα κάπου θα καταλήξει.Υπάρχουν πολλές περιπτώσεις που  έχουμε διαπιστώσει  ότι όταν μια βολίδα φεύγει πάντα κάπου καταλήγει και έχουμε πάρα πολλά θύματα εξαιτίας άσκοπων πυροβολισμών, από αδέσποτος βολίδες. Η σφαίρα στον αέρα είναι επίφοβη, είναι επικίνδυνη και δυστυχώς αυτός που πυροβολεί δεν ξέρει τι αποτέλεσμα έχει επιφέρει».

Υπενθυμίζεται ότι από ένα γλέντι των ΡΟΜΑ φαίνεται πως προέρχεται η σφαίρα που έστειλε στο θάνατο τον μικρό Μάριο.

Το γλέντι της ντροπής έγινε για τη μη προφυλάκιση γυναίκας Ρομά, η οποία είχε συλληφθεί για διακίνηση ναρκωτικών.

«Εκείνη τη νύχτα έπεσαν 25 πυροβολισμοί. Βγαίνουμε έξω από το σπίτι και αναρωτιόμασταν τι έγινε. Αυτοί όποτε πουλάνε ναρκωτικά πυροβολούν στον αέρα προειδοποιητικά για να πάνε περισσότεροι πελάτες. Όσες φορές πυροβολήσουν, τόσοι θα πάνε», λέει κάτοικος της περιοχής, ο οποίος δεν θέλει να δημοσιοποιήσει τα στοιχεία του γιατί φοβάται.

 

*Ο κύριος Ραυτογιάννης εκτός από το star.gr μίλησε και στην εκπομπή Αλήθειες με τη Ζήνα. Δείτε τί είπε στο βίντεο.

 

Ρεπορτάζ: Μαρία Κυπραίου

email: mkipreou@star.gr

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top