Ημέρα ΜΝΗΜΗΣ για τα θύματα της ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ του Πόντου- Χάθηκαν 355.000 ψυχές

Τουρκόφωνη ιστοσελίδα της Θράκης μιλά για "δήθεν ποντιακή γενοκτονία"

Στις 19 Μαΐου του 1919, δυνάμεις του Κεμάλ Ατατούρκ αποβιβάστηκαν στην Σαμψούντα και κατέσφαξαν τους Έλληνες του Πόντου. Ακόμη και σήμερα, όμως, το καθεστώς Ερντογάν όχι μόνο δεν αποδέχεται την γενοκτονία αλλά συνεχίζει τις προκλήσεις.

Ψυχές χάθηκαν… Εκτελέσεις, βασανιστήρια, πείνα, δίψα, πορείες θανάτου στην έρημο. Οι απόγονοι των Ποντίων δεν ξεχνούν τους ανθρώπους τους…

Η Τουρκία μέχρι σήμερα ωστόσο δεν αναγνωρίζει ότι υπήρξε γενοκτονία.

Ο Γεωστρατηγικός Αναλυτής, κ. Σάββας Καλλεντερίδης, υποστηρίζει ότι «εμείς οι Έλληνες κρατήσαμε μια στάση παθητική. Το τουρκικό κράτος αναπαράγει αυτές τις τακτικές οι οποίες σήμερα εκφράζονται μέσα από επιθετικότητα».

Πρέπει να τονίσουμε πως η 19η Μαΐου για την Τουρκία είναι εθνική εορτή. Η ημέρα που για εμάς συμβολίζει έναν από τους μεγαλύτερους πόνους του Ελληνισμού, για τους Τούρκους είναι, όπως υποστηρίζουν, η αρχή του απελευθερωτικού τους αγώνα.

Οι Πόντιοι καταγγέλλουν πως το καθεστώς Ερντογάν συνεχίζει τον διωγμό τους. Ο ποντιακής καταγωγής ακτιβιστής Γιάννης Βασίλης Γιάιλαλι είναι ακόμη φυλακισμένος…και οι προκλήσεις συνεχίζονται!

Μια ακόμη αμφισβήτηση της Ιστορίας ήρθε σήμερα, Παρασκευή, από την τουρκόφωνη ιστοσελίδα της Θράκης, Μπιρλίκ. Χλευάζουν δήλωση του προέδρου της δημοκρατίας με τον τίτλο «Μήνυμα για τη δήθεν ποντιακή γενοκτονία από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Ελλάδας, Παυλόπουλο».

 

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top