Αναστάτωση προκλήθηκε το πρωί της Παρασκευής 12 Μάϊου έξω από το κτίριο του Εφετείου, όπου θα διεξαγόταν η δίκη σε δεύτερο βαθμό για τη δολοφονία του Μάριου. Συγγενής του άτυχου νέου έβγαλε όπλο και πυροβόλησε τρεις φορές στον αέρα.

Όλα ξεκίνησαν μετά τη νέα αναβολή της δίκης στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο.

Συγκεκριμένα, ξάδερφος της μητέρας του Μάριου στάθηκε μπροστά στις κάμερες και τους δημοσιογράφους και την ώρα που έλεγε: «Αισθάνομαι ότι θα γεράσουμε και δεν θα τον βρούμε (...) Ζητάει η μεγάλη μάνα μας να τον πάμε εκεί που πρέπει κι εμείς δεν μπορούμε να τον βρούμε γιατί έχουμε μπλέξει με λαμόγια. Τα λαμόγια είναι παντού και γύρω μας. Ο Θεός όμως έχει άλλη γνώμη», έβγαλε ένα περίστροφο και πυροβόλησε στον αέρα τρεις φορές.

Στο άκουσμα των πυροβολισμών η μητέρα του Μάριου, Βαρβάρα Θεοδωράκη, αλλά και όλοι οι φίλοι και οι συγγενείς που είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς έξω από το Δικαστήριο, πανικοβλήθηκαν.

Ο δράστης, αγκάλιασε για λίγο τη μητέρα του άτυχου 26χρονου ενώ εκείνη του έλεγε «τι κάνεις, τι κάνεις, δεν είναι πράγματα αυτά». Επιχείρησε να την καθησυχάσει και πριν φύγει από το σημείο είπε: «Σκεφτόμαστε να αυτοκτονήσουμε, εγώ είμαι σε διάθεση να αυτοκτονήσω, αλλά όχι έτσι, όπως πρέπει! Όχι έτσι, αυτά είναι ξεφτιλίκια. Ξεφτιλίκια είναι όλα», ενώ σήκωσε πάλι το όπλο για να πυροβολήσει στον αέρα, το οποίο όμως ήταν άδειο.

Στη συνέχεια, έτρεξε προς τις σκάλες. Αστυνομικοί που βρίσκονταν εκεί τον ακινητοποίησαν και προχώρησαν στη σύλληψη του, αφού προηγήθηκε μικρή συμπλοκή. Οι αστυνομικοί πέρασαν χειροπέδες και σε άλλον άντρα.

Η δίκη αναβλήθηκε για τις 19 Μαρτίου 2018 μετά από αίτημα του συνηγόρου υπεράσπισης του Πέτρου Μιχαλεάκου.

Ερευνάται εάν ο δράστης πέρασε με το όπλο και μέσα στη δικαστική αίθουσα

Στο στόχαστρο της Εισαγγελίας Εφετών μπαίνουν τα μέτρα ασφαλείας στο κτίριο μετά το περιστατικό του πυροβολισμού μπροστά στις κάμερες. Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών βρίσκεται σε επαφή με την αστυνομία.

Αναμένει τις καταθέσεις που θα ληφθούν, τόσο από το δράστη όσο και από άλλα πρόσωπα για να διαπιστωθεί εάν ο άνδρας βρισκόταν μέσα  στο κτίριο.  Αν φανεί ότι κατάφερε να μπει μέσα στα δικαστήρια με όπλο θα δοθεί εντολή για έρευνα για τα μέτρα ασφαλείας και τους ελέγχους που γίνονται κατά την είσοδο των πολιτών.

Tags: