Πώς θα ταξιδέψει σε ολόκληρη την Ελλάδα το Άγιο Φως- Ποιες έκτακτες πτήσεις θα πραγματοποιηθούν

Ό,τι χρειάζεται να ξέρετε- 15-04-2017 13:44

Το απόγευμα στο Ελ. Βενιζέλος το Άγιο Φως- Πώς θα ταξιδέψ

Από στιγμή σε στιγμή αναμένεται το κυβερνητικό αεροσκάφος, με το οποίο θα μεταφερθεί το Άγιο Φως, στο αεροδρόμιο "Ελευθέριος Βενιζέλος".

Για την υποδοχή του, όπως ήδη σας έχει ενημερώσει το star.gr, θα πραγματοποιηθεί ειδική τελετή και θα αποδοθούν τιμές αρχηγού κράτους.

Στη Θεσσαλονίκη, η άφιξη του Άγιου Φωτός αναμένεται στις 21:50 το βράδυ.

Στην Ιερουσαλήμ βρίσκεται ελληνική αντιπροσωπεία, για να μεταφέρει το Άγιο Φως στην Ελλάδα. Αποτελείται από τον Υφυπουργό Εξωτερικών, αρμόδιο και για θέματα εκκλησιαστικής διπλωματίας, Γιάννη Αμανατίδη, τον Έξαρχο του Παναγίου Τάφου στη Ελλάδα, Αρχιμανδρίτη π. Δαμιανό, τον εκπρόσωπο της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδας, Μητροπολίτη Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως Σεβασμιότατο κ. Αθηναγόρα και τον Αθανάσιο Μπούρα, ως αναπληρωτή Γενικό Γραμματέα της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Ορθοδοξίας , βουλευτή ΝΔ. Στην αποστολή συμμετέχουν, επίσης, και ο Βασίλειος Κόκκαλης, Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, και ο βουλευτής Κωνσταντίνος Κατσίκης.

Τα αεροσκάφη θα αναχωρήσουν αμέσως μετά την άφιξη του Αγίου Φωτός από τα Ιεροσόλυμα και θα επιχειρήσουν προς τρεις διαφορετικούς γεωγραφικούς τομείς: Ένα προς Αιγαίο, ένα προς Ιόνιο και ένα προς Κεντρική και Ανατολική Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, θα πραγματοποιηθούν πτήσεις αποκλειστικά και μόνο για την μεταφορά του Αγίου Φωτός προς Κεφαλονιά, Ζάκυνθο, Σάμο, Χίο, Λάρισα, Αλεξανδρούπολη και Λήμνο.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις και σε συνδυασμό με την ώρα άφιξης της αποστολής από τα Ιεροσόλυμα, η προγραμματισμένη ώρα άφιξης στον τελευταίο προορισμό για κάθε τομέα, θα είναι κατά προσέγγιση από τις 21:30 έως και τις 22:30.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top