ΜΕΓΑΛΗ ΜΕΡΑ! Στην κυκλοφορία σήμερα η νέα Εθνική Οδός Κορίνθου – Πατρών

Τα εγκαίνια θα κάνει ο πρωθυπουργός

Στην κυκλοφορία σήμερα η νέα Εθνική Οδός Κορίνθου – Πατρώ

Στην κυκλοφορία θα δοθεί σήμερα η νέα Εθνική Οδός Κορίνθου – Πατρών δίνοντας ανάσα στους χιλιάδες ταξιδιώτες που κατευθύνονται στην Πελοπόννησο και τη Δυτική Ελλάδα.

Τα εγκαίνια της διπλής σήραγγας στην περιοχή της Παναγοπούλας θα πραγματοποιήσει ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας και η τελετή θα πραγματοποιηθεί στις 12:00 το μεσημέρι.

Ο δρόμος, μήκους 120 χλμ., έχει δύο λωρίδες ανά κατεύθυνση, κεντρική νησίδα διαχωριστική, ΛΕΑ και πρόκειται για έναν αυτοκινητόδρομο που πληροί όλες τις προδιαγραφές για να προσφέρει ασφάλεια και άνεση στους χρήστες, μειώνοντας την απόσταση από Αθήνα-Πάτρα σε περίπου 1 ώρα και 40 λεπτά.

Στο κομμάτι του αυτοκινητόδρομου από Κόρινθο έως Πάτρα υπάρχουν 12 καινούργια τούνελ, από τα οποία τα 10 έχουν ήδη δοθεί στην κυκλοφορία και τα δύο θα δοθούν σήμερα με τα εγκαίνια.

Συνολικά 16 χλμ. από καινούργια τούνελ και το υπόλοιπο τμήμα είναι στην υπάρχουσα οδό με διαπλατύνσεις και βελτίωση όλης της χάραξης.

Ο αυτοκινητόδρομος που παραδίδεται σήμερα είναι λειτουργικά ολοκληρωμένος για την κυρίως αρτηρία και για τους χρήστες.

Σε ό,τι αφορά στις τυχόν επιβαρύνσεις προς το παρόν δεν υφίσταται κάτι τέτοιο αφού κύριος σκοπός ήταν να παραδοθεί ο αυτοκινητόδρομος για να τον χρησιμοποιήσει ο κόσμος για την έξοδο του Πάσχα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top