ΠΡΩΤΟΦΑΝΗΣ κινητοποίηση για τη ΒΟΜΒΑ στο Κορδελιό! Χιλιάδες κάτοικοι θα ΞΕΣΠΙΤΩΘΟΥΝ την Κυριακή-Χάρτης

Γράψτε που μένετε και δείτε εάν πρέπει να εγκαταλείψετε το σπίτι σας την Κυριακή

Τριμελής ομάδα στρατιωτικών από το Τάγμα Εκκαθάρισης Ναρκοπεδίου Ξηράς θα επιχειρήσει να εξουδετερώσει τη βόμβα στο Κορδελιό. Όπως εξήγησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο εκπρόσωπος Τύπου του Γενικού Επιτελείου Στρατού (ΓΕΣ), Νίκος Φανιός, η ομάδα θα αφαιρέσει αρχικά τον πυροκροτητή και στη συνέχεια η βόμβα θα μεταφερθεί με όχημα του στρατού στο πεδίο βολής του Ασκού Προφήτη, προκειμένου να γίνει ελεγχόμενη έκρηξη.

Εν τω μεταξύ σύμφωνα με πληροφορίες του STAR, αν η βόμβα σκάσει θα προκαλέσει σεισμό κλίμακας 7 Ρίχτερ.

Στις 10 το πρωί της Κυριακής θα απομακρυνθούν περίπου 55.000 κάτοικοι της περιοχής, προκειμένου να ξεκινήσει η επιχείρηση εξουδετέρωσης της βόμβας.

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας δημιούργησε έναν διαδραστικό χάρτη όπου μπορείτε να πληκτρολογήσετε την οδό και τον αριθμό του σπιτιού σας και να δείτε εάν πρέπει να το εγκαταλείψετε για λίγες ώρες ή όχι την Κυριακή

(βρείτε τον διαδραστικό χάρτη από την ΠΚΜ ΕΔΩ)

Όπως έγινε γνωστό από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, "Είναι ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ να αφήσετε το σπίτι σας και να απομακρυνθείτε εκτός της συγκεκριμένης ζώνης οργανωμένης απομάκρυνσης, το αργότερο ως τις 10.00’ το πρωί της Κυριακής, προληπτικά και για λόγους ασφάλειας, λόγω της επιχείρησης ΑΠΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗΣ - ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗΣ ανευρεθείσας βόμβας του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Επίσης, από τις 10.00’ το πρωί της Κυριακής και μέχρι το πέρας της επιχείρησης αναστέλλεται κάθε δραστηριότητα και λειτουργία στην εν λόγω περιοχή. Ενημέρωση για την άρση της υποχρεωτικής –προληπτικής- εκκένωσης θα γίνει από το τηλεφωνικό κέντρο 2311805300 που λειτουργεί από σήμερα και μέχρι το τέλος της επιχείρησης, μέσω ανακοινώσεων στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, αλλά και από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, με κάθε πρόσφορο τρόπο.

Οι ενδιαφερόμενοι πολίτες μπορούν να ενημερώνονται για το αν πρέπει ή όχι να εγκαταλείψουν τις οικίες τους στο τηλεφωνικό κέντρο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας: 2311805300, τις ώρες 9.00’ το πρωί έως 9.00’ το βράδυ, αλλά κι από την ιστοσελίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας (www.pkm.gov.gr) με την εισαγωγή της διεύθυνσής τους στον διαδραστικό χάρτη. Επίσης, πληροφορίες για την επιχείρηση θα δίνονται τηλεφωνικά και στις ιστοσελίδες των Δήμων Αμπελοκήπων – Μενεμένης, Δέλτα και Κορδελιού – Ευόσμου".

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ, γράψτε την οδό σας για να ξέρετε αν θα πρέπει να εκκενώσετε το σπίτι σας. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top