ΜΠΟΥΚΑΡΑΝ οι πυροσβέστες στο Υπ. Διοικητικής Μεταρρύθμισης - "Κατέβασαν" την είσοδο

Η οργή ξεχείλισε

Ένταση επικράτησε το πρωί της Τετάρτης στο υπουργείο Διοικητικής μεταρρύθμισης, όταν πυροσβέστες πενταετούς υποχρέωσης  έσπασαν την είσοδο του υπουργείου, διαμαρτυρόμενοι για την ακύρωση της ανανέωσης των συμβάσεων τους. Όπως σας έχει ήδη ενημερώσει το star.gr, συνολικά 4.000 άτομα θα βρεθούν στο δρόμο, αφού η ανανέωσή των συμβάσεων θα φανεί σαν νέες προσλήψεις, κάτι που απαγορεύεται από τις μνημονικές υποχρεώσεις.

Είναι η στιγμή που πυροσβέστες αιφνιδιάζουν τους αστυνομικούς και εισβάλλουν στο υπουργείο Διοικητικής μεταρρύθμισης…

Πριν προλάβουν να κατεβάσουν τα ρολά, οι πυροσβέστες τα κρατούν με τα χέρια τους, ενώ συνάδελφοί τους  τα  σηκώνουν σα χάρτινο φύλλο

Στη συνέχεια, σπάνε την γυάλινη είσοδο και μπουκάρουν.

Τα αίματα ανάβουν και ένας πυροσβέστης ετοιμάζεται να χτυπήσει με μια καρέκλα το φυλάκιο των αστυνομικών και της ασφάλειας του υπουργείου. Υπάλληλοι του υπουργείου προσπαθούν να τους πείσουν να αποχωρήσουν από την είσοδο.

Νωρίτερα, οι πυροσβέστες κατευθύνθηκαν στο αρχηγείο της Πυροσβεστικής, όπου τους υποδέχθηκε ο αρχηγός του Σώματος, προσπαθώντας να τους καθησυχάσει.

Τον Θωμά Παπαθεοδώρου δεν τον λύγισαν ούτε τα ξενύχτια μακριά από το σπίτι, ούτε οι ατέλειωτες ώρες επικίνδυνης δουλειάς. Δεν αντέχει, όμως, στην ιδέα όμως ότι θα μείνει άνεργος, όπως και η σύζυγός του τα τελευταία χρόνια.

Από το 1999  είναι στο σώμα ως εποχικός. Το 2012, μετατράπηκε σε πενταετούς υποχρέωσης. Την Παρασκευή δεν ξέρει αν θα έχει δουλειά για να μεγαλώσει τα ανήλικα παιδιά του.

Οι πυροσβέστες  προχώρησαν και σε συμβολική κατάληψη του Γενικού λογιστηρίου, ενώ  μάζεψαν και τα σπασμένα γυαλιά από το υπουργείο διοικητικής μεταρρύθμισης.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top