ΥΠΟΚΛΙΝΟΜΑΣΤΕ! Ελληνόπουλα και προσφυγόπουλα ενώνουν τα χεράκια και στέλνουν μήνυμα ΕΙΡΗΝΗΣ - Συγκινητικές ΕΙΚΟΝΕΣ

Λάρισα και Κερατσίνι άνοιξαν την αγκαλιά τους σε ψυχούλες που έζησαν τη φρίκη του πολέμου

Το Κερατσίνι και ένα σχολείο στη Λάρισα άνοιξαν την Τετάρτη τις πόρτες και την αγκαλιά τους σε μικρά προσφυγόπουλα και οι σκηνές που διαδραματίστηκαν ήταν ιδιαίτερα συγκινητικές.

Παιδιά ελληνικών σχολείων και παιδιά του πολέμου ένωσαν τα χέρια τους, κάθισαν στα ίδια θρανία και χόρεψαν όλοι μαζί! Ένα πιο τολμηρό προσφυγόπουλο δεν δίστασε μάλιστα,  να χορέψει με τη δασκάλα του χορού!

Με το σύμβολο της ειρήνης στα χέρια, ένα κλαδί ελιάς, τα προσφυγόπουλα στη Λάρισα έστειλαν μήνυμα μέσα από την ψυχή τους, ενώ μια μαθήτρια του σχολείου, τους χάρισε μια ζωγραφιά με ένα περιστέρι!

Στο συγκεκριμένο σχολείο, όπου η διευθύντρια καλοδέχτηκε τα παιδιά, υπήρχαν σφοδρές αντιδράσεις για την έλευση των προσφυγόπουλων, που φαίνεται ότι κάμφθηκαν. Η διευθύντρια είχε δεχτεί ακόμη και απειλές για τη ζωή της, μέσα από την ιστοσελίδα του συλλόγου γονέων στο Facebook. Μάλιστα, κατήγγειλε το συμβάν στην αστυνομία .

Συγκινητικές στιγμές εκτυλίχτηκαν και στο 5ο Δημοτικό σχολείο Κερατσινίου, όπου γονείς και μαθητές έγιναν μια αγκαλιά για τα μικρά προσφυγόπουλα, τα οποία υποδέχτηκαν με λουλούδια και μπαλόνια .

Τα Αφγανάκια, με τη σειρά τους, καλημέρισαν τους παρευρισκόμενους στα ελληνικά, δείχνοντας τη δίψα τους μάθουν την ελληνική γλώσσα και την ανυπομονησία τους να καθίσουν στα σχολικά θρανία.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top