Δεν αστειεύονται οι αγρότες: Σκληραίνουν κι άλλο τη στάση τους-Στήνουν νέα μπλόκα

Ξεκινά εβδομάδα εντατικών κινητοποιήσεων/Πρώτη ανάρτηση: 30-01-2017 07:39

Αποφασισμένοι να εντείνουν τις κινητοποιήσεις τους είναι οι αγρότες, οι οποίοι από αυτή την εβδομάδα σκληραίνουν την στάση τους και στήνουν νέα μπλόκα στο εθνικό οδικό δίκτυο με τα τρακτέρ τους.

ΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΟΥΝ ΤΟ ΜΠΛΟΚΟ ΣΤΗ ΝΙΚΑΙΑ

Οι αγρότες από το μπλόκο της Νίκαιας κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους, καθώς αποφάσισαν να σταθεροποιήσουν το μπλόκο στη Νίκαια, με τη συμμετοχή περισσότερων τρακτέρ.

Μάλιστα ανά τακτά χρονικά διαστήματα, αποκλείουν και τα δυο ρεύματα της Εθνικής Οδού Αθηνών-Θεσσαλονίκης.

Οι αγρότες του μπλόκου αποφάσισαν, επίσης, να προχωρήσουν και σε νέες μορφές κινητοποιήσεων τις επόμενες ημέρες, προγραμματίζοντας για την Τετάρτη τη συμμετοχή τους με τρακτέρ στο «καραβάνι για τη σωτηρία της υγείας» της ΠΟΕΔΗΝ που θα φτάσει στη Λάρισα. Η κινητοποίηση αυτή των υγειονομικών θα διανύσει πορεία 9 χιλιομέτρων, περνώντας από Υγειονομικές Μονάδες και θα καταλήξει στην κεντρική πλατεία της Λάρισας.

ΣΤΑ ΜΠΛΟΚΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΜΠΛΟΚΟ ΣΤΑ ΠΡΑΣΙΝΑ ΦΑΝΑΡΙΑ  (διασταύρωση πριν το αεροδρόμιο Μακεδονία).

Σε χθεσινή τους συνέλευση, οι άνθρωποι του πρωτογενούς τομέα της ανατολικής Θεσσαλονίκης (γνωστοί και ως το μπλόκο στα πράσινα φανάρια), αποφάσισαν να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις.

Όπως δήλωσε ο αγρότης Επανομής, Βασίλης Μαυροσκάς, «αποφασίσαμε από το βράδυ της Κυριακής να κατεβάζουμε τα τρακτέρ μας στις πλατείες των χωριών» και πρόσθεσε «το πόσο διαρκέσει η διαδικασία και το τι μέλλει γενέσθαι, είναι απόφαση που λάβουμε από κοινού σε νέα μας σύσκεψη».

Να σημειώσουμε, ότι  στη σύσκεψη παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων, εκπρόσωποι αγροτών και κτηνοτρόφων από τα χωριά των Επανομής, Γαλάτιστας και Βασιλικών.

Την ανάπτυξη των αγροτικών μπλόκων στη Δυτική Μακεδονία, από σήμερα Δευτέρα μέχρι και την Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου, αποφάσισε η σύσκεψη των εκπροσώπων συντονιστικών επιτροπών της περιοχής,

Στην κυκλοφορία δόθηκε το βράδυ και η νέα εθνική οδός Πατρών - Κορίνθου, στο ύψος του Αιγίου, την οποία είχαν κλείσει από τις 18:30 το απόγευμα, μέλη του αγροτικού συλλόγου.

Σύμφωνα με όσα έχουν ανακοινωθεί, οι αγρότες αναμένεται να συνεχίσουν και τις επόμενες ημέρες τον καθημερινό τρίωρο αποκλεισμό της εθνικής οδού, στο ύψος του Αιγίου.

Μικρή ένταση προκλήθηκε το μεσημέρι της Κυριακής κοντά στο τελωνείο των Ευζώνων, στα σύνορα της Ελλάδας με την ΠΓΔΜ, όταν αγρότης επιχείρησε με το τρακτέρ του να παρακάμψει τις αστυνομικές δυνάμεις και να κατευθυνθεί στον κόμβο της Ειδομένης, όπου οι αγρότες θέλουν να στήσουν το μπλόκο τους.

ΔΕΙΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Οι αγρότες της Κορίνθου θα κάνουν πορεία στο κέντρο της πόλης και στη συνέχεια θα κατευθυνθούν προς τα διόδια του Κιάτου.

Οι αγρότες της Βοιωτίας ( επικεφαλής ο Βάγκος ) θα πραγματοποιήσουν προσυγκέντρωση στον Περιφερειακό στη διασταύρωση Λιβαδειάς προς Λαμία για να αποφασίσουν ποια ημέρα θα κλείσουν την Εθνική.

Στήνεται  το μπλόκο στην περιοχή του Αεροδρομίου Μακεδονία από αγρότες και κτηνοτρόφους του νομού Χαλκιδικής.

Από σήμερα αναμένονται στο Τελωνείο Ευζώνων, αγρότες από Γιαννιτσά, Αίγιο, Αλεξάνδρεια και Κιλκίς.

Αγρότες από τη Χαλάστρα βρίσκονται στα διόδια των Μαλγάρων και αναμένεται να κατευθυνθούν προς  το τελωνείο Ευζώνων ή σήμερα ή αύριο,

Στις 12.00 θα στηθεί μπλόκο στο Άργος Ορεστικό από αγρότες της Δυτικής Μακεδονίας.

Οι αγρότες του νομού Σερρών παραμένουν παραταγμένοι με τα τρακτέρ τους στην περιοχή του Λευκώνα. Μέχρι στιγμής όπως λένε δεν έχουν πρόθεση να μετακινηθούν για να αποκλείσουν το τελωνείο του Προμαχώνα.

Οι αγρότες της Ημαθίας παραμένουν στο μπλόκο της Κουλούρας. 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top