Επίδειξη ΔΥΝΑΜΗΣ από τους ΑΓΡΟΤΕΣ! Κλείνουν επ’ αόριστον το ρεύμα προς Αθήνα στον κόμβο της Νίκαιας

Έτοιμοι να κόψουν τη χώρα στα δύο

Κορυφώνεται η κόντρα της κυβέρνησης – αγροτών με τους τελευταίους να κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους, παρατάσσοντας τα τρακτέρ τους στον κόμβο της Νίκαιας και αποκλείοντας επ’ αόριστον την κυκλοφορία στην Εθνική Οδό Αθηνών – Θεσσαλονίκης στο ρεύμα προς Αθήνα.

Το μεσημέρι της Πέμπτης, αγρότες από τη Λάρισα, τα Τρίκαλα και της Καρδίτσα πρωτοστάτησαν στα μπλόκα της Θεσσαλίας και μάλιστα το βράδυ παρά τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες παρέμειναν εκεί και δεν επέτρεψαν σε κανένα όχημα να περάσει.

Για σήμερα δε, έχουν προγραμματίσει δίωρους συμβολικούς αποκλεισμούς και στο αντίθετο ρεύμα.

Μιλώντας στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λάρισας, Τ. Τσιαπλές είπε:

«Είμαστε εδώ σήμερα, όπου θα στηθεί το μεγαλύτερο μπλόκο των αγροτών, για να εκφράσουμε έμπρακτα την αλληλεγγύη αλλά και την ενότητα του αγώνα μέχρι την ανατροπή αυτής της πολιτικής. Άλλωστε, το Εργατικό Κέντρο Λάρισας σταθερά εκφράζει την αναγκαιότητα της κοινής πάλης των εργαζομένων και της φτωχομεσαίας αγροτιάς ενάντια στις βάρβαρες πολιτικές των κυβερνήσεων και της ΕΕ».

Σύμφωνα με πληροφορίες πάνω από 350 τρακτέρ βρέθηκαν χθες στον κόμβο της Νίκαιας και έμειναν γύρω από την αερογέφυρα, με την κυκλοφορία να πραγματοποιείται από παρακαμπτήριες οδούς.

Εξετάζουν το κλείσιμο του Προμαχώνα οι αγρότες

Δεν θα περιοριστούν όμως μόνο στο κλείσιμο της Εθνικής Οδού Αθηνών – Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με πληροφορίες, εξετάζεται το ενδεχόμενο αγρότες από τις Σέρρες να κινηθούν αιφνιδιαστικά προς το μεθοριακό σταθμό του Προμαχώνα στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα που χθες παρεμποδίστηκαν από την αστυνομία που βρίσκεται στη διασταύρωση Σιδηροκάστρου, έξω από τον Λευκώνα.

Κλειστή η Ιονία οδός

Στον κόμβο του Αγίου Δημητρίου της Ιονίας οδού παραμένουν οι αγρότες της Άρτας που έχουν αποκλείσει την κυκλοφορία των ΙΧ με τα τρακτέρ τους, ενώ αγρότες και κτηνοτρόφοι από το Κομπότι ανακοίνωσαν δίωρους καθημερινούς αποκλεισμούς από τις 19:00 – 21:00 σε παράδρομο όπου η τροχαία κάνει εκτροπή της κυκλοφορίας, λόγω του μπλόκου του Αγίου Δημητρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες το μπλόκο του Λούρου έχει ενισχυθεί, ενώ οι αγρότες του νομού Ιωαννίνων μετά από σύσκεψη αποφάσισαν τον συμβολικό αποκλεισμό της Εφορίας την Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου.

Με δίωρα μπλόκα στην Πατρών – Κορίνθου συνεχίζουν οι αγρότες της Πελοποννήσου

Στην Αχαΐα πάλι, οι αγρότες συνεχίζουν τις κινητοποίησεις του με καθημερινό δίωρο αποκλεισμό της εθνικής οδού Πατρών – Κορίνθου στον ύψος του Αιγίου από τις 17:00 – 19:00.

Σήμερα αποφασίζουν οι αγρότες της Κεντρικής Μακεδονίας

Σήμερα το απόγευμα, σε σύσκεψη στο Πολύκαστρο του Κιλκίς οι αγρότες της κεντρικής Μακεδονίας αναμένεται να πάρουν τις τελικές αποφάσεις για το στήσιμο μπλόκων στη Βόρεια Ελλάδα, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι σκέφτονται να κλείσουν ακόμα και το τελωνείο των Ευζώνων.

Σε ετοιμότητα φαίνεται ότι είναι οι αγρότες σε περιοχές της Χαλκιδικής, της Πιερίας, της Πέλλας, της Ημαθίας και της Χαλκηδόνας, ενώ ακολουθούν Μάλγαρα, Χαλάστρα, Κιλκίς, Λαγκαδάς και Δερβένι.

Από 30/1 στήνονται μπλόκα στη Δυτική Μακεδονία

Για δυναμικές κινητοποιήσεις ετοιμάζονται οι άνθρωποι του πρωτογενούς τομέα στη Δυτική Μακεδονία και τα μπλόκα θα στηθούν τη Δευτέρα 30/1, αφού πρώτα οριστούν τα ακριβή σημεία στην ευρεία σύσκεψη που θα γίνει το προσεχές Σάββατο στις 19:30, όπως είπε, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο πρόεδρος του Κτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Καστοριάς των δημητριακών και κτηνοτροφικών προϊόντων του νομού, Δημήτρης Μόσχος.

Σύμφωνα με τον ίδιο, στην προχθεσινή τους συνέλευση, αποφάσισαν να στήσουν το μπλόκο τους, τη Δευτέρα 30/1 στις 12 το μεσημέρι, στο 'Αργος Ορεστικό, δηλαδή στον κάθετο άξονα επί της Εγνατίας οδού, στο δρόμο που οδηγεί στο τελωνείο Κρυσταλλοπηγής, στα σύνορα της Ελλάδας με την Αλβανία.

Αναλυτικά οι εκτροπές κυκλοφορίας:
 

Κατά τη διάρκεια του μπλόκου της Νίκαιας στην ΠΑΘΕ, η κυκλοφορία όλων των οχημάτων διεξάγεται από παρακαμπτήριες οδούς.

Κατεύθυνση κυκλοφορίας προς Αθήνα:

Όλα τα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, τα φορτηγά και τα λεωφορεία που κινούνται επί της Π.Α.Θ.Ε. με κατεύθυνση προς Αθήνα, θα εκτρέπονται στον ανισόπεδο κόμβο Πλατυκάμπου [Χ/Θ 351+000] προς την παλιά εθνική οδό Λάρισας-Βόλου και στη συνέχεια θα εισέρχονται στον αυτοκινητόδρομο από τον ανισόπεδο κόμβο Βελεστίνου [Χ/Θ 312+000].
Όλα τα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, τα φορτηγά και τα λεωφορεία που κινούνται επί της παλιάς εθνικής οδού Αθηνών - Θεσσαλονίκης, με κατεύθυνση προς Αθήνα, στο ύψος του ανισόπεδου κόμβου Νίκαιας, θα αναστρέφονται μέσω της αερογέφυρας προς Λάρισα και μέσω της παλιάς εθνικής οδού Λάρισας-Βόλου θα εισέρχονται στον αυτοκινητόδρομο από τον ανισόπεδο κόμβο Βελεστίνου [ Χ/Θ 312+000 του Π.Α.Θ.Ε.].

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top