Αποκλειστικό: Όλη η κατάθεση του καθ΄ομολογίαν δολοφόνου της Δώρας – «Μου είπαν ότι θέλουν να τη βγάλουν από τη μέση»

Δυο άτομα του έταξαν 30.000 ευρώ για να τη σκοτώσει

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις με την υπόθεση της δολοφονίας της 32χρονης Δώρας Ζέμπερη.

Περίπου δυο μήνες αφότου την κατακρεούργησε στο Β΄Νεκροταφείο, ο καθ΄ομολογίαν δολοφόνος της, Μανώλης Σοροπίδης, δίνει εντελώς νέα τροπή και αποκαλύπτει σε 40σέλιδο υπόμνημά που κατέθεσε στον εισαγγελέα και σε συμπληρωματική κατάθεση που κλήθηκε να δώσει στον ανακριτή, ότι υπάρχουν ηθικοί αυτουργοί στη δολοφονία της άτυχης εφοριακού, οι οποίοι του έταξαν 30.000 ευρώ για να τη σκοτώσει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πατέρας Δώρας Ζέμπερη: «Η κόρη μου, μου είχε πει ότι δεχόταν απειλές»

Δολοφονία Δώρας Ζέμπερη: Νέες έρευνες μετά από τις αποκαλύψεις του δολοφόνου ότι τον πλήρωσαν για να την σκοτώσει

Δραματική εξέλιξη: Ο δολοφόνος της Δώρας άλλαξε την κατάθεσή του – «Δύο άτομα μ’ έβαλαν να τη σκοτώσω»

Το ξέσπασμα της μητέρας της Δώρας Ζέμπερη: «Το παιδί μου ζητάει δικαίωση από εκεί που είναι»

Τα πρώτα Χριστούγεννα χωρίς την Δώρα τους

Οργή και θρήνος στο μνημόσυνο της Δώρας Ζέμπερη – Λιποθύμησε η μητέρα της

Η εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα», έφερε αποκλειστικά στο φως της δημοσιότητας, όλη την κατάθεση του 58χρονου καθ΄ομολογίαν δολοφόνου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ:

 

Τον Σεπτέμβριο του 2017 είχε πάει στον εισαγγελέα Ποινών για να δηλώσει την αλλαγή της διεύθυνσής του.

Κατά την παραμονή του στους χώρους της εισαγγελίας τον πλησίασε ένας δικηγόρος με τον οποίο είχε μιλήσει στα δικαστήρια και στον Κορυδαλλό.

Τον ρώτησε αν παίρνει ναρκωτικά και του απάντησε θετικά.

Περαιτέρω του είπε ότι έχει μια δουλειά για εκείνον και ότι αν την κάνει αυτή τη δουλειά θα μπορέσει να πάρει ένα καΐκι και να έχει μια νόμιμη δουλειά. Του ζήτησε να τον περιμένει στα καφέ απέναντι από την Ευελπίδων και να καθίσει έξω για να μπορεί να εποπτεύει τον χώρο.

Μετά από αρκετή ώρα έφτασε ο δικηγόρος μαζί με έναν άλλον άνδρα τον οποίο του σύστησε ως Χάρη.

Κατά τη συνάντηση αυτή του είπε ότι έχει μια δουλειά για εκείνον από την οποία θα έβγαζε 30.000 ευρώ αλλά θα έπρεπε να του πει προκαταβολικά αν θα την κάνει ή όχι γιατί αν του έλεγε περί τίνος πρόκειται δεν θα υπήρχε επιστροφή.

Δέχτηκε και του είπε ότι υπάρχει μια κοπέλα η οποία είναι κακιά και έχει καταστρέψει οικογένειες και θέλει να τη βγάλει από τη μέση για 3-4 μήνες πριν το 2018. Επίσης του είπε ότι προσπάθησε να την απομακρύνει από την εργασία της αλλά δεν ήταν δυνατό γιατί ήταν έμπιστη. Επίσης του είπε ότι κάποιοι από τους ανθρώπους που κυνηγάει είναι πλούσιοι και ισχυροί και τους δημιουργεί πρόβλημα. Του είπε επίσης ότι τον ενδιαφέρει το περιεχόμενο της τσάντας της χωρίς να του ξεκαθαρίσει ποιο ήταν ακριβώς.

Του έδωσε 350 ευρώ για να πάρει ηρωίνη και έβγαλε από τον ντοσιέ του ένα χαρτί το οποίο περιείχε κάποια χάρτινα μπαλάκια από τα οποία έπρεπε να παίρνει μισό κάθε μέρα. Δεν ξέρει τι ουσία ήταν αυτά τα μπαλάκια αλλά του είπε ότι σε συνδυασμό με την μεθαμφεταμίνη θα τον βοηθούσαν να γίνει πιο δυνατός και να ξεπεράσει τις αναστολές για τη δουλειά που του ανέθεσε.

Το ίδιο απόγευμα στην ίδια καφετέρια, ο Χάρης του έδωσε έναν φάκελο που περιείχε τη φωτογραφία της κοπέλας και 6.000 ευρώ.

Του είπε επίσης ότι η κοπέλα συχνάζει στο νεκροταφείο και ότι θα έπρεπε να την παρακολουθήσει για να δει αν βγάζει κάτι από την τσάντα της και το κρύβει στο μνήμα.

Σε τακτά χρονικά διαστήματα συναντούσε τον Χάρη ο οποίος έρχοταν έξω από το σπίτι όπου έμενε προσποιούμενος ότι δήθεν διαβάζει εφημερίδα ενώ αυτός είχε μισάνοικτο το παράθυρό του. Παράλληλα τον προμήθευε αυτά τα χάρτινα μπαλάκια και τη μεθαμφεταμίνη.

Κάποια στιγμή του είπε να έχει το νου του γιατί αυτή ή την άλλη εβδομάδα θα γίνει.

Μάλιστα ο Χάρης του είχε πει ότι θα του έδινε 4.000 ευρώ κατ΄εντολή του αφεντικού του αλλά του έδωσε μόνο 2.000 ευρώ. Επίσης του έδωσε κάποιες χάντρες οι οποίες δεν ξέρει τι ουσία περιείχαν και του είπε ότι αυτές θα τον κάνουν άνδρα.

Μετά από λίγες ημέρες του είπε ότι θα γίνει σήμερα ή αύριο και ότι περίμενε πληροφορίες για το περιεχόμενο της τσάντας.

Του είπαν να είναι στις συμφωνημένες ώρες στο σπίτι του (πριν τις 09:00 το πρωί, 11:00-13:00 το μεσημέρι, και 23:00 το βράδυ και μετά). Την επόμενη μέρα ενημερώθηκε ότι η δουλειά θα γινόταν εκείνη την ημέρα και ότι έπρεπε να πάει στο νεκροταφείο από τις 3 το μεσημέρι. Έφτασε στο νεκροταφείο γύρω στις 03:20 οπότε έκατσε και περίμενε.

Έκανε μια βόλτα και μετά από λίγη ώρα είδε την τσάντα. Κατάλαβε ότι η κοπέλα είχε έρθει. Σκέφτηκε να πάρει μόνο την τσάντα και να μην κάνει κακό στην κοπέλα αλλά όταν αφαίρεσε την τσάντα τον αντιλήφθηκε η κοπέλα, ήρθε από πίσω και τον τράβηξε, δεν θυμάται από πού.

Έπεσε κάτω, τότε εκείνη έπιασε με το ένα χέρι την τσάντα και αρχίσανε και οι δυο να τραβάνε την τσάντα. Στη συνέχεια άρχισε να τον χτυπάει. Τότε σηκώθηκε, έβγαλε το μαχαίρι και της είπε δε θέλω να σου κάνω κακό, θέλω μόνο την τσάντα, αλλά εκείνη δεν την άφησε και έτσι όπως τράβηξε την τσάντα της τραυματίστηκε με το μαχαίρι.

Στη συνέχεια έχασε την ισορροπία του και έπεσε κάτω και καθώς στηρίχτηκε στον αγκώνα του δεξιού χεριού στο οποίο κρατούσε το μαχαίρι, εκείνη έπεσε πάνω στο μαχαίρι. Ακολούθησε πάλη και πότε αυτή βρισκόταν από πάνω του και πότε εκείνος.

Κάποια στιγμή που βρίσκονταν εκείνη από πάνω, εκείνος προσπάθησε να αποδεσμευτεί και έκανε μια απότομη κίνηση τραυματίζοντάς την στο πρόσωπο. Πάνω στην πάλη η κοπέλα τραυματίστηκε και άλλες φορές με το μαχαίρι χωρίς αυτός να έχει πρόθεση να τη χτυπήσει. Ξαφνικά η κοπέλα σηκώθηκε πάνω και απομακρύνθηκε κρατώντας με το χέρι την κοιλιά της.

Αμέσως έσπευσε να απομακρυνθεί από το σημείο κοιτάζοντας προς τη γέφυρα όπου είχαν συνεννοηθεί να συναντηθούν με το Χάρη αλλά εκείνος δεν ήταν. Πριν την πράξη ο Χάρης του είχε πει να πάρει το κινητό της κοπέλας από την τσάντα και να το πάει στη Μενάνδρου σε ένα κατάστημα κάποιων Πακιστανών.

Πήγε την τσάντα σε ένα οικόπεδο κοντά στο γήπεδο της Ριζούπολης.

Η τσάντα περιείχε κάρτες, ένα κινητό, ένα πορτοφόλι και διάφορα στικάκια. Πήρε το χαρτονόμισμα των 5 ευρώ και το κινητό, το πήγε στη Μενάδρου όπου το πούλησε για 20 ευρώ.

Πήρε το μαχαίρι και την μπλούζα που φορούσε και τα πέταξε σε ένα κάδο κοντά στο γήπεδο της Ριζούπολης.

Μετά από 1-2 μέρες συνάντησε τον Χάρη και τον ενημέρωσε για ό,τι είχε συμβεί. Του είπε να πάει και να κάψει την τσάντα και το περιεχόμενό της το οποίο και έκανε. Μετά από κάποιες ημέρες ο Χάρης του είπε να του φέρει τις στάχτες και τα 5 ευρώ γιατί την ημέρα του συμβάντος τυχαία η Ζέμπερη ζήτησε από τον Χάρη να της χαλάσει 5 ευρώ.

Το χαρτονόμισμα δεν το είχε στην κατοχή του. Αντί για τις στάχτες της τσάντας πήγε κάποιες τυχαίες στάχτες τις οποίες ο Χάρης του είπε να τις αδειάσει σε έναν κάδο απορριμμάτων και να γυρίσει για να πληρωθεί. Όταν γύρισε στο σημείο, αφού πέταξε τις στάχτες, ο Χάρης είχε εξαφανιστεί.

Επεδίωξε να συναντήσει το αφεντικό τόσο στην Ευελπίδων όσο και στη Λουκάρεως αλλά και τις 2 φορές τον απέφυγε. Το όνομα του αφεντικού δεν το αποκάλυψε θα το κάνει μόλις αισθανθεί ασφαλής.
 

Δείτε ολόκληρη την εκπομπή "Αλήθειες με τη Ζήνα" εδώ

 

 

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top