Στη φάκα η σπείρα πορτοφολάδων που μας "έγδυνε" στο μετρό! Η γυναίκα-αράχνη και το χρυσό μεροκάματο

Συνελήφθησαν 31 άτομα κι αναζητούνται άλλα 18 - Πρώτη ανάρτηση: 18-09-2017 16:47

Εξαρθρώθηκε μια πολυμελής εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας έκλεβαν πορτοφόλια από επιβάτες μέσων μαζικής μεταφοράς, όπως σας έχει ενημερώσει το star.gr.

Η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών, μαζί με τη συνδρομή Ομάδων Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας και των οικείων Τμημάτων Ασφάλειας, συνέλαβαν 31 άτομα, μέλη της οργάνωσης, μεταξύ των οποίων και οι αρχηγοί της σπείρας. Πραγματοποιήθηκαν, επίσης, 27 έρευνες σε σπίτια σε Αθήνα και Πειραιά.

Εξιχνιάστηκαν, λοιπόν, 764 κλοπές πορτοφολιών, κατασχέθηκαν 498 κλεμμένα πορτοφόλια, μαζί με 9.500 ευρώ, και ταυτοποίηθηκαν κι αναζητούνται 18 ακόμα μέλη της σπείρας.

Σύμφωνα με την αστυνομία, τα μέλη της σπείρας έχουν διαπράξει πάνω από 4.000 κλοπές πορτοφολιών, από τις οποίες απέκτησαν εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ, έβγαζαν δηλαδή χρυσό μεροκάματο!

Ιδιαίτερο ρόλο έπαιζε και μια γυναίκα που συμμετείχε στη σπείρα και συνελήφθη ως μέλος της εγκληματικής οργάνωσης, ενώ εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι, στο σπίτι όπου διέμενε προσωρινά, ως οικιακή βοηθός, η εν λόγω αλλοδαπή, υπήκοος Γεωργίας, η αστυνομία ανακάλυψε αρχαία αντικείμενα του 5ου π.Χ αιώνα, όπως ταφικά αναθήματα, ατόφιο αμφορέα Ελληνιστικών χρόνων, λίχνους και όστρακα. Τα αντικείμενα αυτά κατείχε ο ημεδαπός ιδιοκτήτης του διαμερίσματος, ο οποίος δεν φαίνεται να έχει σχέση με τη σπείρα των πορτοφολάδων.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top