"Δεν υπάρχει λογική σε αυτά που ισχυρίζεται ο αγγειοχειρουργός"- Η δικηγόρος της οικογένειας της 36χρονης στο star.gr

"Τον παγίδευσαν" ισχυρίζεται ο κατηγορούμενος, μέσω της δικηγόρου του

"Δεν υπάρχει λογική σε αυτά που ισχυρίζεται ο αγγειοχειρο

Σε θρίλερ εξελίσσεται η υπόθεση της δολοφονίας της 36χρονης μεσίτριας μέσα στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης. Ο 38χρονος αγγειοχειρουργός, ο φερόμενος ως δράστης, υποστήριξε στην απολογία του την Τετάρτη ότι κάποιος τον παγίδευσε κι ότι δεν έχει καμία σχέση με τον θάνατο του θύματος και, τελικά, κρίθηκε προφυλακιστέος.

Η κα Βασιλική Μαρινάκη, δικηγόρος του κατηγορούμενου γιατρού, μίλησε στο star.gr και εξήγησε τη θέση του αγγειοχειρουργού. Αρχικά, σχολιάζει τις πληροφορίες που θέλουν ίχνος DNA της 36χρονης να ανακαλύπτεται στο αυτοκίνητό του.

«Το στοιχείο του DNA δεν το έχω. Δεν έχει έρθει στη δικογραφία. Άλλωστε, δεν το θεωρώ σημαντικό. Η γυναίκα είχε μπει στο αυτοκίνητο του κατηγορούμενου. Είναι λογικό, δηλαδή, να υπάρχει DNA, δεν είναι παράλογο. Δεν έχει έρθει, όμως, κάτι επίσημο στη δικογραφία για να δω πού βρέθηκε και τι».

Ακόμα, απαντάει και για τα επίμαχα βίντεο, που, για πολλούς, ενοχοποιούν τον 38χρονο. «Το βίντεο που υπάρχει είναι, κυρίως, βίντεο από τα βενζινάδικα. Δεν υπάρχει κάτι που δείχνει τον κατηγορούμενο να φορτώνει και να ξεφορτώνει. Το βίντεο από τα βενζινάδικα ισχύει, το λέει κι ο ίδιος ότι πήγε, δεν το αρνείται».

Όπως σας έχει ήδη ενημερώσει το star.gr, ο αγγειοχειρουργός απειλήθηκε μέσα στις φυλακές. «Αυτό ισχύει, το έζησα κιόλας. Με το που εγκλείστηκε στις φυλακές, τον απείλησαν, τον εξύβρισαν. Θεώρησε ότι κινδυνεύει η ζωή του. Γι’ αυτόν τον λόγο, τον έβαλαν σε ένα κελί που να είναι λιγότερο εκτεθειμένος και περισσότερο προστατευμένος. Είναι με ένα άλλο άτομο μέσα. Είναι καλύτερα. Δεν είναι απόλυτα προστατευμένος, αλλά είναι καλύτερα».

Ο κατηγορούμενος επιμένει ότι τον παγίδευσαν. «Αυτό ισχυρίζεται» επιβεβαιώνει και η δικηγόρος του.

Το star.gr επικοινώνησε και με τη δικηγόρο της οικογένειας του θύματος, την κα. Κυριακή Πακιρτζίδου, η οποία εξηγεί πώς σιγά σιγά ξετυλίχθηκε το κουβάρι της υπόθεσης.

«Πήγαν να ψάξουν στο Ιπποκράτειο τον αγγειοχειρουργό, χωρίς να ξέρουν καν το όνομά του. Όταν η γυναίκα εξαφανίστηκε και σταμάτησε να δίνει σημεία ζωής, επειδή ήταν πάρα πολύ τυπική και δεν θα άφηνε την οικογένειά της για οτιδήποτε, άρχισαν να ψάχνουν τι συμβαίνει. Πήρε ο μπαμπάς, ο σύζυγός της, το ένα παιδάκι και πήγε στο Ιπποκράτειο για να ψάξει τη γυναίκα του, τη μητέρα των παιδιών του». Στα παιδιά, η εξαφάνιση «φάνηκε αφύσικη κι άρχισαν να πιστεύουν ότι κάτι συμβαίνει στη μαμά τους».

«Η οικογένεια είναι ικανοποιημένη που ένας άνθρωπος τόσο επικίνδυνος, όπως κρίνεται στο ένταλμα συλλήψεως, που μπορεί να διαπράξει κι άλλα εγκλήματα, δεν είναι ανάμεσά μας κι έχει προφυλακιστεί» υπογραμμίζει η κα. Πακιρτζίδου και συνεχίζει: «Εκφράζει την ικανοποίησή της για το έργο της αστυνομίας, η οποία πραγματικά λειτούργησε υποδειγματικά και κατάφερε με στοχευμένες ενέργειες να είναι ο πραγματικός δράστης,  ο δολοφόνος, στη φυλακή».

Για την οικογένεια του θύματος, δεν υπάρχει ελαφρυντικό για τον κατηγορούμενο, που θεωρεί τους ισχυρισμούς του αβάσιμους και το τι πραγματικά συνέβη προφανές.

«Θα σας πω ένα πράγμα απλό. Η υπόθεση είναι ξεκάθαρη. Η γυναίκα είχε ραντεβού με αγγειοχειρουργό στο Ιπποκράτειο. Υπάρχουν μηνύματα που δείχνουν ότι το θύμα έφτασε στο Ιπποκράτειο, της λέει ‘κατεβαίνω’ κλπ. Βρέθηκε μέσα στο αίμα της, σύμφωνα με την τοξικολογική εξέταση, προποφόλη. Είναι αναισθητικό φάρμακο, χορηγείται μόνο από γιατρούς. Έχω την εξέταση στα χέρια μου. Άρα τι; Είχε ραντεβού με τον γιατρό, δεν τον συνάντησε αλλά ένας άλλος γιατρός της έδωσε φάρμακο; Ποιος είναι αυτός ο γιατρός φάντασμα; Και ο κατηγορούμενος εγκαταλείπει την εφημερία και το νοσοκομείο, παίρνει το αυτοκίνητό του και πηγαίνει στο πρώτο πόδι της Χαλκιδικής στο Παλιούρι; Και στο τέλος της διαδρομής βρήκε και το πτώμα; Κατηγορούμενος είναι ο άνθρωπος, εντάξει, μπορεί να πει ότι είναι και ο Κολοκοτρώνης. Πρέπει, όμως, να υπάρχει ένα έδαφος για να είναι πρόσφοροι οι ισχυρισμοί. Στην αστυνομία έλεγε ότι πήγε στο Πανόραμα, ενώ οι αστυνομικοί έβλεπαν από το κινητό του κι από τους χάρτες ότι κινείται στο πρώτο πόδι. Και όλο τον ρωτούσαν πού πήγε κι όλο τους έλεγε ότι πήγε σπίτι του στο Πανόραμα. Μόλις τελείωσε η διαδρομή του, οι αστυνομικοί πήγαν στο σημείο και βρήκαν τη γυναίκα γυμνή δίπλα στο Πεύκο. Και μετά μιλάμε για ισχυρισμούς του κατηγορούμενου ότι δήθεν δεν τη συνάντησε; Και λέει επίσης ότι η γυναίκα τον ακολουθούσε σε άλλο αυτοκίνητο; Και ποιος της έδωσε το φάρμακο; Το ανυπόστατο και το επιστημονικά φανταστικό πώς να το αντικρούσω;».

Η κα. Πακιρτζόγλου είναι κάθετη: «Δεν υπάρχει έδαφος σε αυτά που λέει. Καταλαβαίνω και τη θέση του κατηγορούμενου και της δικηγόρου του, αλλά δεν αντέχουν στη λογική αυτά που ισχυρίζεται».  

 

Μαρία Ανδρικάκη

m.andrikaki@star.gr

 

Διαβάστε επίσης:

Νέα προθεσμία για τον γιατρό που ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΕ την 36χρονη στο Ιπποκράτειο-ΦΟΒΕΡΕΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ από την πρώην σύντροφό του

ΣΥΓΚΛΟΝΙΖΕΙ ο σύζυγος της 36χρονης που δολοφονήθηκε: «Τα παιδιά μου υποψιάστηκαν αμέσως τον γιατρό! Το λέω και ανατριχιάζω»

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Ο τελευταίος διάλογος στο Facebook της 36χρονης που δολοφονήθηκε από τον γιατρό στο Ιπποκράτειο

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top