Συνταγή για κριθαρότο με λιαστή ντομάτα

Άλλη μία σούπερ συνταγή από τον Χρήστο Μοίρα

Αν θέλετε τις γιορτινές μέρες να φτιάξετε μία συνταγή χωρίς κρέας μία καλή ιδέα είναι να ετοιμάσετε κριθαρότο με λιαστή ντομάτα.

Συνταγή για κριθαρότο με λιαστή ντομάτα

Κανελόνια με κιμά και μπεσαμέλ

Ο Χρήστος Μοίρας έδειξε στους τηλεθεατές της εκπομπής Breakfast@Star πώς να φτιάξουν το πιο νόστιμο γεύμα.

Υλικά

    •    50 γρ. φέτα
    •    1 κούπα κριθαράκι
    •    ½  φλιτζάνι λιαστές ντομάτες
    •    3 κούπες ζωμό λαχανικών
    •    ½ φλιτζάνι λευκό κρασί
    •    1 κ.γ. πελτέ ντομάτας
    •    1 κ.σ. βούτυρο
    •    2 κ.σ. ελαιόλαδο 
    •    Πιπέρι

Για τη μους φέτας

    •    200 γρ. φέτα
    •    50 γρ. τυρί κρέμα
    •    1 κ.σ. ελαιόλαδο
    •    2 κ.σ. κρέμα γάλακτος


Εκτέλεση της Συνταγής 

Σ’ ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ρίχνουμε το κριθαράκι, ανακατεύοντας μέχρι να γυαλίσει ελαφρώς. Προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας και σβήνουμε με το κρασί, αφήνοντας να εξατμιστεί το αλκοόλ. Συνεχίζουμε προσθέτοντας σταδιακά τον ζεστό ζωμό λαχανικών, ανακατεύοντας διαρκώς για να χυλώσει σωστά. Όταν το κριθαράκι είναι σχεδόν έτοιμο, προσθέτουμε τις λιαστές ντομάτες και αφήνουμε να απορροφηθούν τα τελευταία υγρά. 

προσθέτουμε το βούτυρο. εκτός φωτιάς, και τη θρυμματισμένη φέτα, ανακατεύοντας απαλά για να δέσει το κριθαρότο.

Για τη μους φέτας:

Χτυπάμε στo multi τη φέτα με το τυρί κρέμα, το ελαιόλαδο και την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει απαλή και αφράτη.

Σερβίρουμε το κριθαρότο ζεστό με τη μους φέτας από πάνω φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Δείτε το Breakfast@Star 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top