Αν ψάχνετε μία νόστιμη και πιο ιδιαίτερη συνταγή για το γιορτινό τραπέζι, πάρτε χαρτί και στυλό για να σημειώσετε αυτή που έδωσε στους τηλεθεατές του Breakfast@Star το πρωί της Τρίτης ο Χρήστος Μοίρας.
Ο σεφ μπήκε στην κουζίνα, ετοίμασε χοιρινά ρολάκια με τυρί και έδειξε βήμα-βήμα τη διαδικασία.
Συνταγή για χοιρινά ρολάκια με τυρί
Υλικά
· 200 γρ. ρεγκάτο
· 600 γρ. πούτι χοιρινό
· 2 πιπεριές (κόκκινη και κίτρινη)
· 1 κ.σ. ελαιόλαδο
· 1 κ.γ. ρίγανη
· Αλάτι, πιπέρι
Για τη σάλτσα:
· 200 ml χυμό πορτοκαλιού
· 1 κ.σ. μέλι
· 1 κ.σ. ξίδι
· 1 κ.γ. κορν φλάουρ
· Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σ’ ένα τηγάνι και σοτάρουμε τις πιπεριές μέχρι να μαλακώσουν. Αλατοπιπερώνουμε και τις αφήνουμε στην άκρη.
Χαράζουμε κατά μήκος το κρέας, το ανοίγουμε και το χτυπάμε ελαφρά για να γίνει πιο λεπτό. Απλώνουμε τις πιπεριές και το τυρί στο εσωτερικό, κλείνουμε και δένουμε το κρέας με σπάγκο κουζίνας.
Σοτάρουμε το ρολό σε καυτό τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο μέχρι να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές και το μεταφέρουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 30 - 35 λεπτά.
Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το χυμό πορτοκαλιού με το μέλι, το ξίδι, το αλάτι και το πιπέρι, αφήνοντας να μειωθεί. Αν θέλουμε πιο παχύρευστη υφή, προσθέτουμε το κορν φλάουρ διαλυμένο σε λίγο νερό και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει.
Αφήνουμε το ρολό να ξεκουραστεί για λίγα λεπτά, το κόβουμε σε ροδέλες και σερβίρουμε με τη σάλτσα πορτοκαλιού.