Mία ωραία ιδέα για τον Χριστουγεννιάτικο τραπέζι έδωσε στους τηλεθεατές της εκπομπής Breakfast@Star ο Χρήστος Μοίρας.
Ο σεφ έφτιαξε πεντανόστιμο ψαρονέφρι με σάλτσα ροδιού και έδειξε βήμα-βήμα στους τηλεθεατές τη διαδικασία.
Υλικά
• 600 γρ. ψαρονέφρι
• 2 κ.σ. ελαιόλαδο
• ½ κ.γ. αλάτι
• ¼ κ.γ. πιπέρι
• ½ κ.γ. γλυκιά πάπρικα
Για τη σάλτσα
• 200 ml χυμός ροδιού
• 50 ml κόκκινο κρασί
• 1 κ.σ. μέλι
• 1 κ.σ. βαλσαμικό ξύδι
• 1 κ.γ. κορν φλάουρ
• ½ ρόδι
Εκτέλεση
Σ’ ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το ψαρονέφρι ολόκληρο, μέχρι να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές.
Τοποθετούμε το ψαρονέφρι σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 12 - 15 λεπτά, ώστε να ψηθεί εσωτερικά, και το αφήνουμε να ξεκουραστεί πριν το κόψουμε σε φέτες.
Στο ίδιο τηγάνι προσθέτουμε το κόκκινο κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ. Ρίχνουμε τον χυμό ροδιού, το μέλι, το βαλσαμικό ξύδι και σιγοβράζουμε για 5 - 7 λεπτά. Προσθέτουμε το κορν φλάουρ, ανακατεύουμε καλά μέχρι να δέσει η σάλτσα και ρίχνουμε τους σπόρους ροδιού.
Σερβίρουμε το ψαρονέφρι σε φέτες, περιχύνοντας με τη σάλτσα ροδιού και συνοδεύουμε με πατάτες φούρνου ή πουρέ.