O Xρήστος Μοίρας μας έδωσε το μυστικό για τέλεια σουτζουκάκια

Άλλη μία θεϊκή συνταγή με την υπογραφή του Χρήστου Μοίρα

Ένα φαγητό που λατρεύουν μικροί και μεγάλοι έφτιαξε ο Χρήστος Μοίρας στην εκπομπή Breakfast@Star. 

O σεφ μπήκε στην κουζίνα και ετοίμασε σουτζουκάκια με ρύζι δείχνοντας αναλυτικά βήμα-βήμα τη διαδικασία.

Για τα σουτζουκάκια:

    •    500 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
    •    2 φέτες ψωμί (μόνο την ψίχα)
    •    100 ml κόκκινο κρασί
    •    1 αβγό 
    •    1 κ.γ. κύμινο
    •    ½ κ.γ. γλυκιά πάπρικα
    •    Αλάτι, πιπέρι

Για τη σάλτσα

  •    500 γρ. χυμό ντομάτας
    •    2 κ.σ. πελτές ντομάτας
    •    100 ml κόκκινο κρασί
    •    2 κ.σ. ελαιόλαδο
    •    1 κ.γ. ζάχαρη
    •    1 φύλλο δάφνης

 

Για το ρύζι:

    •    200 γρ. ρύζι (για πιλάφι)
    •    400 ml νερό
    •    1 κ.σ. ελαιόλαδο
    •    Αλάτι

Εκτέλεση της Συνταγής

Αρχικά μουλιάζουμε την ψίχα του ψωμιού στο κόκκινο κρασί και τη στύβουμε ελαφρώς. 
Σ’ ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τον κιμά με την ψίχα, το αβγό, το κύμινο, την πάπρικα, το αλάτι και το πιπέρι. Ζυμώνουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Πλάθουμε τα σουτζουκάκια σε μακρόστενο σχήμα και τα τοποθετούμε σε ταψί.

Σ’ μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και προσθέτουμε τον πελτέ, τον οποίο σοτάρουμε για να βγάλει τα αρώματά του. 
Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε τον χυμό ντομάτας, τη ζάχαρη, τη δάφνη, το αλάτι και το πιπέρι. Σιγοβράζουμε για 10 λεπτά και στη συνέχεια τοποθετούμε τα σουτζουκάκια μέσα στη σάλτσα. Αφήνουμε να μαγειρευτούν σε χαμηλή φωτιά για 20 - 25 λεπτά.

Βράζουμε το ρύζι με το νερό, το ελαιόλαδο και λίγο αλάτι μέχρι να απορροφηθεί το υγρό και να γίνει αφράτο. 
Σερβίρουμε ζεστά τα σουτζουκάκια πάνω από το ρύζι, περιχύνοντάς τα με τη σάλτσα.

Δείτε το Breakfast@Star 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top