Το απόλυτο γλυκό έφτιαξε ο Χρήστος Μοίρας το πρωί της Παρασκευής στην εκπομπή Breakfast@Star.
O σεφ ετοίμασε μπουγάτσα με λευκή σοκολάτα και έδειξε βήμα-βήμα στους τηλεθεατές τη διαδικασία.
Υλικά
• 500 γρ. φύλλο κρούστας
• 100 γρ. βούτυρο
• Κανέλα (για το πασπάλισμα)
• Ζάχαρη άχνη (για το πασπάλισμα)
Για την κρέμα
• 1 λίτρο γάλα
• 120 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
• 150 γρ. ζάχαρη
• 2 αβγά
• 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
• 50 γρ. βούτυρο
• Ξύσμα λεμονιού
Για τη λευκή σοκολάτα
• 200 γρ. λευκή σοκολάτα
• 100 ml κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση της Συνταγής
Ξεκινάμε με την κρέμα. Ζεσταίνουμε το γάλα σε μια κατσαρόλα και προσθέτουμε το σιμιγδάλι, τη ζάχαρη και το ξύσμα λεμονιού.
Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει το μείγμα και να αποκτήσει μια κρεμώδη υφή. Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο και τη βανίλια και ανακατεύουμε καλά.
Αφήνουμε να κρυώσει λίγο η κρέμα και όταν φτάσει σε χλιαρή θερμοκρασία, ενσωματώνουμε τα αβγά ανακατεύοντας γρήγορα.
Σ’ ένα βουτυρωμένο ταψί τοποθετούμε τα φύλλα κρούστας το ένα πάνω στο άλλο, αλείφοντας κάθε φύλλο με βούτυρο.
Ρίχνουμε την κρέμα και καλύπτουμε με μερικά ακόμα βουτυρωμένα φύλλα, κλείνοντας καλά τις άκρες.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 45 - 50 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η μπουγάτσα.
Για τη λευκή σοκολάτα. Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος σε χαμηλή φωτιά και προσθέτουμε τη σοκολάτα. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει και να γίνει ρευστή.
Σερβίρουμε ζεστή τη μπουγάτσα, πασπαλίζοντας με ζάχαρη άχνη και κανέλα και περιχύνοντας από πάνω τη ρευστή λευκή σοκολάτα.
Δείτε την εκπομπή Breakfast@Star
Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.