Λαχταριστή αλμυρή μπουγάτσα με τυρί

Φτιάξε την πιο νόστιμη μπουγάτσα

Μία ιδέα για ένα λαχταριστό πρωινό μας έδωσε ο Σταύρος Βαρθαλίτης μέσα από τη στήλη του στην εκπομπή breakfast@star.

Φτιάξτε την ωραιότερη τυρόπιτα με μπεσαμέλ

O σεφ έφτιαξε λαχταριστή μπουγάτσα με τυρί και έδειξε βήμα- βήμα στους τηλεθεατές τη διαδικασία.

Γαλατόπιτα με νόστιμο τυρί

Υλικά της Συνταγής 

· 8 φύλλα κρούστας για γλυκά
· 1 λίτρο γάλα 3,5%
· 280 γρ. σιμιγδάλι χονδρό
· 50 γρ. βούτυρο
· 800 γρ. τυρί κρέμα 
· 2 αυγά
· 1 κ. γ. μπέικιν πάουντερ
· 100 γρ. νερό
· 50 γρ. ηλιέλαιο
· Αλάτι
· Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
· Ηλιέλαιο για το ταψί

Εκτέλεση της Συνταγής

· Προθερμαίνουμε το φούρνο στον αέρα, στους 180 βαθμούς.
· Βάζουμε το γάλα σε μια μεσαία κατσαρόλα και το ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά.
· Λίγο πριν αρχίζει να κοχλάζει ρίχνουμε το σιμιγδάλι, ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα συνεχώς μέχρι να εμφανιστούν οι πρώτες φουσκάλες και να αρχίσει να δένει το μείγμα μας.
· Σβήνουμε, αποσύρουμε από τη φωτιά την κατσαρόλα, προσθέτουμε το βούτυρο σε μικρά κομμάτια και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.
· Ρίχνουμε τη κρέμα τυρί, τα αυγά, το αλάτι, το πιπέρι και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά μας.
· Αναμειγνύουμε το νερό με το ηλιέλαιο και το μπέικιν πάουντερ σε ένα μπολ.
· Αλείφουμε με λίγο μείγμα από το μπολ, τα τοιχώματα και τη βάση του ταψιού( 33*40) και το τοποθετούμε με την μια μεγάλη του πλευρά μπροστά μας.
· Στρώνουμε κάθετα προς τα εμάς, 1 φύλλο στο ταψί από την αριστερή πλευρά και 1 φύλλο από τη δεξιά πλευρά οπού στο κέντρο του ταψιού θα πατάει πάνω στο προηγούμενο, ώστε να καλύψουν τη βάση και τα τοιχώματα του ταψιού.
· Ραντίζουμε από πάνω τα φύλλα με λίγο μείγμα που έχουμε στο μπολ, με ένα πινέλο χωρίς να τα ακουμπάμε.
· Βάζουμε άλλα 2 φύλλα πάνω από τα προηγούμενα με τον ίδιο τρόπο και τα ραντίζουμε και αυτά με λίγο από το μείγμα του μπολ, χωρίς να τα ακουμπάμε.
Ρίχνουμε τη γέμιση με την κρέμα τυρί, επάνω από τα φύλλα και την απλώνουμε ομοιόμορφα.
· Καλύπτουμε με 2 φύλλα ακολουθώντας την ίδια διαδικασία με αυτή που στρώσαμε τα φύλλα στο ταψί προηγουμένως και τα ραντίζουμε με λίγο μείγμα από το μπολ.
· Πιάνουμε, γυρνάμε και διπλώνουμε τις άκρες από τα φύλλα που προεξέχουν προς τα μέσα .
· Σκεπάζουμε με τα 2 τελευταία φύλλα, κάθετα στα προηγούμενα, το ένα πάνω στο άλλο, αφήνουμε τις άκρες τους να προεξέχουν μέχρι 3 εκατοστά από το ταψί και κόβουμε το υπόλοιπο.
· Βάζουμε τις άκρες από τις πλευρές που προεξέχουν ανάμεσα στη μπουγάτσα και το ταψί με το πινέλο.
· Ραντίζουμε το επάνω φύλλο ομοιόμορφα, χωρίς να το ακουμπάμε με λίγο από μείγμα του μπολ.

· Ψήνουμε στην μεσαία θέση του φούρνου, μέχρι να ροδίσει, για περίπου 45’.
· Αφήνουμε να κρυώσει για λίγο και την κόβουμε σε κομμάτια.
· Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε.

Δείτε το breakfast@star 
 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top