Γαλατόπιτα με νόστιμο τυρί

Συνταγή για λαχταριστή γαλατόπιτα

Μία ωραία ιδέα για το «τι να ετοιμάσετε στους φίλους σας αν έρθουν επίσκεψη» έδωσε ο Σταύρος Βαρθαλίτης μέσα από τη στήλη του στην εκπομπή breakfast@star.

Φτιάξτε την πιο νόστιμη τυρόπιτα χωρίς φύλλο

O σεφ μας ετοίμασε γαλατόπιτα και έδειξε βήμα- βήμα στους τηλεθεατές τη διαδικασία.

Υλικά της Συνταγής

100 γρ. αλεύρι γ. ο. χ.
· 120 γρ. βούτυρο
· 300 γρ. κρέμα τυρί σε θερμοκρασία δωματίου
· 200 γρ. γάλα 3,5%, σε θερμοκρασία δωματίου
· 6 αυγά, σε θερμοκρασία δωματίου
· 2 κρόκοι, σε θερμοκρασία δωματίου
· 120 γρ. κρυσταλλική ή καστανή ζάχαρη
· 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
· 1 λεμόνι το ξύσμα
· 1 κ.σ. βούτυρο λιωμένο, για το ταψί

Υλικά για την κρούστα

· 1 αυγό
· 2 κ.σ. ζάχαρη
· 2 κ.σ. νερό
Υλικά για το frosting
· 200 γρ. κρέμα τυρί
· 100 γρ. μέλι
· 1 κ.γ. κανέλα
· 2 κ.σ. άχνη ζάχαρη
· 40 γρ. γάλα 3,5%

Συνταγές για αφράτες και νόστιμες πίτες

Εκτέλεση της Συνταγής

· Προθερμαίνουμε το φούρνο στον αέρα, στους 170 βαθμούς.
· Βάζουμε το βούτυρο σε ένα μπολ, και το λιώνουμε στο φούρνο μικροκυμάτων στα 800 watt για 1 ½’.
· Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ τα αυγά, τους κρόκους, τη ζάχαρη και τα ανακατεύουμε με το σύρμα χειρός για 2’.
· Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε για 1’.
· Ρίχνουμε το αλεύρι , το τυρί κρέμα, το γάλα και το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατεύουμε μέχρι τα ομογενοποιηθούν πολύ καλά τα υλικά μας.
· Αλείφουμε με βούτυρο, τα τοιχώματα και τη βάση του ταψιού(25*33).
· Μεταφέρουμε το μείγμα από το μπολ στο ταψί και το απλώνουμε ομοιόμορφα.
Εκτέλεση για τη κρούστα
· Σπάμε και προσθέτουμε σε ένα μπολ το αυγό, τη ζάχαρη, το νερό τα ανακατεύουμε καλά και με ένα πινέλο αλείφουμε ομοιόμορφα από επάνω το μείγμα.
· Ψήνουμε στη μεσαία θέση του φούρνου, μέχρι να ροδίσει για 35’ με 40’.
· Ξεφουρνίζουμε και την αφήνουμε να κρυώσει για 30’.
Εκτέλεση για το frosting
· Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ ,σε μέτρια ταχύτητα, με το σύρμα την κρέμα τυρί μαζί με το μέλι να αφρατέψουν για 3’.
· Προσθέτουμε την άχνη ζάχαρη, την κανέλα, το γάλα ανακατεύουμε για ακόμη 2’, να ομογενοποιήθει πολύ καλά το μείγμα μας.
· Βγάζουμε τον κάδο από το μίξερ το απλώνουμε ομοιόμορφα με ένα κουτάλι επάνω από τη γαλατόπιτα.
· Σερβίρουμε σε κομμάτια και απολαμβάνουμε.

Δείτε το breakfast@star

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top