Ο Χρήστος Μοίρας έφτιαξε το τέλειο φαγητό για τις κρύες μέρες

Πεντανόστιμο γιουβέτσι με αρνίσιο κότσι στη γάστρα

Τώρα που η θερμοκρασία έχει πέσει και έχουν πιάσει τα κρύα, τι είναι πιο απολαυστικό από ένα ζεστό πιάτο γιουβέτσι με αρνίσιο κότσι στη γάστρα; 

Ο Χρήστος Μοίρας έδωσε την τέλεια ιδέα για μεσημεριανό γεύμα

Αυτό σκέφτηκε ο Χρήστος Μοίρας και έδωσε στους τηλεθεατές της εκπομπής Breakfast@Star την πιο λαχταριστή συνταγή. 

Συνταγή για νηστίσιμο γιουβέτσι με πλιγούρι και μύδια, απλά υπέροχη!

Υλικά Συνταγής

•    1 ½ κιλό αρνίσιο κότσι 
•    500 γρ. κριθαράκι 
•    3 ώριμες ντομάτες               
•    1 κ.σ πελτέ ντομάτας 
•    1 κρεμμύδι                                            
•    2 σκελίδες σκόρδο                       
•    100 ml κόκκινο κρασί 
•    80 ml ελαιόλαδο 
•    1 ξυλάκι κανέλα                 
•    1 φύλλο δάφνης 
•    ½ λίτρο ζωμό κρέατος 
•    Αλάτι, πιπέρι 
•    Κεφαλοτύρι (τριμμένο για το σερβίρισμα)

Εκτέλεση της Συνταγής 

Σε μια κατσαρόλα με ελαιόλαδο σοτάρουμε το αρνί μέχρι να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές.  Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σκόρδο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να μαλακώσουν.  Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ. 
Προσθέτουμε τις τριμμένες ντομάτες, τον πελτέ, το ξυλάκι κανέλας, τη δάφνη, το αλάτι και το πιπέρι και αφήνουμε το μείγμα να σιγοβράσει για 10 - 15 λεπτά. Μεταφέρουμε το αρνί με τη σάλτσα του σε γάστρα και προσθέτουμε τον ζωμό κρέατος.  Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 1 ½ ώρα, μέχρι να μαλακώσει το αρνί. 

Στη συνέχεια, προσθέτουμε το κριθαράκι και ανακατεύουμε καλά.  Συνεχίζουμε το ψήσιμο για περίπου 20 - 30 λεπτά, ανακατεύοντας περιστασιακά, μέχρι το κριθαράκι να απορροφήσει τα υγρά και να μαλακώσει. Σερβίρουμε με το τριμμένο κεφαλοτύρι.

Δείτε το Breakfast@Star 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top