Αν σας αρέσει η κρεατόπιτα, σημειώστε την απόλυτη συνταγή που έδωσε στους τηλεθεατές της εκπομπής Breakfast@Star ο Χρήστος Μοίρας.
Ο σεφ έφτιαξε κρεατόπιτα με κρέμα γάλακτος και μανιτάρια και έδειξε βήμα-βήμα τη διαδικασία.
Υλικά:
• 500 γρ. μοσχαρίσια σπάλα
• 1 πακέτο χωριάτικο φύλλο
• 200 ml κρέμα γάλακτος
• 1 αβγό
• 200 γρ. μανιτάρια
• 1 κόκκινη πιπεριά
• 1 πράσινη πιπεριά
• ½ κ.γλ. γλυκιά πάπρικα
• 1 φλ. τριμμένο κασέρι
• 2 κ.σ. ελαιόλαδο
• Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση της Συνταγής
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το μοσχάρι μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές.
Προσθέτουμε 200 ml νερό, καλύπτουμε με το καπάκι και σιγοβράζουμε για περίπου 1 ώρα ή μέχρι το κρέας να μαλακώσει και να απορροφηθούν τα περισσότερα υγρά του.
Βάζουμε τις πιπεριές και τα μανιτάρια και τα μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν.
Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και την πάπρικα και αφήνουμε τη γέμιση να σιγοβράσει μέχρι να δέσει. Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το κασέρι και αφήνουμε τη γέμιση να κρυώσει.
Σ’ ένα λαδωμένο ταψί, στρώνουμε τα μισά φύλλα χωριάτικα, λαδώνοντας ελαφρά το καθένα. Απλώνουμε τη γέμιση πάνω από τα φύλλα και καλύπτουμε με τα υπόλοιπα φύλλα, λαδώνοντάς τα ξανά.
Χαράζουμε την πίτα σε κομμάτια και την αλείφουμε με το χτυπημένο αβγό. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 45 λεπτά, μέχρι να ροδίσει και να γίνει τραγανή.
Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.