Συνταγή για πεντανόστιμο χοιρινό λεμονάτο

H συνταγή του Χρήστου Μοίρα στο Breakfast@Star

Μία ιδέα για το Κυριακάτικο τραπέζι έδωσε ο Χρήστος Μοίρας στους τηλεθεατές της εκπομπής Breakfast@Star. 

Πώς να φτιάξεις την πιο νόστιμη τάρτα μανιταριών

Συνταγή για πεντανόστιμο χοιρινό λεμονάτοΣυνταγή για πεντανόστιμο χοιρινό λεμονάτο

Εύκολη και light συνταγή για παστίτσιο με μπεσαμέλ γιαουρτιού!

Ο σεφ μπήκε στην κουζίνα και έφτιαξε χοιρινό λεμονάτο.

Συνταγή για πεντανόστιμο χοιρινό λεμονάτο

Υλικά της Συνταγής

•    1 κιλό χοιρινή σπάλα (κομμένη σε κύβους περίπου 5 εκ.) 
•    200 γρ. σέλινο (χοντροκομμένα σε ροδέλες περίπου 2 εκ.)  
•    350 γρ. πράσα (το λευκό και τρυφερό πράσινο μέρος, χοντροκομμένα σε ροδέλες περίπου 2 εκ.)
•    100 γρ. φρέσκα κρεμμυδάκια (το λευκό και τρυφερό πράσινο μέρος), κομμένα σε ροδέλες περίπου 2 εκ.  
•    150 γρ. σελινόριζα (καθαρισμένη και τριμμένη στη χοντρή πλευρά του τρίφτη )
•    150 ml ελαιόλαδο 
•     40 – 50 ml χυμό λεμονιού
•    2 αβγά  
•    Άνηθος
•    Ξύσμα από λεμόνι (για το σερβίρισα)
•    Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
•    Αλάτι

 

 

Πώς να φτιάξετε πεντανόστιμα σουβλάκια με γύρο χοιρινό

Εκτέλεση της Συνταγής 

Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε τα 100 ml από το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το χοιρινό για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές. Ρίχνουμε το σέλινο, τα πράσα, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τη σελινόριζα. 
Προσθέτουμε το αλατοπίπερο και σοτάρουμε για περίπου 3 λεπτά, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.

Προσθέτουμε το χοιρινό πίσω στην κατσαρόλα, αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και προσθέτουμε νερό τόσο ώστε να καλύψει κατά τα 2/3 το χοιρινό. 
Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε με το καπάκι και σιγομαγειρεύουμε για περίπου 50 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν καλά όλα τα υλικά !
Για το αυγολέμονο χτυπάμε τα αβγά σ’ ένα μπολ με το σύρμα μέχρι να αφρατέψουν. Ρίχνουμε το λεμόνι και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθεί. Προσθέτουμε σταδιακά περίπου 2 κουτάλες της σούπας ζουμί από την κατσαρόλα, συνεχίζοντας το ανακάτεμα μέχρι το αυγολέμονο να ζεσταθεί καλά.

Αδειάζουμε το αυγολέμονο στην κατσαρόλα και σείουμε ελαφρώς ώστε να ενσωματωθεί στα υπόλοιπα υγρά. Αφήνουμε το φαγητό να σταθεί για 10 λεπτά και σερβίρουμε το χοιρινό πρασοσέλινο με αυγολέμονο.

Δείτε την εκπομπή Breakfast@Star 
 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top