To star.gr επισκέφτηκε το πλατό του Breakfast@Star και ο MasterChef Σταύρος Βαρθαλίτης μάς έδωσε τα «φώτα» του για το τοπ καλοκαιρινό γλυκό! Πρότεινε λαχταριστό παγωτό banoffee με 4 υλικά!
Aναλυτικά η συνταγή του MasterChef:
Υλικά για το παγωτό μπανόφι
- 600 γρ. Κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
- 400 γρ. Καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα
- 4 ώριμες Μπανάνες
- 150 γρ. Μπισκότα τύπου πτι μπερ
- 75 γρ. Κουβερτούρα 65% κακάο
Υλικά για το σερβίρισμα
- 1 φακελάκι βανίλια
- 200 γρ. Γάλα 3,5% λιπαρά φρέσκο πλήρες
Για το παγωτό μπανόφι
- Σε ένα μπολ λιώνουμε τις μπανάνες με ένα πιρούνι.
- Σε ένα άλλο μπολ προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και τη χτυπάμε με ένα μίξερ χειρός σε γρήγορη ταχύτητα, μέχρι να γίνει σαντιγί.
- Προσθέτουμε τις λιωμένες μπανάνες, το καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα και ανακατεύουμε με μίξερ χειρός να ομογενοποιηθούν.
- Κόβουμε στο ξύλο κοπής την κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια, τη μεταφέρουμε σε ένα μπολ, καλύπτουμε με μεμβράνη και το τοποθετούμε στον φούρνο μικροκυμάτων για 2 λεπτά, στα 850 Watt, να λιώσει.
- Προσθέτουμε και τη λιωμένη κουβερτούρα στο μείγμα του παγωτού και ανακατεύουμε ελαφρώς.
- Στρώνουμε ένα αντικολλητικό χαρτί σε μια φόρμα κέικ 30x10 εκ. .
- Απλώνουμε το μείγμα στη φόρμα του κέικ, σπάζουμε τα μπισκότα από πάνω και τα πιέζουμε ελαφρώς να μπουν μέσα στο μείγμα.
- Αφήνουμε στην κατάψυξη για 5 ώρες να σφίξει.
Για το σερβίρισμα
- Ξεφορμάρουμε το παγωτό σε έναν πάγκο κοπής.
- Προσθέτουμε σε ένα μπολ το μείγμα από το φακελάκι βανίλιας, το γάλα και τα χτυπάμε με ένα μίξερ χειρός για 5 λεπτά, να σφίξει.
- Βάζουμε τη βανιλια σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής με μέτρια μύτη αστέρι.
- Σερβίρουμε σε φέτες με κομμάτια μπανάνας.