Λαχταριστό παγωτό Banoffee με 4 υλικά!

Ο Σταύρος Βαρθαλίτης έδωσε τη συνταγή του καλοκαιριού στο star.gr

To star.gr επισκέφτηκε το πλατό του Breakfast@Star και ο MasterChef Σταύρος Βαρθαλίτης μάς έδωσε τα «φώτα» του για το τοπ καλοκαιρινό γλυκό! Πρότεινε λαχταριστό παγωτό banoffee με 4 υλικά!

banoffee

Aναλυτικά η συνταγή του MasterChef:

Υλικά για το παγωτό μπανόφι

  •  600 γρ. Κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  •  400 γρ. Καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα
  •  4 ώριμες Μπανάνες
  •  150 γρ. Μπισκότα τύπου πτι μπερ
  •  75 γρ. Κουβερτούρα 65% κακάο

Υλικά για το σερβίρισμα

  1.  1 φακελάκι βανίλια
  2.  200 γρ. Γάλα 3,5% λιπαρά φρέσκο πλήρες

Για το παγωτό μπανόφι

  • Σε ένα μπολ λιώνουμε τις μπανάνες με ένα πιρούνι.
  • Σε ένα άλλο μπολ προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και τη χτυπάμε με ένα μίξερ χειρός σε γρήγορη ταχύτητα, μέχρι να γίνει σαντιγί.
  • Προσθέτουμε τις λιωμένες μπανάνες, το καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα και ανακατεύουμε με μίξερ χειρός να ομογενοποιηθούν.
  • Κόβουμε στο ξύλο κοπής την κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια, τη μεταφέρουμε σε ένα μπολ, καλύπτουμε με μεμβράνη και το τοποθετούμε στον φούρνο μικροκυμάτων για 2 λεπτά, στα 850 Watt, να λιώσει.
  • Προσθέτουμε και τη λιωμένη κουβερτούρα στο μείγμα του παγωτού και ανακατεύουμε ελαφρώς.
  • Στρώνουμε ένα αντικολλητικό χαρτί σε μια φόρμα κέικ 30x10 εκ. .
  • Απλώνουμε το μείγμα στη φόρμα του κέικ, σπάζουμε τα μπισκότα από πάνω και τα πιέζουμε ελαφρώς να μπουν μέσα στο μείγμα.
  • Αφήνουμε στην κατάψυξη για 5 ώρες να σφίξει.

Για το σερβίρισμα

  • Ξεφορμάρουμε το παγωτό σε έναν πάγκο κοπής.
  • Προσθέτουμε σε ένα μπολ το μείγμα από το φακελάκι βανίλιας, το γάλα και τα χτυπάμε με ένα μίξερ χειρός για 5 λεπτά, να σφίξει.
  • Βάζουμε τη βανιλια σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής με μέτρια μύτη αστέρι.
  • Σερβίρουμε σε φέτες με κομμάτια μπανάνας.
Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top