Βαρθαλίτης: Μία συνταγή με… άρωμα Ιταλίας- Δες πώς να τη φτιάξεις

Πώς να φτιάξεις πανζανέλα με ψητό κοτόπουλο

Άρωμα Ιταλίας είχε το σημερινό πιάτο που έφτιαξε ο Σταύρος Βαρθαλίτης για τους τηλεθεατές της εκπομπής breakfast@star.

Βαρθαλίτης: Μία συνταγή με… άρωμα Ιταλίας- Δες πώς να τη φτιάξεις

Κοτόπουλο με αγκινάρες και πατάτες

O σε ετοίμασε πανζανέλα με ψητό κοτόπουλο, πιάτο που προέρχεται από την   κεντρική Ιταλία και η αρχική συνταγή περιλάμβανε ψωμί, μπαγιάτικο ψωμί, κρεμμύδι και  βασιλικό καρυκευμένο με λάδι, ξύδι και αλάτι. 

Το απόλυτο φαγητό για το Κυριακάτικο τραπέζι σας

Έκτοτε υπήρξαν πολλές παραλλαγές του συγκεκριμένου πιάτου.

Υλικά για την πανζανέλα

● 4 Φιλέτα στήθος κοτόπουλο
● 4 Ντομάτες μεσαίες
● 1 Σκελίδα σκόρδο
● 1 Πιπεριά πράσινη
● 1 Πιπεριά Φλωρίνης
● 1 Κρεμμύδι μεσαίο
● 150 γρ. Ελαιόλαδο
● 300 γρ. Ψωμί φρέσκο
● 1 κ.σ. Ελιές σε ροδέλες
● 1 κ.σ. Κάπαρη
● 1 Αγγούρι ολόκληρο
● 2 κ.σ. Μηλόξιδο
● 1 κ.σ. Μέλι
● 2 κλωνάρια Φρέσκο βασιλικό
● 2 κλωνάρια Φρέσκια ρίγανη
● Αλάτι
● Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Βαρθαλίτης: Μία συνταγή με… άρωμα Ιταλίας- Δες πώς να τη φτιάξεις

Το πιο crunchy κοτόπουλο στο air fryer!

Για την πανζανέλα

● Προθερμαίνουμε τον φούρνο στον αέρα στους 180ο C.
● Φοράμε γάντια, κόβουμε από τα πλάγια, κατά μήκος τα φιλέτα στη μέση.
● Σε ένα ταψί φούρνου 33x23 εκ. απλώνουμε το ψωμί κομμένο σε κύβους των 3 εκ. και πασπαλίζουμε αλάτι, πιπέρι και 40 γρ. ελαιόλαδο.
● Ψήνουμε στη μεσαία θέση του φούρνου για 7-8 λεπτά, να χρυσαφίσει το ψωμί.
● Αποσύρουμε από τον φούρνο το ψωμί και το αφήνουμε στην άκρη, σε θερμοκρασία δωματίου.
● Πλένουμε πολύ καλά όλα τα λαχανικά. Κόβουμε σε κύβους τις ντομάτες, με ένα κουτάλι αφαιρούμε τα σπόρια από το αγγούρι, το κόβουμε σε λεπτές φέτες κατά μήκος και τα προσθέτουμε σε ένα μπολ.
● Συνεχίζουμε κόβοντας σε λεπτές φέτες το κρεμμύδι και τις πιπεριές και τα προσθέτουμε και αυτά στο μπολ.
● Προσθέτουμε στον κάδο του μπλέντερ, αλάτι, πιπέρι, 80 γρ. ελαιόλαδο, το μέλι, τα φύλλα βασιλικού, το σκόρδο, το μηλόξιδο και χτυπάμε πολύ καλά για να γίνει το ντρέσινγκ, το προσθέτουμε στο μπολ, ανακατεύουμε πολύ καλά και αφήνουμε στην άκρη να μαριναριστεί η σαλάτα, για 20 λεπτά.
● Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
● Πασπαλίζουμε αλάτι, πιπέρι στα κομμένα κοτόπουλα και τα σοτάρουμε για 4 λεπτά από κάθε πλευρά.
● Προσθέτουμε στο μπολ με τη σαλάτα που έχουμε μαρινάρει, το τραγανό ψωμί, τα φύλλα φρέσκιας ρίγανης, τις ελιές, την κάπαρη και ανακατεύουμε.
● Σερβίρουμε τη σαλάτα μαζί με τα φιλέτα κοτόπουλο από πάνω, κομμένα σε λεπτές φέτες.

Δείτε το breakfast@star 
 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top