Πανεύκολα και πεντανόστιμα cheesecake bars

Δοκίμασε τη συνταγή του Σταύρου Βαρθαλίτη με πέντε υλικά

Μια εύκολη συνταγή και super γευστική παρουσίασε σήμερα ο Σταύρος Βαρθαλίτης στο Breakfast@Star. Πανεύκολα και πεντανόστιμα cheesecake bars για πρωινό, δεκατιανό ή απογευματινό, που δεν απαιτούν παραπάνω από 12 λετπά για να τα φτιάξετε. Θα πρέπει μόνο να περιμένετε 4 ώρες, μέχρι να παγώσουν. Για 12 μερίδες θα χρειαστείτε:

Υλικά

  • 200 γρ. Μπισκότα
  • 60 γρ. Βούτυρο
  • 500 γρ. Τυρί κρέμα, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 400 γρ. Άλειμμα μπισκότου ή πραλίνα φουντουκιού
  • 100 γρ. Ζάχαρη άχνη
  • 1 κ.σ. Βούτυρο για το ταψί, λιωμένο
  • 2 κ.σ Μπισκότο τριμμένο για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

  • Σε ένα μπολ προσθέτουμε το βούτυρο σε κομμάτια και το βάζουμε στο φούρνο μικροκυμάτων στα 800 Watt για 1,5 λεπτό
  • Αν δεν έχουμε φούρνο μικροκυμάτων, λιώνουμε το βούτυρο σε μία κατσαρόλα, σε χαμηλή φωτιά
  • Προσθέτουμε σε δύο δόσεις στον κάδο του μπλέντερ τα μπισκότα και χτυπάμε για 1 λεπτό, να θρυμματιστούν και να αποκτήσουν υφή άμμου
  • Αφαιρούμε από τον κάδο του μπλέντερ το καπάκι και τη λεπίδα, προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε με ένα μεγάλο κουτάλι, να ομογενοποιηθούν τα υλικά
  • Με ένα πινέλο αλείφουμε με το λιωμένο βούτυρο ένα ταψί 20x25 εκ. και απλώνουμε αντικολλητικό χαρτί
  • Μεταφέρουμε στο ταψί το μείγμα με το τριμμένο μπισκότο και το λιωμένο βούτυρο και απλώνουμε ομοιόμορφα, πιέζοντας με την πίσω πλευρά ενός κουταλιού ή το κάτω μέρος από ένα ποτήρι
  • Στον κάδο του μίξερ προσθέτουμε το τυρί κρέμα, τη μισή ποσότητα από το άλειμμα πραλίνας ή μπισκότου και την άχνη ζάχαρη και χτυπάμε με το σύρμα σε μέτρια ταχύτητα, για 1 λεπτό
  • Αδειάζουμε το μείγμα με το τυρί κρέμα στο ταψί επάνω από το μπισκότο και απλώνουμε ομοιόμορφα.
  • Σε ένα μπολ προσθέτουμε την υπόλοιπη ποσότητα από το άλειμμα πραλίνας ή μπισκότου και βάζουμε στο φούρνο μικροκυμάτων στα 850 Watt για 2 λεπτά
  • Περιχύνουμε με τη λιωμένη πραλίνα ή μπισκότο το μείγμα με το τυρί κρέμα και απλώνουμε ομοιόμορφα.
  • Πασπαλίζουμε το cheesecake με το τριμμένο μπισκότο για το σερβίρισμα περιμετρικά και στο κέντρο.
  • Καλύπτουμε το ταψί με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για 4 ώρες
  • Βγάζουμε το ταψί από το ψυγείο και σερβίρουμε σε κομμάτια
Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top