Αυτό είναι το νοστιμότερο νηστίσιμο σιροπιαστό γλυκό

H νηστίσιμη συνταγή του Σταύρου Βαρθαλίτη

Αν σας αρέσουν τα γλυκά αλλά επειδή τώρα διανύετε περίοδο νηστείας τρώτε μόνο χαλβά και μαύρη σοκολάτα, μπορείτε να απολαύσετε και άλλο ένα νηστίσιμο γλυκό που ίσως δεν έχετε σκεφτεί.

O Βαρθαλίτης έφτιαξε το πιο νόστιμο και light νηστίσιμο γλυκό

Την ιδέα έδωσε στους τηλεθεατές της εκπομπής breakfast@star ο Σταύρος Βαρθαλίτης ο οποίος έφτιαξε νηστίσιμο βυζαντινό και έδειξε βήμα-βήμα στους τηλεθεατές τη διαδικασία.

Nηστεύετε; Συνταγές για νηστίσιμα σοκολατένια γλυκά

Nηστίσιμο Βυζαντινό 

 Υλικά για το σιρόπι

· 500γρ. νερό
· 500γρ.ζαχαρή
· 1 στικακι κανέλα
Υλικά για το κεικ
· 500 γρ σιμιγδάλι χονδρό
· 200γρ. ζάχαρη
· ½ κγ μαστίχα
· 1 κγ μπείκιν πάουντερ
· 450 γρ. γάλα αμυγδάλου
Υλικά για την κρέμα
· 1200 γρ γάλα αμυγδάλου
· 120 γρ. κόρν φλάουερ
· 2 βανιλίνες
· 250 γρ. ζάχαρης
Υλικά για σερβίρισμα
· 2 κ.σ κανέλα

Συνταγή για σιμιγδαλένιο χαλβά με φουντούκια

Εκτέλεση για σιρόπι

· Σε μια μικρή κατσαρόλα προσθέτουμε το νερό την ζάχαρη, την κανέλα, ανακατεύουμε και του δίνουμε μια βράση σε μέτρια φωτιά.
· Σβήνουμε τη φωτιά και το αφήνουμε στην άκρη για λίγο ώστε να κρυώσει.
Εκτέλεση για το κέικ
· Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στις αντιστάσεις στους 1800 C.
· Βάζουμε στον κάδο του μπλέντερ την ζάχαρη την μαστίχα μαζί με το μπέικιν πάουντερ και τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν σκόνη για 2΄.
· Έπειτα σε ένα μεγάλο μπολ προσθέτουμε το σιμιγδάλι, το γάλα αμυγδάλου μίγμα από τον κάδο του μπλέντερ και τα αναμειγνύουμε καλά με ένα σύρμα χειρός .
· Στην συνέχεια παίρνουμε το ταψί (40Χ27) και απλώνουμε μέσα το μίγμα μας ομοιόμορφα.
· Ψήνουμε στην μεσαία θέση του φούρνου μέχρι να πάρει ωραίο χρυσάφι χρώμα για 30΄-35΄
· Αφαιρούμε το ταψί απ τον φούρνο το μεταφέρουμε στον πάγκο και σιροπιάζουμε το κέικ μας ομοιόμορφα
· Το αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου να απορροφήσει το σιρόπι του
Εκτέλεση για την κρέμα
· Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε το γάλα αμυγδάλου, το κορν φλαουερ, την ζάχαρή, την βάζουμε σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς καθώς ξύνουμε την βάση της για να μην μας κολλήσει και αφήνουμε να πάρει βράση ώστε να δέσει η κρέμα μας
· Αφαιρούμε την κατσαρόλα απ την φωτιά προσθέτουμε τις βανιλίνες ανακατεύοντας καλά, και απλώνουμε την κρέμα μας ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια του κέικ
· Καλύπτουμε με μεμβράνη που θα εφάπτεται την επιφάνεια της κρέμας και το αφήνουμε στο ψυγείο για 60 ΄ για να σφίξει και να δέσει
Εκτέλεση για το σερβίρισμα
· Βγάζουμε το ταψί απ το ψυγείο, αφαιρούμε την μεμβράνη και πασπαλίζουμε ομοιόμορφα όλη την επιφάνεια της κρέμας με την κανέλα
· Σερβίρουμε κομμένο σε κομμάτια και απολαμβάνουμε.

Δείτε το Breakfast@star 
 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top