Nηστεύετε; Συνταγές για νηστίσιμα σοκολατένια γλυκά

Γιατί νηστεία δεν σημαίνει στέρηση

Μπορεί να διανύουμε μέρες νηστείας αυτό όμως δεν σημαίνει πως νηστεύουμε και από τις λαχταριστές γεύσεις.  Κι αν είσαι λάτρης της σοκολάτας εμείς ψάξαμε και σου βρήκαμε σοκολατένιες και νηστίσιμες συνταγές για να φτιάξεις στους αγαπημένους σου.

Νηστίσιμο σοκολατένιο cake διά χειρός Σταύρου Βαρθαλίτη 

Υλικά

· 260 γρ. αλεύρι γ. ο. χ.
· 200 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
· 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
· 2 βανίλιες σε σκόνη
· 1 κ.σ. ξύδι λευκό
· 50 γρ. κακάο σε σκόνη
· 80 γρ. ηλιέλαιο
· 240 γρ. νερό
· 1 κ.γ. αλάτι
· 1 κ.σ. ηλιέλαιο για τη φόρμα του κέικ
· 1 κ.σ. κακάο για τη φόρμα του κέικ
Υλικά για σερβίρισμα
· 4 κ.σ. άχνη ζάχαρη

Εκτέλεση

Αρχικά, κοσκινίζουμε μέσα στο κάδο του μίξερ το αλεύρι μαζί με το κακάο, τις βανίλιες και το μπέικιν πάουντερ, προσθέτουμε τη ζάχαρη, το αλάτι και ανακατεύουμε με το σύρμα, σε χαμηλή ταχύτητα για 30’’.
· Ρίχνουμε στο κάδο το ηλιέλαιο μαζί με το ξύδι και ανακατεύουμε σε μέτρια προς χαμηλή ταχύτητα για 1’.
· Προσθέτουμε το νερό και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά μεταξύ τους.
· Σκεπάζουμε το μείγμα με μια μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο για 20’.
· Προθερμαίνουμε το φούρνο στον αέρα, στους 180 βαθμούς.
· Αλείφουμε τα τοιχώματα και τη βάση της φόρμας (26 εκατοστά) με το ηλιέλαιο, πασπαλίζουμε με το κακάο και την τινάζουμε για να φύγει το περιττό.
· Μεταφέρουμε το μείγμα από το μπολ στη φόρμα μας και το απλώνουμε ομοιόμορφα.

· Ψήνουμε στη μεσαία σχάρα του φούρνου για 35’ με 40’ .
· Αφήνουμε να κρυώσει για 10’ και το βγάζουμε από τη φόρμα του κέικ σε ένα στρογγυλό δίσκο σερβιρίσματος.
· Σερβίρουμε με την άχνη ζάχαρη κοσκινισμένη ομοιόμορφα από επάνω και απολαμβάνουμε ζεστό ή κρύο.

 

Νηστίσιμο brownies σοκολάτας διά χειρός Βαρθαλίτη 

Υλικά για τα μπράουνις

· 150γρ. αλεύρι γ.ο.χ
· 1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
· 150γρ. ταχίνι
· 50γρ. κονιάκ
· 200γρ. κουβερτούρα 65%
· 150γρ. ζάχαρη άχνη
· Χυμό από 3 πορτοκάλια
· ξύσμα από 1 πορτοκάλι
· 100γρ. καρύδια

Εκτέλεση για τα μπράουνις

· Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180οC.
· Λιώνουμε σε μπεν μαρί ή σε φούρνο μικροκυμάτων τη μισή κουβερτούρα.
· Αφήνουμε στην άκρη για 5 λεπτά να κρυώσει.
· Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το ταχίνι, τον χυμό πορτοκαλιού, το κονιάκ και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός.
· Ρίχνουμε τη λιωμένη κουβερτούρα και ανακατεύουμε ξανά με ένα σύρμα χειρός μέχρι να ομογενοποιηθεί.
· Προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε με μια μαρίζ, απαλά το μείγμα με ελαφρές κυκλικές κινήσεις από κάτω προς τα πάνω.
· Προσθέτουμε τα καρύδια χοντροκομμένα, την υπόλοιπη κουβερτούρα κομμένη σε μικρά κομματάκια και ανακατεύουμε.
· Στρώνουμε λαδόκολλα σε ένα τετράγωνο ταψί 22*22εκ.
· Προσθέτουμε το μείγμα brownie σε ομοιόμορφη στρώση.
· Ψήνουμε τα brownies για περίπου 25 λεπτά.
· Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει για περίπου 20-30 λεπτά.
· Σερβίρουμε αυτά τα νόστιμα νηστίσιμα σοκολατένια brownies.


 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top