Τσικνίστε φτιάχνοντας σκεπαστή με σπιτικό γύρο

Συνταγή για σπιτικό γύρο

Τσικνοπέμπη σήμερα και αν θέλετε να ξεφύγετε από τις συνηθισμένες συνταγές, δοκιμάστε να φτιάξετε κάτι διαφορετικό.

Πώς θα απολαύσεις τα κρεατικά σου, χωρίς να πάρεις βάρος

Ο Σταύρος Βαρθαλίτης έδειξε στους τηλεθεατές της εκπομπής Breakfast@star πώς να φτιάξουν σπιτικό χοιρινό γύρο.  

Υλικά για το γύρο χοιρινό

· 500 γρ. Πανσέτα χοιρινή χωρίς κόκκαλο, κομμένη σε λεπτές φέτες
· 2 κ.σ. Ελαιόλαδο
· 1 κ.γλ. Μπούκοβο
· 1 κ.γλ. Πάπρικα καπνιστή
· 1 κ.γλ. Ρίγανη αποξηραμένη
· 1 κ.γλ. Σκόρδο σε σκόνη
· Αλάτι
· Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Πανεύκολος σπιτικός γύρος κοτόπουλο

Υλικά για το τζατζίκι

· 200 γρ. Γιαούρτι στραγγιστό πλήρες
· 1/2 Αγγούρι
· 2 Σκελίδες σκόρδο
· 1 κ.γλ. Ξίδι
· 2 κ.σ. Ελαιόλαδο
· Αλάτι
· Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Υλικά για το σερβίρισμα
· 4 Πίτες για σουβλάκι
· 1/2 Ξερό κρεμμύδι μέτριο
· 1 Ντομάτα
· 1/3 Μάτσο φρέσκο μαϊντανό
· 12 Φέτες Γκούντα
· 4 κ.γλ. Ελαιόλαδο

Εκτέλεση για το τζατζίκι

· Στο χοντρό μέρος του τρίφτη τρίβουμε το αγγούρι, το μεταφέρουμε σε ένα σουρωτήρι, προσθέτουμε λίγο αλάτι, ανακατεύουμε και το αφήνουμε στην άκρη για 10 λεπτά, να χάσει τα υγρά του.
· Μετά από 10 λεπτά, πιέζουμε το αγγούρι με τα χέρια μας ώστε να στραγγίσει καλά και το μεταφέρουμε σε ένα μπολ.
· Προσθέτουμε στο μπολ το γιαούρτι, το ελαιόλαδο, το ξίδι, το σκόρδο και το πιπέρι και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι, να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
· Δοκιμάζουμε και, αν χρειάζεται, προσθέτουμε επιπλέον αλάτι.
Εκτέλεση για το γύρο χοιρινό
· Σε ένα μπολ προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το μπούκοβο, την πάπρικα, το σκόρδο σε σκόνη και τη ρίγανη και ανακατεύουμε.
· Προσθέτουμε και τις πανσέτες, αλάτι, πιπέρι, ανακατεύουμε πολύ καλά και αφήνουμε στην άκρη.
· Βάζουμε ένα σχαροτήγανο ή αντικολλητικό τηγάνι να ζεσταθεί σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
· Ψήνουμε την πανσέτα για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά και μεταφέρουμε σε ένα πιάτο, όπου αφήνουμε να ξεκουραστεί για 2 λεπτά.
· Ψιλοκόβουμε το κρέας μας σε μορφή γύρου και το κρατάμε στην άκρη.
· Με ένα πινέλο αλείφουμε και από τις δύο πλευρές τις πίτες για σουβλάκι με το ελαιόλαδο και ψήνουμε στο ίδιο τηγάνι για 30 δευτερόλεπτα από κάθε πλευρά.

Εκτέλεση για το σερβίρισμα

· Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220 βαθμούς στον γκριλ είτε στον αέρα.
· Σε ένα ταψί με λαδόκολλα τοποθετούμε τις 2 πίτες , 4 φέτες γκούντα στη κάθε μία, μοιράζουμε ισόποσα το γύρο χοιρινό και βάζουμε ακόμη 2 φέτες γκούντα στη κάθε πίτα.
· Ψήνουμε στο φούρνο για 5-6 λεπτά μέχρι να λιώσει το τυρί τελείως.
· Αφαιρούμε από το φούρνο και συνεχίζουμε πάνω από το λιωμένο τυρί με ψιλοκομμένη ντομάτα και το κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες.
· Απλώνουμε το τζατζίκι στις άλλες δύο πίτες και καπακώνουμε τη σκεπαστή μας.
· Κόβουμε και σερβίρουμε αμέσως.

Δείτε την εκπομπή breakfast@star 
 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top