Αν θέλεις να φτιάξεις γιουβέτσι στη γάστρα αλλά είσαι αρχάριος στην κουζίνα, εμείς θα σας παρουσιάσουμε την πιο εύκολη και νόστιμη συνταγή.
Γιουβέτσι θαλασσινών: Μια σαρακοστιανή συνταγή που θα λατρέψετε!
Την ιδέα μας την έδωσε ο Σταύρος Βαρθαλίτης ο οποίος μπήκε στην κουζίνα της εκπομπής Breakfast@star και ετοίμασε γιουβέτσι στη γάστρα με μοσχαράκι.
Γιουβέτσι με κεφτεδάκια - Το μαμαδίστικο πιάτο που θα αγαπήσεις
Υλικά για το γιουβέτσι στη γάστρα με μοσχάρι
· 1 κιλό μοσχάρι σπάλα,σε μικρά κομμάτια
· 50γρ. ελαιόλαδο
· 1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
· 2σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
· 2 καρότα, τριμμένο
· 1κ.γ κανέλα
· 1κ.γ ρίγανη
· 1 φύλλα δάφνης
· 60γρ. λευκό κρασί
· 2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
· 400 γρ. ντομάτα κονκασε
· 1 κ.γ. ζάχαρη
· 250 γρ. κριθαράκι χοντρό
· 1 λίτρο νερό
· Αλάτι
· Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
· 150γρ. γραβιέρα, τριμμένη
· ¼ ματσάκι μαιντανό, ψιλοκομμένο
Εκτέλεση για το γιουβέτσι στη γάστρα με μοσχάρι
· Προσθερμαίνουμε το φούρνο στους 170οC.
· Σε βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ροδίζουμε τα κομμάτια από το μοσχάρι, για 8-10 λεπτά.
· Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το καρότο και σοτάρουμε για άλλα 3 λεπτά.
· Έπειτα,προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας και ανακατεύουμε να βγάλει τα αρώματα του, για 2 λεπτά.
· Σβήνουμε με το κρασί και ρίχνουμε τη ζάχαρη, την κανέλα, τη ρίγανη και τη δάφνη.
· Προσθέτουμε τις ντομάτες και 1 λίτρο νερό.
· Σκεπάζουμε και αφήνουμε να σιγοβράσει το κρέας για 1 ώρα.
· Προς το τέλος, αλατοπιπερώνουμε.
· Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ρίχνουμε το κριθαράκι ανακατεύοντας να λαδωθεί καλά.
· Το αδειάζουμε σε μια γάστρα.
· Από πάνω βάζουμε το μοσχάρι και περιχύνουμε με τη σάλτσα.
· Η σάλτσα πρέπει να καλύπτει το κριθαράκι, αν δεν το καλύπτει προσθέτουμε ζεστό νερό.
· Ψήνουμε για 30 λεπτά.
· Αποσύρουμε τη γάστρα μας βάζουμε την τριμμένη γραβιέρα και ψήνουμε για άλλα 10 λεπτά.
· Σερβίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό από πάνω.
Δείτε την εκπομπή breakfast@star
Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.