Η συνταγή του MasterChef: Μπακαλιάρος με πουρέ κρεμμυδιού!

Ελένη Σαράντη και Ηλέκτρα Ρήγκου επιμελήθηκαν το πιάτο αντιγραφής

Μαρία και Δημήτρης κλήθηκαν να υπερασπιστούν την παραμονή τους στο MasterChef 2023.

Ποιος κέρδισε ασυλία και δε θα μαγειρέψει στη δοκιμασία αποχώρησης;

Η μαύρη καμπάνα έκρυβε ένα απαιτητικό πιάτο με τέσσερις παρασκευές. Οι chefs Ελένη Σαράντη και Ηλέκτρα Ρήγκου ετοίμασαν το πιάτο αντιγραφής που δεν ήταν άλλο από «Μπακαλιάρος, κρεμμύδι, μπανάνα και curry madras».

Ο μπακαλιάρος πρωταγωνιστεί στο σημερινό απαιτητικό πιάτο αντιγραφής

Ο μπακαλιάρος πρωταγωνιστεί στο σημερινό απαιτητικό πιάτο αντιγραφής

Γίνετε κι εσείς MasterChefs, ακολουθώντας βήμα - βήμα τη συνταγή που θα βρείτε παρακάτω:


Για τον άλμη του μπακαλιάρου

Υλικά

700 gr. Νερό

300 grπάγος

100 γρ. Αλάτι

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε το νερό με το αλάτι μέχρι να λιώσει το αλάτι. Προσθέτουμε τον πάγο και κρυώνουμε την άλμη

Για τον Μπακαλιάρο

Υλικά

Μπακαλιάρος

βούτυρο

Εκτέλεση

• Καθαρίζουμε το ψάρι και αφαιρούμε το δέρμα.
• Κόβουμε από το μεγάλο καθαρό φιλέτο του μια μερίδα 100 γραμμαρίων.

• Τοποθετούμε στην άλμη και αφήνουμε 15-18 λεπτά.
• Αφαιρούμε, στεγνώνουμε καλά το ψάρι,το αλείφουμε με λίγο λιωμένο

βούτυρο και κάνουμε μια σφιχτή μπαλοτίνα .

• Κάνουμε vacuum την μπαλοτίνα και ψήνουμε στο ρόνερ στους 59ο για 6-9 λεπτά.

Για τον Πουρέ κρεμμύδι

Υλικά

750 γρ. Λευκό κρεμμύδι

Βούτυρο ελαιόλαδο

Κρέμα γάλακτος

Αλάτι

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά βάζουμε ελαιόλαδο, λίγο βούτυρο και αλάτι.

• Προσθέτουμε το κρεμμύδι κομμένο εμινσέ και σιγομαγειρεύουμε για 30

λεπτά περίπου. • Προσθέτουμε κρέμα γάλακτος τόση ώστε να υπάρχει υγρασία στην κατσαρόλα και αφήνουμε να μαγειρευτεί εντελώς το κρεμμύδι.

Στον κάδο του thermomix χτυπάμε το κρεμμύδι χωρίς σχετικά πολλά υγρά μέχρι να αποκτήσει λεία υφή.

• Προσθέτουμε 1-2 κύβους παγωμένο βούτυρο.

• Διορθώνουμε στην γεύση με αλάτι.

Για την Πίκλα κόκκινο κρεμμύδι

Υλικά

1 κόκκινο κρεμμύδι

250 γρ. Νερό

150 γρ. Λευκό ξύδι

50 γρ. Ζάχαρη 4 γρ αλάτι Παντζάρι

Εκτέλεση

• Κόβουμε τα κρεμμύδια στο απαιτούμενο σχήμα .

• Βάζουμε σε μια κατσαρόλα νερό να βράσει .
• Σε μια άλλη κατσαρόλα βάζουμε το ξύδι,το ζυγισμένο νερό, το αλάτι και

την ζάχαρη και τα φέρνουμε κοντά στον βρασμό.
• Αποσύρουμε από την φωτιά και με ένα microplane τρίβουμε λίγο παντζάρι για να χρωματίσουμε την άλμη.

• Στο νερό που βράζει, μπλανσάρουμε τα κρεμμύδια για 10 δευτερόλεπτα και με την βοήθεια μιας αράχνης αφαιρούμε και βάζουμε απευθείας τα κρεμμύδια στην ζεστή άλμη.
• Βάζουμε εφαπτόμενη μεμβράνη και αφήνουμε μέχρι να στήσουμε

Για την Ταρτάρ μήλου εσαλότ και αγγούρι

Υλικά
1 αγγούρι καθαρισμένο

1 εσαλώτ

1 πράσινο μήλο

Εκτέλεση

• Κόβουμε ισόποσα τα συστατικά μπρινουάζ.
• Μαρινάρουμε με ελαιόλαδο, χυμό lime και ξύσμα lime,κόλιανδρο ψιλοκομμένο και ανθό αλατιού.

Για το στήσιμο χρειαζόμαστε : King bora radish
Νεροκάρδαμο Micro cress shiso μωβ Wild garlic flowers Alyssum flowers μωβ Φύτρες αρακά Bulls blood φύλλα 2-3 Lime για ξύσμα


Δείτε όλα τα επεισόδια του MasterChef 2023

 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top