MasterChef: Δοκιμασία αποχώρησης με βασικό υλικό την πεσκανδρίτσα

Μια συνταγή δια χειρός Νίκου Θωμά

Νίκος Κ., Άγγελος, Βαγγέλης και Νικήτας είχαν τις πιο αδύναμες προσπάθειες κατά τη διάρκεια της δοκιμασίας του Mystery Box και έτσι είναι οι τέσσερις υποψήφιοι προς αποχώρηση.

Οι τέσσερις υποψήφιοι προς αποχώρηση από το MasterChef 2023

Οι τέσσερις υποψήφιοι προς αποχώρηση από το MasterChef 2023

Φόρεσαν τις μαύρες ποδιές και στάθηκαν μπροστά από τους κριτές οι οποίοι τους αποκάλυψαν πως πρέπει να αντιγράψουν μέσασε 60 λεπτά πεσκανδρίτσα με λάχανο και αυγολέμονο.

Πάμε να δούμε βήμα – βήμα την εκτέλεση της συνταγής με την υπογραφή του Νίκου Θωμά:


Για την Πεσκανδρίτσα
Υλικά

 
Βούτυρο
Σαφράν
Γλυκό κρασί
Θυμάρι
Σκόρδο
Εσαλότ
1 φύλλο δάφνης
 
Εκτέλεση
•    Καθαρίζουμε και φιλετάρουμε την πεσκανδρίτσα, τη μεριδοποιούμε.
•    Σε ένα τηγάνι αχνίζουμε το εσαλότ, το σκόρδο και το θυμάρι, σβήνουμε με λευκό κρασί, προσθέτουμε το σαφράν και το δαφνόφυλλο, τοποθετούμε το ψάρι, βάζουμε λίγο βούτυρο και το μαγειρεύουμε με κλειστό καπάκι.


Για το Λευκό λάχανο
Υλικά

 
Λευκό λάχανο
Βούτυρο
Ελαιόλαδο
Μαραθόσπορος
Ρίγανη
Αλάτι
Πιπέρι
Μίριν
Rice vinegar
 
Εκτέλεση
•    Κόβουμε το λάχανο κυδωνάτο, το τοποθετούμε σε σακούλα vacuum με όλα τα παραπάνω υλικά και το μαγειρεύουμε στο steamer.
•    Αφαιρούμε από τη σακούλα, κόβουμε την ρίζα και ψήνουμε σε ένα σχαροτήγανο.


Για αυγολέμονο ψάρι
Υλικά

 
Α. Ζωμός ψάρι
Καρκάσες πεσκανδρίτσας
Κρεμμύδι
Πράσο
Καρότο
Σέλερυ
Κόμπου
Κατσουομπούσι
100 ml σόγια

Β. Αυγολέμονο
500 γρ. ζωμός ψάρι
200 γρ. βούτυρο
200 γρ. κρέμα γάλακτος
200 γρ. χυμός λεμόνι
5 γρ. αλάτι
3γρ.πιπέρι
8τμχ. Αυγά
 
Εκτέλεση Α. σκέλους
•    Τοποθετούμε όλα τα υλικά στην κατσαρόλα και προσθέτουμε 1 ½ λίτρο νερό και το αφήνουμε να κατέβει στην μέση.
•    Προσθέτουμε το κατσουομπούσι και κάνουμε ινφιούζ για 5΄.
•    Σουρώνουμε σε ένα σινουά. Κρατάμε τα 500 ml και τους προσθέτουμε τα 100 ml σόγιας.
Εκτέλεση Β. σκέλους
•    Βάζουμε τα 500ml ζωμό ψαριού, με όλα τα υλικά στο θερμομίξ για 10 λεπτά, στους 70ο  και για 1΄στους 80ο .
•    Το περνάμε από ένα σινουά και το μεταφέρουμε σε ένα σιφόν με 2 αμπούλες.
•    Το κρατάμε σε θερμοκρασία δωματίου.

Για τον πουρέ κόκκινο λάχανο
Υλικά

 
Κόκκινο λάχανο
Κόκκινο κρεμμύδι
Ξύδι φραμπουάζ
Πόρτο
Ξανθάνα
 
Εκτέλεση
•    Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το λάχανο.
•    Σε μια πλασοτέ σοτάρουμε το κρεμμύδι και το λάχανο, σβήνουμε με το ξύδι και το κρασί και το αφήνουμε να μαγειρευτεί μέχρι να μαλακώσει.
•    Όταν μαλακώσει, το μεταφέρουμε στο θερμομίξ και το χτυπάμε μέχρι να γίνει ένας λείος πουρές.
•    Προσθέτουμε λίγο ξανθάνα, και διορθώνουμε την γεύση με αλάτι και πιπέρι.

Για τα λαχανάκια Βρυξελλών
Υλικά

 
Λαχανάκια Βρυξελλών
Αλάτι
Πιπέρι
Λεμόνι
Άνηθος
 
Εκτέλεση

•    Μπλανσάρουμε τα λαχανάκια Βρυξελλών σε μία κατσαρόλα.
•    Τα παγώνουμε, τα ξεφλουδίζουμε και τα περνάμε από το σχαροτήγανο.
•    Διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι και πιπέρι και πασπαλίζουμε με λίγο φρέσκο ελαιόλαδο.
Λάδι μυρώνι
Υλικά
150 γρ. μυρώνια
250 ml grapeseed oil


Εκτέλεση
•    Μπλανσάρουμε τα μυρώνια, τα παγώνουμε και τα σουρώνουμε.
•    Στεγνώνουμε καλά σε απορροφητικό χαρτί και τα τοποθετούμε στο μπλέντερ.
•    Χτυπάμε καλά και σουρώνουμε σε ένα σινουά με τουλπάνι.
•    Αποθηκεύουμε σε μπιμπερό.

Δείτε όλα τα επεισόδια του MasterChef 2023

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top