Κέικ με μπισκότα σοκολάτας και κρέμα βανίλιας - Το γλυκό των ερωτευμένων

Μία γλυκιά συνταγή για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου

Ένα γλυκό για να σαγηνεύσεις τον αγαπημένο σου ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου μας ετοιμάζει σήμερα ο Σταύρος Βαρθαλίτης μέσα από την κουζίνα του «Breakfast@Star». Υπέροχο κέικ με μπισκότα σοκολάτας, κρέμα βανίλιας και φράουλες στην κορυφή!

Ημέρα Αγίου Βαλεντίνου: Εύκολη συνταγή για τούρτα καρδιά

Υλικά:

Για το κέικ

  • 320 γρ. Αλεύρι γ.ο.χ.
  • 400 γρ. Ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1 κ.σ. Μπέικιν πάουντερ
  • 130 γρ. Βούτυρο
  • Αλάτι
  • 20 γρ. Βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 150 γρ. Ηλιέλαιο
  • 180 γρ. Γάλα σε θερμοκρασία δωματίου
  • 100 γρ. Κρέμα γάλακτος
  • 2 κ.γ. Εκχύλισμα βανίλιας
  • 6 Ασπράδια από αυγά μεγάλα
  • 20 Μπισκότα σοκολάτας με κρέμα

Για την κρέμα βανίλιας

  • 150 γρ. Βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου κομμένο
  • 340 γρ. Τυρί κρέμα
  • 650 γρ. Ζάχαρη άχνη
  • Αλάτι
  • 1 1/2 κ.γ. Εκχύλισμα βανίλιας
  • 10 Μπισκότα σοκολάτας με κρέμα
  • 8 φράουλες

Φτιάξτε αυτά τα δύο υπέροχα γλυκά για την Ημέρα των Ερωτευμένων

Εκτέλεση:

Για το κέικ
• Προθερμαίνουμε τον φούρνο στον αέρα, στους 170°C.
• Προσθέτουμε στον κάδο του μίξερ το αλεύρι, τη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ, λίγο αλάτι και ανακατεύουμε σε χαμηλή ταχύτητα με το φτερό, για 3 λεπτά.
• Προσθέτουμε τμηματικά τα 130 γρ. βούτυρο κομμένα σε κυβάκια , ενώ συνεχίζουμε να ανακατεύουμε σε μέτρια προς χαμηλή ταχύτητα, μέχρι να αναμειχθεί με το μείγμα, για 5 λεπτά.
• Ρίχνουμε το ηλιέλαιο και ανακατεύουμε για ακόμα 1 λεπτό.
• Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατεύουμε σε μέτρια προς χαμηλή ταχύτητα, για 2 λεπτά.
• Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ το γάλα λίγο – λίγο και ανακατεύουμε σε χαμηλή ταχύτητα, μέχρι να ενσωματωθεί με τα υπόλοιπα υλικά.
• Σταματάμε το μίξερ, καθαρίζουμε τα τοιχώματα του κάδου με μια μαρίζ, συνεχίζουμε να ανακατεύουμε για 1 λεπτό, μεταφέρουμε το μείγμα σε μεγάλο μπολ και καθαρίζουμε τον κάδο του μίξερ.
• Προσθέτουμε στον κάδο τα ασπράδια και τα ανακατεύουμε με το σύρμα σε δυνατή ταχύτητα, μέχρι να γίνουν μαρέγκα που θα στέκεται.
• Προσθέτουμε τμηματικά την μαρέγκα στο μείγμα με το αλεύρι και ανακατεύουμε με μια μαρίζ κάνοντας κυκλικές κινήσεις, ώστε να ομογενοποιηθούν τα υλικά μεταξύ τους.
• Σπάζουμε σε μικρά κομμάτια τα μπισκότα με τα χέρια μας, χωρίς να τα θρυμματίσουμε, τα προσθέτουμε στο μπολ και ανακατεύουμε με τη μαρίζ, για 1 λεπτό, όπως προηγουμένως.
• Σε μια στρογγυλή φόρμα για κέικ 26εκ. με αποσπώμενη βάση στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί, αλείφουμε τα τοιχώματα με το βούτυρο και απλώνουμε ομοιόμορφα το μείγμα απο το μπολ.
• Ψήνουμε στη μεσαία θέση του φούρνου, για 50-55 λεπτά.
• Αφήνουμε το κέικ σε θερμοκρασία δωματίου να κρυώσει, για 60 λεπτά.

Για την κρέμα βανίλιας
• Προσθέτουμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο κομμένο σε κομμάτια, μαζί με το τυρί κρέμα και τα ανακατεύουμε με το φτερό σε μέτρια ταχύτητα, για 1 λεπτό.
• Ρίχνουμε την άχνη ζάχαρη, το εκχύλισμα βανίλιας, λίγο αλάτι και ανακατεύουμε για 2 λεπτά.
• Αφαιρούμε τον κάδο από το μίξερ, θρυμματίζουμε τα μπισκότα με τα χέρια μας μέσα στο μείγμα και ανακατεύουμε με μια μαρίζ, για 1 λεπτό.
• Αφαιρούμε τη φόρμα από το κέικ, το μεταφέρουμε σε έναν δίσκο σερβιρίσματος και απλώνουμε επάνω στην επιφάνειά του με το πίσω μέρος ενός κουταλιού, το μείγμα με το τυρί κρέμα και τα μπισκότα.
• Κόβουμε στα 4 τις φράουλες και γαρνίρουμε το κέικ από πάνω.
• Σερβίρουμε σε κομμάτια.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top