Παϊδάκια κοτόπουλο στο φούρνο με κύβους τηγανητής πατάτας

Μία συνταγή διά χειρός Σταύρου Βαρθαλίτη που θα λατρέψει όλη η οικογένεια

Παϊδάκια κοτόπουλο στο φούρνο με κύβους τηγανητής πατάτας μας ετοιμάζει σήμερα ο Σταύρος Βαρθαλίτης στην κουζίνα του «Breakfast@Star». Ζεστό, χορταστικό, ένα πιάτο ιδανικό για το καθημερινό ή κυριακάτικο τραπέζι. 

Κιλτιρίτσια ή αλλιώς ποντιακά γιουβαρλάκια με τσιγαριστές μακαρούνες

Υλικά:

●    1,5 κιλό Κοτόπουλο κομμένο σε παϊδάκια 
●    1 κ.γ.  Σκόρδο σε σκόνη
●    1 κ.γ. Πάπρικα γλυκιά 
●    1 κ.γ. Κουρκουμά
●    2 κλωνάρια Φρέσκια ρίγανη 
●    1 κλωνάρι Φρέσκο θυμάρι 
●    3 κ.σ. Ελαιόλαδο 
●    Αλάτι 
●    Φρεσκοτριμμένο πιπέρι  

Για τις πατάτες  
●    4 Πατάτες μεσαίες 
●    1 1/2 κ.γ. Πάπρικα γλυκιά 
●    1/2 κ.γ Αποξηραμένη ρίγανη 
●    Αλάτι 
●    Νερό για το βράσιμο 
●    Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα

Για το σερβίρισμα
●    2 κ.σ. Ελαιόλαδο 
●    1/2 Λεμόνι (ο χυμός) 
●    2 κλωνάρια Φρέσκια ρίγανη

Πένες με κοτόπουλο στον φούρνο - Ένα ζεστό πιάτο που θα λατρέψεις

Εκτέλεση:

Για τις πατάτες 
●    Καθαρίζουμε με την σκληρή πλευρά ενός σφουγγαριού τις πατάτες εξωτερικά, κάτω από τρεχούμενο νερό και τις ξεπλένουμε πολύ καλά. 
●    Τις μεταφέρουμε σε κατσαρόλα και προσθέτουμε κρύο νερό. 
●    Τοποθετούμε την κατσαρόλα με μισόκλειστο το καπάκι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, μέχρι να αρχίσει το νερό να κοχλάζει. 
●    Χαμηλώνουμε τη φωτιά και βράζουμε τις πατάτες, έως ότου μαλακώσουν για περίπου 25-30 λεπτά. 
●    Μεταφέρουμε τις πατάτες σε ένα σουρωτήρι, τις αφήνουμε να κρυώσουν και αφαιρούμε τη φλούδα τους. 
●    Κόβουμε τις πατάτες κατά μήκος σε 4 ίσα κομμάτια και στη συνέχεια κατά πλάτος, σε κύβους μέχρι 2 1/2  εκ. .
●    Ζεσταίνουμε το ηλιέλαιο για το τηγάνισμα σε μέτρια φωτιά. 
●    Τηγανίζουμε τις πατάτες μέχρι να πάρουν ωραίο χρυσαφί χρώμα εξωτερικά, για περίπου 4 λεπτά.
●    Τις μεταφέρουμε με μια τρυπητή κουτάλα σε ένα σκεύος που έχουμε στρώσει με απορροφητικό χαρτί. 
●    Αναμειγνύουμε σε ένα μικρό μπολ την πάπρικα, τη ρίγανη, το αλάτι και πασπαλίζουμε τις πατάτες, όσο είναι ακόμα ζεστές. 

Για το κοτόπουλο 
●    Όσο βράζουμε τις πατάτες, προθερμαίνουμε τον φούρνο στον αέρα, στους 200°C.
●    Προσθέτουμε σε ένα μπολ, το σκόρδο σε σκόνη, την πάπρικα, τον κουρκουμά, τη φρέσκια ρίγανη και το θυμάρι ψιλοκομμένα και τα ανακατεύουμε για λίγο.  
●    Στρώνουμε με αντικολλητικό χαρτί το ταψί 33x40εκ.  , τοποθετούμε επάνω τα παϊδάκια κοτόπουλο και τα ραντίζουμε με το ελαιόλαδο.  
●    Τα πασπαλίζουμε με το μείγμα των μπαχαρικών, φοράμε γάντια, τους κάνουμε ένα απαλό μασάζ, ώστε να μαριναριστούν ομοιόμορφα και τα τοποθετούμε με λίγη απόσταση μεταξύ τους, το ένα δίπλα στο άλλο.
●    Ψήνουμε στη μεσαία σχάρα του φούρνου για 25-30 λεπτά, ενώ τα γυρνάμε πλευρά 3 φορές συνολικά, ανά τακτά χρονικά διαστήματα.  
●    Μόλις τα βγάλουμε από τον φούρνο τα βρέχουμε με το ελαιόλαδο και τον χυμό λεμονιού για το σερβίρισμα. 
●    Σερβίρουμε τα παϊδάκια κοτόπουλο με τις πατάτες και λίγη φρέσκια ρίγανη ψιλοκομμένη.
 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top