Σαγανάκι με λουκάνικο, πατάτες και ξυνομιζήθρα ετοίμασε ο Σταύρος Βαρθαλίτης στην κουζίνα του breakfast@star. Ένα από τα καλύτερα ορεκτικά πιάτα που θα ευχόσουν να ήταν κυρίως. Μπορείς να το απολαύσεις με κρασί ή παγωμένη μπύρα.
Υλικά
· 400 γρ. λουκάνικα με πράσο
· 500 γρ. πατάτες
· 2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια
· 2 σκελίδες σκόρδο
· 50 γρ. ελαιόλαδο
· 200 γρ. λευκό κρασί
· 2 κ.γ. πελτές ντομάτας
· 300 γρ. ζωμό λαχανικών
· ½ κ.γ. αποξηραμένο βασιλικό
· 1 ½ κ.γ. μπούκοβο
· 2 φύλλα δάφνης
· 150 γρ. ξινομυζήθρα
· Αλάτι
· Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Υλικά για το σερβίρισμα
· 2 κλωνάρια φρέσκια ρίγανη, τα φύλλα
Μπατζίνα με κολοκύθι και φέτα - Η πιο νόστιμη πίτα της ελληνικής κουζίνας
Εκτέλεση
· Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μεγάλο τηγάνι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
· Κόβουμε το κρεμμύδι τη μέση, στη συνέχεια σε φέτες με πάχος μέχρι 2 εκατοστά και το σοτάρουμε στο τηγάνι για 3’.
· Παράλληλα ξεφλουδίζουμε και κόβουμε τις πατάτες σε κύβους με μέγεθος μέχρι 2 εκατοστά.
· Ψιλοκόβουμε το σκόρδο, το ρίχνουμε στο τηγάνι μαζί με τους κύβους πατάτας, ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα, ρίχνουμε το μπούκοβο, το ξερό βασιλικό και σοτάρουμε για ακόμα 2’.
· Προσθέτουμε τον πελτέ ανακατεύουμε και τσιγαρίζουμε για 1’.
· Σβήνουμε με το κρασί, ξύνουμε με την κουτάλα τη βάση του τηγανιού και αφήνουμε να πάρει μια βράση ώστε να εξατμιστεί το αλκοόλ, για 1’.
· Ρίχνουμε το ζωμό, τα λουκάνικα κομμένα σε πλάγιες ροδέλες με μήκος μέχρι 2 εκ., τα φύλλα δάφνης, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε.
· Μισό σκεπάζουμε με το καπάκι και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 15’.
· Αφαιρούμε τα φύλλα δάφνης, τρίβουμε με τα χέρια μας σε μεγάλα κομμάτια την ξυνομιζύθρα μέσα στο τηγάνι και ανακατεύουμε με προσεκτικές κινήσεις το φαγητό μας.
· Σερβίρουμε με τα φύλλα φρέσκιας ρίγανης ψιλοκομμένα και απολαμβάνουμε.
Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.