Σαγανάκι με λουκάνικο, πατάτες και ξυνομιζήθρα - Το καλύτερο ορεκτικό πιάτο

Μία ξεχωριστή συνταγή από τον Σταύρο Βαρθαλίτη

Σαγανάκι με λουκάνικο, πατάτες και ξυνομιζήθρα ετοίμασε ο Σταύρος Βαρθαλίτης στην κουζίνα του breakfast@star. Ένα από τα καλύτερα ορεκτικά πιάτα που θα ευχόσουν να ήταν κυρίως.  Μπορείς να το απολαύσεις με κρασί ή παγωμένη μπύρα.

Μελιτζάνες γεμιστές με κιμά από κοτόπουλο και λιωμένα τυριά

Υλικά

· 400 γρ. λουκάνικα με πράσο

· 500 γρ. πατάτες

· 2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια

· 2 σκελίδες σκόρδο

· 50 γρ. ελαιόλαδο

· 200 γρ. λευκό κρασί

· 2 κ.γ. πελτές ντομάτας

· 300 γρ. ζωμό λαχανικών

· ½ κ.γ. αποξηραμένο βασιλικό

· 1 ½ κ.γ. μπούκοβο

· 2 φύλλα δάφνης

· 150 γρ. ξινομυζήθρα

· Αλάτι

· Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Υλικά για το σερβίρισμα

· 2 κλωνάρια φρέσκια ρίγανη, τα φύλλα

Μπατζίνα με κολοκύθι και φέτα - Η πιο νόστιμη πίτα της ελληνικής κουζίνας

Εκτέλεση

· Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μεγάλο τηγάνι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.

· Κόβουμε το κρεμμύδι τη μέση, στη συνέχεια σε φέτες με πάχος μέχρι 2 εκατοστά και το σοτάρουμε στο τηγάνι για 3’.

· Παράλληλα ξεφλουδίζουμε και κόβουμε τις πατάτες σε κύβους με μέγεθος μέχρι 2 εκατοστά.

· Ψιλοκόβουμε το σκόρδο, το ρίχνουμε στο τηγάνι μαζί με τους κύβους πατάτας, ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα, ρίχνουμε το μπούκοβο, το ξερό βασιλικό και σοτάρουμε για ακόμα 2’.

· Προσθέτουμε τον πελτέ ανακατεύουμε και τσιγαρίζουμε για 1’.

· Σβήνουμε με το κρασί, ξύνουμε με την κουτάλα τη βάση του τηγανιού και αφήνουμε να πάρει μια βράση ώστε να εξατμιστεί το αλκοόλ, για 1’.

· Ρίχνουμε το ζωμό, τα λουκάνικα κομμένα σε πλάγιες ροδέλες με μήκος μέχρι 2 εκ., τα φύλλα δάφνης, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε.

· Μισό σκεπάζουμε με το καπάκι και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 15’.

· Αφαιρούμε τα φύλλα δάφνης, τρίβουμε με τα χέρια μας σε μεγάλα κομμάτια την ξυνομιζύθρα μέσα στο τηγάνι και ανακατεύουμε με προσεκτικές κινήσεις το φαγητό μας.

· Σερβίρουμε με τα φύλλα φρέσκιας ρίγανης ψιλοκομμένα και απολαμβάνουμε.

 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top