Το καλοκαίρι έρχεται και τι πιο όμορφο από το να κάθεσαι στην ξαπλώστρα σου και να τρως το παγωτό σου; Αν έχεις βαρεθεί τα «έτοιμα» παγωτά μπορείς να φτιάξεις μόνος σου, να το βάλεις στο ψυγειάκι σου και να το πάρεις μαζί σου στην παραλία.
Εμείς ψάξαμε και σας βρήκαμε τις πιο ενδιαφέρουσες συνταγές.
Παγωτό cheesecake με φράουλες
Υλικά συνταγή Σταύρου Βαρθαλίτη
Υλικά για τη Συνταγή
400 γρ. ζαχαρούχο γάλα
300 γρ. κρέμα γάλακτος
200 γρ. τυρί κρέμα
250 γρ. φράουλες
2 κ.σ. χυμό λεμόνι και ξύσμα από μισό λεμόνι
40 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
200 γρ. μπισκότα
Εκτέλεση της συνταγής
Πλένουμε και καθαρίζουμε τις φράουλες. Τις βάζουμε σε ένα σουρωτήρι και τις αφήσουμε να στραγγίξουν πολύ καλά.
Με το μίξερ με το σύρμα χτυπάμε τη κρύα κρέμα γάλακτος μαζί με το τυρί κρέμα να αφρατέψουν αρκετά καλά. Προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα,το χυμό λεμονιού και το ξύσμα του και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας.
Σπάμε τα μπισκότα ακανόνιστα και τα κρατάμε στην άκρη μέχρι να τα χρησιμοποιήσουμε.
Διαλέγουμε 10 φράουλες και τις πολτοποιούμε στο μούλτι μαζί με τη ζάχαρη.
Ψιλοκόβουμε τις υπόλοιπες φράουλες σε μικρά κομμάτια και τις προσθέτουμε στην κρέμα. Ρίχνουμε επίσης τα μπισκότα και ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις να ενωθούν όλα τα υλικά.
Αδειάζουμε το μισό παγωτό σε μία φόρμα του κέικ 30*11 αφόυ έχουμε τοποθετήσει λαδόκολλα ή μεμβράνη και προσθέτουμε τις πολτοποιημένες φράουλες και ανακατεύουμε απαλά με ένα κουτάλι και προσθέτουμε και το υπόλοιπο παγωτό από πάνω και το τοποθετούμε στην κατάψυξη για 6-8 ώρες τουλάχιστον να παγώσει τελείως.
Παγωτό με φυστικοβούτυρο(Συνταγή Σταύρου Βαρθαλίτη)
Υλικά για το παγωτό
· 380 γρ. ζαχαρούχο γάλα
· σπόρους από 1 λοβό βανίλιας
· 20 γρ. φιστίκια ψιλοκομμένα
· 460 γρ. κρέμα γάλακτος
· 220 γρ. φιστικοβούτυρο
Εκτέλεση της συνταγής
· Αρχικά χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε ενα μπολ μεχρι να φτιαξουμε μια σταθερη σαντιγί.
· Ανακατεύουμε το ζαχαρούχο γάλα με τη βανίλια μας μαζί με την σαντιγί.
· Προσθέτουμε το φιστικοβουτυρο και ανακατεύουμε ξανά.
· Αδειάζουμε το μείγμα μας σε ένα μπολ και προσθέτουμε ομοιόμορφα τα ψιλοκομμένα φιστίκια μας.
Αφήνουμε το μπολ να παγώσει στην κατάψυξη για τουλάχιστον 5 ώρες, σκεπασμένο.