Εύκολες συνταγές για παγωτό

Δείτε πώς να τις φτιάξετε

Το καλοκαίρι ήρθε και είναι η στιγμή να ετοιμάσετε τα αγαπημένα σας παγωτά.

Αν σας αρέσουν τα παγωτά- σάντουιτς, δοκιμάστε να φτιάξετε αυτό!

Φτιάξτε μόνοι σας παγωτό  Black Forest(σ.σ: Συνταγή Λάμπρου Βακιάρου)

Υλικά

Για τα κεράσια

•    500 γρ. κεράσια
•    30 γρ. βούτυρο
•    30 γρ. λικέρ αμαρέτο
•    25 γρ. ζάχαρη

Για το παγωτό

•    500 γρ. κρεμά γάλακτος 35% λιπαρά (πολύ παγωμένη)
•    400 γρ. ζαχαρούχο γάλα
•    100 γρ. τυρί κατίκι
•    60 γρ. γάλα εβαπορέ
•    8 – 16 γρ. κακάο
•    4-5 φέτες κέικ σοκολάτας
•    150 γρ. λιωμένη κουβερτούρα

Για τα κεράσια 

Καθαρίζουμε τα κεράσια, αφαιρούμε το κουκούτσι και τα κόβουμε στη μέση.
Ενας πολύ εύκολος τρόπος για να το κάνουμε αυτό είναι να αφαιρέσουμε το μελάνι από το κλασικό διάφανο στυλό και με τη μύτη να πιέσουμε το σημείο που είναι το κοτσάνι.
•    Προθερμαίνουμε ένα τηγάνι σε υψηλή θερμοκρασία. Προσθέτουμε το βούτυρο και τα κεράσια και μαγειρεύουμε για 1λεπτό περίπου. Στη συνέχεια σβήνουμε με το αμαρέτο και μόλις εξατμιστεί προσθέτουμε τη ζάχαρη, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία σε μέτρια και μαγειρεύουμε για άλλα 2 – 3 λεπτά (σε αυτό το σημείο θέλουμε τα κεράσια να έχουν μαλακώσει ελαφρώς και να υπάρχουν υγρά στο τηγάνι).
•    Αφήνουμε τα κεράσια να κρυώσουν αρκετά και στη συνέχεια, ιδανικά τα σουρώνουμε για να κρατήσουμε μόνο το φρούτο.
Για το παγωτό 
•    Προσθέτουμε το ζαχαρούχο και την κρέμα γάλακτος για 10– 15 λεπτά στην κατάψυξη.
•    Στον κάδο του μίξερ προσθέτουμε την παγωμένη κρέμα και με τον αυγοδάρτη χτυπάμε για 2 – 3 λεπτά σε υψηλή ταχύτητα μέχρι να αρχίσει να δένει. Στη συνέχεια προσθέτουμε το ζαχαρούχο και συνεχίζουμε το χτύπημα (σε αυτό το σημείο η κρέμα θα αραιώσει ελαφρώς).
•    Χτυπάμε για 2 – 3 λεπτά ακόμα, μέχρι να έχουμε ένα αποτέλεσμα λίγο πριν ξεκινήσει να γίνεται σαν σαντιγί, δηλαδή ούτε ρευστό αλλά ούτε και πολύ σφιχτό. Έπειτα, προσθέτουμε το κατίκι και απλά το ομογενοποιούμε σε μέτρια ταχύτητα.
•    Σε ένα μούλτι προσθέτουμε το γάλα εβαπορέ και περίπου τα 2/5 από τα κεράσια και πολτοποιούμε για περίπου 10’’, έτσι ώστε το παγωτό μας να έχει και κομματάκια από το κεράσι και να μην είναι πολτοποιημένα εντελώς.
•    Μεταφέρουμε όλα τα κεράσια (πολτοποιημένα και ολόκληρα), το κακάο και τη βάση του παγωτού σε ένα μεγάλο μπολ και ομογενοποιούμε με μια πλαστική σπάτουλα ζαχαροπλαστικής περιστροφικά.
•    Θρυμματίζουμε σε χοντρά κομμάτια το κέικ και το ομογενοποιούμε και αυτό.
•    Σε ένα φελιζόλ για παγωτό ή σε μια μακρόστενη φόρμα για κέικ προσθέτουμε περίπου 2 δάχτυλα από το παγωτό και στη συνέχεια με ένα κουτάλι απλώνουμε μέρος από τη λιωμένη κουβερτούρα. Επαναλαμβάνουμε με άλλη μια στρώση παγωτού και συνεχίζουμε με την υπόλοιπη κουβερτούρα. Σε περίπτωση που δεν χωρέσει όλο ολοκληρώνουμε τη διαδικασία σε ένα 2ο μικρότερο σκεύος.
•    Μεταφέρουμε στην κατάψυξη και αφήνουμε για τουλάχιστον 8 ώρες να παγώσει.
 

Παγωτό brownies με Fudge σοκολάτας(σ.σ: Συνταγή Βακιάρος)

Υλικά

Για τη βάση του παγωτού
500 γρ. κρέμα γάλακτος
200 γρ. γάλα εβαπορέ
30 γρ. κακάο σε σκόνη
120 γρ. ζάχαρη
5 κρόκους αυγού

Διαδικασία

Σε ένα μπεν μαρί προσθέτουμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα ζαχαροπλαστικής έως ότου το μείγμα ομογενοποιηθεί καλά περίπου 5 – 7 λεπτά.

 Το αφήνουμε να κρυώσει καλά εώς ότου έρθει σε μια υφή η οποία να είναι ελαφρώς ρευστή αλλά και όχι πολύ πηχτή. Σε περίπτωση που θέλουμε να επιταχύνουμε τη διαδικασία του κρυώματος μεταφέρουμε το μπολ σε ένα κρύο μπεν μαρί (μπολ με παγάκια και νερό). Για μεγαλύτερη ευκολία στη σύνθεση του παγωτού, το μεταφέρουμε σε ένα κορνέ ζαχαροπλαστικής.
Σε ένα μεσαίο κατσαρολάκι προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το γάλα εβαπορέ, το κακάο και τη ζάχαρη και δίνουμε μια βράση έχοντας την εστία σε μέτρια θερμοκρασία.

Παράλληλα σ’ ένα μεσαίο μπολ προσθέτουμε τους κρόκους και με έναν αυγοδάρτη τους ανακατεύουμε. Μόλις το μείγμα στην κατσαρόλα αρχίζει και αχνίζει και πλησιάζει προς το βράσιμο (προσέχουμε γιατί το μείγμα ξεχειλίζει εύκολα)  αφαιρούμε την κατσαρόλα προσωρινά από την εστία.  Με μια κουτάλα προσθέτουμε με πολύ σιγανή και σταθερή ροή λίγο παραπάνω από τη μισή ποσότητα από το υγρό στους κρόκους, ανακατεύοντας έντονα με τον αυγοδάρτη. Ύστερα, επαναφέρουμε το μείγμα με τα αυγά στην κατσαρόλα και σε μέτρια θερμοκρασία δίνουμε μια βράση. Ανακατεύοντας συνεχώς σιγοβράζουμε για 2 – 3 λεπτά και στη συνέχεια αφαιρούμε την κατσαρόλα από την εστία και την αφήνουμε να κρυώσει καλά.

Αν δεν έχουμε παγωτομηχανή μεταφέρουμε το μπολ με τη βάση του παγωτού στην κατάψυξη και για τις πρώτες 2 ώρες και ανα 30 λεπτά (συνολικά 4 φορές) το ανακατεύουμε αρκετές φορές ώστε να σιγουρευτούμε ότι έχουμε ‘ξεκολλήσει’ το παγωτό που έχει παγώσει στα τοιχώματα. Αν έχουμε παγωτομηχανή παραλείπουμε το παραπάνω βήμα και εξαρχής τοποθετούμε τη βάση του παγωτού στο μηχάνημα για 30 λεπτά.

Αφαιρούμε το παγωτό από την κατάψυξη (το οποίο θα έχει αρχίσει να πήζει) και σε ένα ειδικό δοχείο για παγωτό (φελιζόλ ή μεταλλική φόρμα παγωτού) προσθέτουμε στο κάτω μέρος το 1/3 από το brownies και το 1/3 του fudge σοκολάτας. Συνεχίζουμε προσθέτοντας το 1/3 της ποσότητας του παγωτού με και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία για άλλες 2 φορές δίνοντας έμφαση στην τελευταία στρώση, έτσι ώστε να την διακοσμήσουμε ωραία.

 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top