Φτιάξε πίτα με το αρνί του Πάσχα

Συνταγή για πίτα με αρνί

Σου έχει περισσέψει αρνί αλλά έχεις δοκιμάσει όλους τους δυνατούς συνδυασμούς και θέλεις να γευτείς ένα ξεχωριστό πιάτο; 

Φτιάξτε την πιο νόστιμη τυρόπιτα χωρίς φύλλο

Δοκίμασε να φτιάξεις μία πίτα που μπορείς να την καταναλώσεις το πρωί, το μεσημέρι και το βράδυ.

Λαχταριστή κασερόπιτα με πολέντα και λιαστές ντομάτες

Υλικά της Συνταγής 

 Υλικά για τα φύλλα

· 7 φύλλα κρούστας
· 80 γρ. ελαιόλαδο για το άλειμμα
Υλικά για τη γέμιση
· 800 γρ. με 1 κιλό αρνί ψημένο
· 2 κ.σ. ελαιόλαδο
· 1 μεσαίο ξερό κρεμμύδι
· 1 κόκκινη πιπέρια
· 1 μεσαίο καρότο
· 2 πράσα
· 2 φρέσκα κρεμμύδια
· 2 σκελίδες σκόρδο
· 200 γρ. τριμμένη γραβιέρα ή οποιοδήποτε κίτρινο τυρί έχουμε
· ¼ ματσάκι φρέσκο μαϊντανό
· ¼ ματσάκι φρέσκο άνηθο
· 2 κλωνάρια φρέσκια ρίγανη
· 1 κλωνάρι φρέσκο δεντρολίβανο
· Αλάτι
· Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Φτιάξτε την πιο νόστιμη μανιταρόπιτα!

Εκτέλεση της Συνταγής

· Αρχικά, προθερμαίνουμε το φούρνο στον αέρα, στους 180 βαθμούς.
· Καθαρίζουμε και κόβουμε το καρότο μαζί με το πράσο και τα φρέσκα κρεμμύδια στη μέση κατά μήκος και στη συνέχεια σε λεπτές φέτες, την πιπεριά σε μικρόυς κύβους μέχρι 1 εκατοστό και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο.
· Ζεσταίνουμε σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά, μόλις κάψει ρίχνουμε τα καρότα, τα πράσα, το ξερό κρεμμύδι ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα και τα σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν, για 3’ - 4’.
· Παράλληλα μαδάμε με τα χέρια μας το αρνί σε μικρά κομμάτια, το ρίχνουμε στο τηγάνι μαζί με το σκόρδο, τα φρέσκα κρεμμύδια, την πιπεριά, ανακατεύουμε και σοτάρουμε όλα μαζί τα υλικά για ακόμα 2’ -3’.
· Σβήνουμε τη φωτιά και αφήνουμε για λίγο στην άκρη το τηγάνι, ώστε να κρυώσει η γέμιση, για 5’.
· Προσθέτουμε στο τηγάνι, τα φύλλα από τη ρίγανη, το δεντρολίβανο, το μαϊντανό και τον άνηθο ψιλοκομμένα, το τριμμένο τυρί, λίγο αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν μεταξύ τους.
· Αλείφουμε με ένα πινέλο λίγο από το ελαιόλαδο για τα φύλλα στα τοιχώματα και τη βάση του ταψιού (25*33).
· Τοποθετούμε κατά μήκος του ταψιού ένα φύλλο κρούστας, το λαδώνουμε με λίγο ελαιόλαδο χωρίς να το ακουμπάμε, τοποθετούμε σταυρωτά από πάνω του άλλο ένα φύλλο, το λαδώνουμε και αυτό με τον ίδιο τρόπο, βάζουμε ακόμα ένα φύλλο, όπως το πρώτο και αφήνουμε τις άκρες τους να προεξέχουν.
· Απλώνομε ομοιόμορφα τη μισή γέμιση, διπλώνουμε ένα φύλλο κρούστας στη μέση, το τοποθετούμε από πάνω και στρώνουμε ομοιόμορφα και την υπόλοιπη γέμιση.
· Σκεπάζουμε τη γέμιση με ένα φύλλο κρούστας, το λαδώνουμε με λίγο ελαιόλαδο χωρίς να το ακουμπάμε και επαναλαμβάνουμε ακόμα 2 φόρες την διαδικασία.
· Αφήνουμε τα φύλλα να προεξέχουνε έως 5 εκ. κόβουμε το υπόλοιπο, τα γυρνάμε προς τα μέσα και δίνουμε ωραίο σχήμα στην πίτα μας.
· Χαράσσουμε σε κομμάτια και ψήνουμε στη μεσαία θέση του φούρνου μέχρι να πάρει ωραίο χρυσαφί χρώμα, για περίπου 45’.
· Σερβίρουμε σε κομμάτια και απολαμβάνουμε.


 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top