Νηστεύεις; Αυτό είναι το γλυκό που θα θες να τρως συνέχεια

Συνταγή για ταχινοπιτάκια με καρύδια

Μέρες νηστείας διανύουμε κι αν ανήκετε στην κατηγορία των γλυκατζήδων αυτό το γλυκό που έφτιαξε ο Σταύρος Βαρθαλίτης στην εκπομπή Breakfast@star θα σας συναρπάσει.

Συνταγές για νηστίσιμα πεντανόστιμα κέικ

Ο σεφ έφτιαξε ταχινοπιτάκια με καρύδια και έδειξε στους τηλεθεατές του Star πώς να τα φτιάξουν.

Συνταγή για κρουασανάκια με μήλο - Θα τα λατρέψετε!

Υλικά για τα ταχινοπιτάκια

· 6 φύλλα κρούστας
· 400 γρ. ταχίνι
· 120 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
· 50 γρ. καρυδόψιχα
· ½ πορτοκάλι το ξύσμα
· 1 ½ κ.γ. κανέλα σε σκόνη
· 1 κ.γ. μαχλέπι σε σκόνη
· ½ κ.γ. γαρύφαλλο σε σκόνη
· 100 γρ. ηλιέλαιο
Υλικά για το σιρόπι
· 200 γρ. νερό
· 150 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
· 1 ξυλάκι κανέλα
· ½ πορτοκάλι τις φλούδες
Υλικά για το σερβίρισμα
· 1 κ.γ. σουσάμι
· 1 κ.γ. μαυροσούσαμο

· Εκτέλεση για το σιρόπι

Βάζουμε σε μια κατσαρόλα όλα τα υλικά για το σιρόπι και τα βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 5΄.

· Το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει, για να το χρησιμοποιήσουμε στη συνέχεια.

Εκτέλεση για τα ταχινοπιτάκια

· Προθερμαίνουμε το φούρνο στον αέρα, στους 160 βαθμούς.
· Θρυμματίζουμε στο κάδο του μπλέντερ τα καρύδια, τα ρίχνουμε σε ένα μεγάλο μπολ μαζί με την κανέλα, το γαρίφαλο, τη ζάχαρη, το μαχλέπι, το ξύσμα από πορτοκάλι και τα αναμειγνύουμε μεταξύ τους.
· Απλώνουμε στο πάγκο μας ένα φύλλο κρούστας με τη μεγάλη πλευρά μπροστά μας, ραντίζουμε με ένα πινέλο με 1 κ.σ. από το ηλιέλαιο, πασπαλίζουμε ομοιόμορφα με 1 κ.σ. γεμάτη από το μείγμα με τη ζάχαρη και τα καρύδια και απλώνουμε διάσπαρτα 3 κ.σ. από το ταχίνι ( 60-70 γρ.).
· Πιάνουμε με τα χέρια μας το φύλλο από τη πλευρά που έχουμε μπροστά μας και το τυλίγουμε σε ρόλο προς την απέναντι πλευρά, πιάνουμε το ρολό από τη μία άκρη του και το τυλίγουμε σαν σαλιγκάρι.
· Επαναλαμβάνουμε τα 2 παραπάνω βήματα και για τα υπόλοιπα 5 φύλλα.
· Βάζουμε τα ταχινοπιτάκια σε ένα λαδωμένο ταψί (25*33) τα λαδώνουμε ελαφρώς και από πάνω με όσο ηλιέλαιο μας έχει μείνει και ψήνουμε στη μεσαία θέση του φούρνου για 30’ με 35’.
· Μόλις τα βγάλουμε από το φούρνο τα σιροπιάζουμε ζεστά με το κρύο σιρόπι και τα αφήνουμε να το τραβήξουν, για 20’.
· Σερβίρουμε με λίγο σουσάμι και μαυροσούσαμο και απολαμβάνουμε.

Δείτε το breakfast@star

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top