Συνταγές για νηστίσιμα πεντανόστιμα κέικ

Πώς να φτιάξεις γευστικά νηστίσιμα κέικ

H Σαρακοστή ξεκινά και αν είσαι γλυκατζής σου έχουμε κάποιες νηστίσιμες γλυκές συνταγές για κέικ που θα λατρέψεις. 

Σου αρέσει το cake; Αυτό έχει τις λιγότερες θερμίδες

Νηστίσιμο Tsunami cake με φιστικοβούτυρο

Για τη βάση του κέικ

  • 440 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 440 γρ. καστανή ζάχαρη
  • 70 γρ.κακάο 
  • 1 κ.γ. baking powder
  • 2 κ.γ. μαγειρική σόδα
  • 1/3 κ.γ. αλάτι
  • 2 βανιλίνες
  • 3 κ.σ. μηλόξιδο
  • 240 γρ. ηλιέλαιο
  • 530 γρ. χλιαρό νερό

Για τη γέμιση και τη σύνθεση

  • 350 γρ. φiστικοβούτυρο
  • 180 γρ. μέλι ή σιρόπι καραμέλας
  • 120 γρ. μαργαρίνη ή vegan βούτυρο
  • 80 γρ. καυτό νερό
  • 100 γρ. κουβερτούρα κλασσική 

Για την κρέμα tsunami

  • 350 γρ. κουβερτούρα κλασσική 
  • 240 γρ. γάλα σόγιας με γεύση βανίλια
  • 100 γρ. φιστίκι τριμμένο

Tρεις υπέροχες συνταγές για cake που θα λατρέψετε!

Εκτέλεση

Για τη βάση του κέικ

Βήμα 1

 Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς στον αέρα. Σεμιζάρουμε 2 αποσπώμενες φόρμες ή 2 ταψάκια 24 εκ.

Βήμα 2

 Σε ένα μπoλ προσθέτουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το κακάο, το baking powder, τη μαγειρική σόδα και το αλάτι και ανακατέυουμε καλά.

Βήμα 3

 Συνεχίζουμε προσθέτοντας το μηλόξιδο, το ηλιέλαιο, το ξίδι και το χλιαρό νερό και ομογενοποιούμε πάρα πολύ καλά. Αδειάζουμε το μείγμα ισόποσα στις δύο φόρμες. Περισσότερη ευκολία και ακριβές μοίρασμα ζυγίζουμε 850 γραμ. στην κάθε φόρμα.

Βήμα 4

 Ψήνουμε για 35’-40’ ή μέχρι μία οδοντογλυφίδα να βγαίνει καθαρή από το κέντρο του κέικ. Το αφαιρούμε από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει τουλάχιστον για 1 h.

Βήμα 5

Κόβουμε το κάθε κέικ με ένα μαχαίρι του ψωμιού ή με μια χοντρή κλωστή ή πετονιά, χωρίζουμε το κάθε κέικ σε 2 μέρη. Στο σύνολο θα έχουμε 4 κομματια.

Για τη γέμιση

Βήμα 1

 Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε το φιστικοβούτυρο και το βούτυρο μέχρι να αφρατέψουν για περίπου 2’-3.

Βήμα 2

 Σε ένα μπολ προσθέτουμε το μέλι μαζί με το καυτό νερό και ανακατεύουμε. Συνεχίζοντας το χτύπημα προσθέτουμε το μέλι με σταθερή ροή μέχρι να έχουμε μία αφράτη και κρεμώδες υφή.

Για τη σύνθεση

Βήμα 1

 Τοποθετούμε το πρώτο κομμάτι κέικ σε μία πιατέλα η οποία να είναι τουλάχιστον δύο με τρία δάχτυλα μεγαλύτερη από την διάμετρο του κέικ. Προσθέτουμε το 1/3 της γέμισης και με ένα κουτάλι απλώνουμε ομοιόμορφα. Πάλι ζούμε με το ένα τρίτο από την ψιλοκομμένη κουβερτούρα και επαναλαμβάνουμε την διαδικασία με τα υπόλοιπα 2 κομμάτια κέικ, βάζοντας το τελευταίο κομμάτι κέικ σαν καπάκι.

Βήμα 2

Τυλίγουμε το κέικ με την πλαστικό φιλμ φροντίζοντας να το έχει αγκαλιάσει σφιχτά.

Για τη κρέμα tsunami και την ολοκλήρωση

Βήμα 1

Σε ένα μικρό κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το γάλα λίγο πριν το σημείο βρασμού. Αποσύρουμε από την εστία και προσθέτουμε την κουβερτούρα ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει.

Βήμα 2

Αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.

Βήμα 3

Λίγο πριν σερβίρουμε, την αδειάζουμε πάνω από το κέικ πασπαλίζουμε με το τριμμένο φιστίκι. Σε αυτό το σημείο το tsunami κέικ έτοιμο εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους σας τραβώντας το φιλμ.

Κέικ λεμόνι με κρέμα λεμόνι

Cake Ροδάκινο(Γιώργος Πότσης)

Υλικά

  • 260γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις 
  • 1 κ.γλ. μπέικιν αλάτι βανίλια 
  • 3 αυγά 
  • 180γρ βούτυρο λιωμένο χλιαρό 
  • 150γρ ζάχαρη κρυσταλλική
  •  200γρ κρέμα γάλακτος 
  • 1 κονσέρβα ροδάκινα κομπόστα στραγγισμένα και κομμένα σε κυβάκια

Για το σιρόπι

  • 1 κομπόστα ροδάκι το σιρόπι 70γρ ζάχαρη κρυσταλλική 1 σφηνάκι κονιάκ(προαιρετικά)

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ ανακατεύω το βούτυρο,τη ζάχαρη,την κρέμα γάλακτος,τα αυγά, το αλάτι και τη βανίλια. Προσθέτω το αλεύρι και το μπέικιν και στό τέλος τα κομμένα ροδάκια κομπόστα. Ρίχνω σε μία φόρμα του κέικ που την έχω αλείψει με βούτυρο. Ψήνω σε προθερμασμένω φούρνο στους 170ο C για περίπου 40 λεπτά. Ελέγχω με το μαχαίρι να δω αν το κέικ μου είναι έτοιμο: αν βγαίνει καθαρό το μαχαίρι τότε το κέικ μου είναι έτοιμο. Αφαιρώ από τον φούρνο, αναποδογυρίζω την φόρμα σε σχάρα και σιροπιάζω με το ζεστό σιρόπι.

Για το σιρόπι: Βράζω το σιρόπι από την κομπόστα με την ζάχαρη για 4 λεπτά περίπου. Αφαιρώ από την φωτιά και προσθέτω το κονιάκ.
Tips: Μπορείτε να προσθέσετε και ξηρούς καρπούς ή σταφίδες αν θέλετε. Το σερβίρετε είτε σκέτο είτε με μια μπάλα παγωτό βανίλια.

Νηστίσιμο Cake Mπανάνα Σοκολάτα(Συνταγή Λάμπρου Βακιάρου στην εκπομπή, στη Φωλιά των Κου Κου)

Υλικά της Συνταγής 

  • 4 μπανάνες ώριμες
  • 2/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • 150γρ. μέλι
  • 300γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • ½ κουτ. γλυκού μαγειρική σόδα
  • 1 κουτ. γλυκού κανέλα
  • 1 πρέζα αλάτι
  • ½ φλιτζάνι καρύδια τριμμένα
  • 100γρ. σταγόνες σοκολάτας κουβερτούρα

Διαδικασία

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170οC στον αέρα. Ρίχνετε τις 3 μπανάνες, το ελαιόλαδο και το μέλι σε ένα μούλτι και πολτοποιείτε πολύ καλά.

Σε ένα μεγάλο μπόλ κοσκινίζετε (προαιρετικά) το αλεύρι, στη συνέχεια προσθέτετε το μπέικιν πάουντερ, τη μαγειρική σόδα, την κανέλα, το αλάτι και τα τριμμένα καρύδια και ανακατεύετε καλά.

Ενσωματώνετε σιγά σιγά τα υγρά στα στερεά και με μια μαρίζ. Προσθέτετε τις σταγόνες σοκολάτας και ανακατεύετε.

Αλευρώνετε μια μακρόστενη φόρμα (αντί για βούτυρο βάζετε ελαιόλαδο) και μεταφέρετε το μίγμα. Αφήνετε να «κάτσει» για 10 λεπτά. Κόβετε την τέταρτη μπανάνα κατά μήκος στη μέση και ακουμπάτε ελαφρά το κάθε κομμάτι, με την κομμένη πλευρά να κοιτάει προς τα πάνω.

Ψήνετε στο φούρνο για 55 λεπτά ή μέχρι αν τρυπήσετε με ένα μαχαίρι το κέντρο του κέικ, να μην υπάρχει ζύμη στο μαχαίρι.

Aφράτο και νηστίσιμο σοκολατένιο cake

Υλικά της Συνταγής 

 

  • 3 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κ.γ. baking soda
  • 6 κ.γ. σκόνη κακάο
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 2 φλιτζάνια ζάχαρη
  • 3 κ.σ. λευκό ξίδι
  • 2 βανίλιες ή 2 κ.σ. εκχύλισμα φυσικής βανίλιας
  • 3/4 του φλιτζανιού ηλιέλαιο
  • 2 φλιτζάνια κρύο νερό
  • 1 φλιτζάνι ψιλοκομμένα καρύδια

Για την επικάλυψη σοκολάτας 

  • 200 γρ. κουβερτούρα λιωμένη
  • 2 κ.σ. ηλιέλαιο

Εκτέλεση της Συνταγής
•    Κοσκίνισε το αλεύρι και ανάμειξε με την baking soda, το κακάο σε σκόνη και το αλάτι σε ένα μπολ
•    Σε άλλο μπολ ανακάτεψε τη ζάχαρη, το ξίδι, τη βανίλια και το λάδι μαζί με το νερό. Χτύπησε με ένα σύρμα να λιώσει η ζάχαρη και να αναμειχθούν τα υγρά υλικά
•    Στη συνέχεια πρόσθεσε λίγο, λίγο το αλεύρι στο μπολ με τα υγρά υλικά ανακατεύοντας καλά μέχρι να πάρεις μια ομοιόμορφη ζύμη. Στο τέλος πρόσθεσε και τα ψιλοκομμένα καρύδια
•    Προθέρμανε το φούρνο στους 180oC και λάδωσε ελαφρά μια φόρμα για cupcakes. Η ζύμη αυτή θα σου δώσει περίπου 24 μετρίου μεγέθους cupcakes
•    Ρίξε την ζύμη να γεμίσεις τα ¾ του κάθε cupcake και με μια σπάτουλα διόρθωσε την επιφάνεια για να έχεις πιο ομοιόμορφο ψήσιμο
•    Ψήσε για περίπου 20′ λεπτά και βγάλε από το φούρνο. Αφού κρυώσουν ελαφρά ξεφόρμαρε και άφησε να κρυώσουν καλά07Στο μεταξύ βάλε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί με ελάχιστο ηλιέλαιο και αφού λιώσει άλειψε την επιφάνεια κάθε κομματιού. 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top