Σεβίτσε με λαβράκι και fish tacos από τον Λεωνίδα Κουτσόπουλο

Οι συνταγές του σεφ - Τις έδειξε στο MasterClass της Κυριακής 13/3

Το 4ο ΜasterClass παρακολούθησαν με μεγάλη προσοχή οι παίκτες του MasterChef 2022, προσπαθώντας να αφομοιώσουν όσο περισσότερες πληροφορίες μπορούν από τις συνταγές και τα tips του καταξιωμένου σεφ- κριτή Λεωνίδα Κουτσόπουλου.

Ο Λ. Κουτσόπουλος έδειξε σε παίκτες και τηλεθεατές τις συνταγές του για σεβίτσε με λαβράκι – fish tacos.

Αν θέλετε να δοκιμάσετε κι εσείς τις μαγειρικές σας ικανότητες, παρακάτω σας παραθέτουμε τις συνταγές βήμα – βήμα!
 

Σεβίτσε με λαβράκι – fish tacos

  • 1 φιλέτο λαβράκι και 1 φιλέτο φαγκρί
  • Τορτίγιες
  • 1 lime
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι Πιπέρι
  • 1 mango
  • Κόλιανδρος
  • Κρεμμυδάκι Φρέσκο
  • Πιπεριά jalapeno
  • Πιπεριά τσίλι

Πουρές αβοκάντο

  • 4 αβοκάντο
  • 100 γρ. Γλυκόζη
  • 90 γρ. Χυμό λάιμ
  • Αλάτι – Πιπέρι
  • Φύτρες κόκκινου αμάραντου
  1. Φιλετάρουμε το λαβράκι και κόβουμε το ένα φιλέτο σε χοντρό καρέ.
  2. Κάνουμε το ίδιο και με το φαγκρί.
  3. Ζεσταίνουμε τις τορτίγιες σε ένα ταψί στον φούρνο και τις διπλώνουμε πάνω σε βάση για τάκος για να πάρουν σχήμα.
  4. Κάνουμε μια μαρινάδα για το ψάρι, με το ελαιόλαδο, το λάιμ, το αλατοπίπερο, το κρεμμυδάκι φρέσκο, τις δύο πιπεριές και τον κόλιανδρο και το mango.
  5. Για τον πουρέ αβοκάντο χτυπάμε όλα τα υλικά στο μίξερ.
  6. Βάζουμε με μια σακούλα ζαχαροπλαστικής μία λωρίδα από τον πουρέ σε κάθε τορτίγια.
  7. Προσθέτουμε μια κουταλιά σεβίτσε σε κάθε τορτίγια.
  8. Βάζουμε λίγο ακόμα πουρέ αβοκάντο πάνω από το σεβίτσε.
  9. Γαρνίρουμε με φύτρες κόκκινου αμάραντου και φύλλα κόλιανδρου.

Ριζότο με λαβράκι

  • 1 κρεμμύδι
  • Ρύζι για ριζότο
  • Κρασί 30 ml
  • Ζωμός 200ml
  • Σαφράν
  • Μπονίτο flakes
  • 1 lime
  • 1 φιλέτο λαβράκι
  • Αλάτι πιπέρι
  • Παρμεζάνα
  • Βούτυρο 50 γραμμάρια
  1. Για το ριζότο, κόβουμε ασέ το κρεμμύδι και το σοτάρουμε σε μια κατσαρόλα με το ελαιόλαδο και το βούτυρο για 1-2 λεπτά, μέχρι να γίνει διάφανο.
  2. Προσθέτουμε το ρύζι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 7 δευτερόλεπτα.
  3. Προσθέτουμε το κρασί μέχρι να το απορροφήσει.
  4. Μία κουταλιά τη φορά προσθέτουμε το ζωμό, μόλις απορροφηθεί προσθέτουμε την επόμενη και ανακατεύουμε συνέχεια.
  5. Προσθέτουμε το μπονίτο, το σαφράν και το χυμό λάιμ.
  6. Δένουμε με βούτυρο και παρμεζάνα.
  7. Αλατοπιπερώνουμε.
  8. Εντωμεταξύ ψήνουμε το φιλέτο λαβράκι στο τηγάνι από τη μεριά της πέτσας και τελειώνουμε με ψήσιμο στο φούρνο.
  9. Στήνουμε, τοποθετούμε το λαβράκι πάνω από το ριζότο και γαρνίρουμε με φύτρες κόκκινου αμάραντου.

Δείτε όλα τα επεισόδια του MasterChef 2022

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top