Το 4ο ΜasterClass παρακολούθησαν με μεγάλη προσοχή οι παίκτες του MasterChef 2022, προσπαθώντας να αφομοιώσουν όσο περισσότερες πληροφορίες μπορούν από τις συνταγές και τα tips του καταξιωμένου σεφ- κριτή Λεωνίδα Κουτσόπουλου.
Ο Λ. Κουτσόπουλος έδειξε σε παίκτες και τηλεθεατές τις συνταγές του για σεβίτσε με λαβράκι – fish tacos.
Αν θέλετε να δοκιμάσετε κι εσείς τις μαγειρικές σας ικανότητες, παρακάτω σας παραθέτουμε τις συνταγές βήμα – βήμα!
Σεβίτσε με λαβράκι – fish tacos
- 1 φιλέτο λαβράκι και 1 φιλέτο φαγκρί
- Τορτίγιες
- 1 lime
- Ελαιόλαδο
- Αλάτι Πιπέρι
- 1 mango
- Κόλιανδρος
- Κρεμμυδάκι Φρέσκο
- Πιπεριά jalapeno
- Πιπεριά τσίλι
Πουρές αβοκάντο
- 4 αβοκάντο
- 100 γρ. Γλυκόζη
- 90 γρ. Χυμό λάιμ
- Αλάτι – Πιπέρι
- Φύτρες κόκκινου αμάραντου
- Φιλετάρουμε το λαβράκι και κόβουμε το ένα φιλέτο σε χοντρό καρέ.
- Κάνουμε το ίδιο και με το φαγκρί.
- Ζεσταίνουμε τις τορτίγιες σε ένα ταψί στον φούρνο και τις διπλώνουμε πάνω σε βάση για τάκος για να πάρουν σχήμα.
- Κάνουμε μια μαρινάδα για το ψάρι, με το ελαιόλαδο, το λάιμ, το αλατοπίπερο, το κρεμμυδάκι φρέσκο, τις δύο πιπεριές και τον κόλιανδρο και το mango.
- Για τον πουρέ αβοκάντο χτυπάμε όλα τα υλικά στο μίξερ.
- Βάζουμε με μια σακούλα ζαχαροπλαστικής μία λωρίδα από τον πουρέ σε κάθε τορτίγια.
- Προσθέτουμε μια κουταλιά σεβίτσε σε κάθε τορτίγια.
- Βάζουμε λίγο ακόμα πουρέ αβοκάντο πάνω από το σεβίτσε.
- Γαρνίρουμε με φύτρες κόκκινου αμάραντου και φύλλα κόλιανδρου.
Ριζότο με λαβράκι
- 1 κρεμμύδι
- Ρύζι για ριζότο
- Κρασί 30 ml
- Ζωμός 200ml
- Σαφράν
- Μπονίτο flakes
- 1 lime
- 1 φιλέτο λαβράκι
- Αλάτι πιπέρι
- Παρμεζάνα
- Βούτυρο 50 γραμμάρια
- Για το ριζότο, κόβουμε ασέ το κρεμμύδι και το σοτάρουμε σε μια κατσαρόλα με το ελαιόλαδο και το βούτυρο για 1-2 λεπτά, μέχρι να γίνει διάφανο.
- Προσθέτουμε το ρύζι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 7 δευτερόλεπτα.
- Προσθέτουμε το κρασί μέχρι να το απορροφήσει.
- Μία κουταλιά τη φορά προσθέτουμε το ζωμό, μόλις απορροφηθεί προσθέτουμε την επόμενη και ανακατεύουμε συνέχεια.
- Προσθέτουμε το μπονίτο, το σαφράν και το χυμό λάιμ.
- Δένουμε με βούτυρο και παρμεζάνα.
- Αλατοπιπερώνουμε.
- Εντωμεταξύ ψήνουμε το φιλέτο λαβράκι στο τηγάνι από τη μεριά της πέτσας και τελειώνουμε με ψήσιμο στο φούρνο.
- Στήνουμε, τοποθετούμε το λαβράκι πάνω από το ριζότο και γαρνίρουμε με φύτρες κόκκινου αμάραντου.
Δείτε όλα τα επεισόδια του MasterChef 2022
Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.