Εύκολη σπιτική μηλόπιτα με πράσινα μήλα για να γλείφετε τα δάχτυλά σας

Μια «γλυκιά» συνταγή από τον Σταύρο Βαρθαλίτη

Αν περνάς από τη φάση του να θέλεις να φας επειγόντως κάτι γλυκό, αλλά το ψυγείο σου είναι άδειο, ο Σταύρος Βαρθαλίτης σου έχει τη λύση. 

Ο γνωστός σεφ μπήκε στην κουζίνα του Breakfast@Star και ετοίμασε την πιο εύκολη, νόστιμη και γρήγορη μηλόπιτα με πράσινα μήλα. 

Πανεύκολη συνταγή για νουντλς αυγού με μοσχαράκι και σάλτσα σόγιας

Υλικά για τη ζύμη

  • 320 γρ. αλεύρι γ. ο. χ.
  • 80 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 2 κ.σ. άχνη ζάχαρη
  • 30 γρ. νερό
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 1 κ.σ. βούτυρο λιωμένο, για το σκεύος
  • 20 γρ. νερό για το άλειμμα
  • 1 κ.σ. κρυσταλλική ζάχαρη

Υλικά για τη γέμιση

  • 800 γρ. μεγάλα πράσινα μήλα
  • 20 γρ. ζάχαρη
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • ¼ κ.γ. μοσχοκάρυδο
  • 2½ κ.γ. αλεύρι γ. ο. χ.
  • 1 λεμόνι το χυμό
  • 40 γρ. βούτυρο

Υλικά για το σερβίρισμα

  • 2 κ.σ. άχνη ζάχαρη
  • 1 κ.γ. κανέλα

Πώς να φτιάξετε την πιο λαχταριστή και αφράτη μπουγάτσα

Εκτέλεση για τη γέμιση

  • Ξεφλουδίζουμε τα μήλα, τα κόβουμε στη μέση, αφαιρούμε τα κουκούτσια, τα κόβουμε σε λεπτές φέτες και τα μεταφέρουμε σε ένα μεγάλο μπολ.
  • Προσθέτουμε σε ένα μικρότερο μπολ, τη ζάχαρη, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο, το αλεύρι, το αλάτι και να ανακατεύουμε με ένα μεγάλο κουτάλι.
  • Πασπαλίζουμε από πάνω με το μείγμα τα μήλα, ρίχνουμε το χυμό λεμονιού και τα ανακατεύουμε πολύ καλά.
  • Αφήνουμε για λίγο το μπολ σε μια άκρη, για να το χρησιμοποιήσουμε στη συνέχεια.

 

Εκτέλεση για τη ζύμη

Προθερμαίνουμε το φούρνο στον αέρα, στους 180 βαθμούς.

Προσθέτουμε στο κάδο του μίξερ, το αλεύρι, το βούτυρο, την άχνη ζάχαρη, το αλάτι και ανακατεύουμε με στο σύρμα σε μέτρια ταχύτητα μέχρι το μείγμα γίνει.

Βάζουμε το γάντζο, συνεχίζουμε να ανακατεύουμε σε μέτρια ταχύτητα όσο προσθέτουμε το νερό μέχρι τα υλικά μας να γίνουν ένα σώμα.

Αφαιρούμε τον κάδο από το μίξερ, μεταφέρουμε τη ζύμη στο ξύλο κοπής και τη χωρίζουμε στη μέση.

Πλάθουμε κάθε μερίδα σε κυκλικό σχήμα, τις τυλίγουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε δτο ψυγείο, για 15’.

Βγάζουμε τις ζύμες από το ψυγείο, τις ξετυλίγουμε και τις τοποθετούμε σε μια αλευρωμένη επιφάνεια.

Ανοίγουμε με τον πλάστη τη μια ζύμη, σε κυκλικό σχήμα με πάχος 2 χιλιοστά και διάμετρο 28 εκατοστά.

Αλείφουμε με ένα πινέλο το λιωμένο βούτυρο στη βάση και τα πλαϊνά τοιχώματα τις ταρτιέρας (24 εκατοστά).

Μεταφέρουμε τη ζύμη που ανοίξαμε, στη ταρτιέρα και τη στρώνουμε στη βάση της.

  • Πατάμε ελαφρά με το χέρι μας τα τοιχώματα ώστε η ζύμη, να πάρει το σχήμα της ταρτιέρας.
  • Αφήνουμε το ζυμάρι να προεξέχει λίγο από το γείσο της ταρτιέρας.
  • Προσθέτουμε τη γέμιση με τα μήλα μέσα στην ταρτιέρα και αλείφουμε με λίγο νερό τις άκρες τις ζύμης.
  • Κόβουμε το βούτυρο για τη γέμιση σε μικρά κομμάτια και τα μοιράζουμε ομοιόμορφα επάνω από τα μήλα.
  • Ανοίγουμε και το δεύτερο ζυμάρι με τον πλάστη, σε κυκλικό σχήμα με πάχος 3 χιλιοστά και διάμετρο 24 εκατοστά.
  • Σκεπάζουμε με το ζυμάρι που ανοίξαμε από πάνω τα μήλα.
  • Πιάνουμε τις άκρες από τα ζυμάρια και τις πιέζουμε για να κολλήσουν μεταξύ τους.
  • Αφήνουμε περιθώριο 1 με 2 εκατοστά το πολύ και κόβουμε όσο περισσεύει.
  • Κλείνουμε τις άκρες προς τα μέσα ώστε να δώσουμε ωραίο σχήμα στην τάρτα μας.
  • Με ένα μαχαίρι κάνουμε 4 μικρές τρύπες στο επάνω φύλλο τις τάρτας.
  • Το αλείφουμε με λίγο νερό και το πασπαλίζουμε με την κρυσταλλική ζάχαρη .
  • Ψήνουμε στη μεσαία θέση του φούρνου, για 55’ με 60’.
  • Αφήνουμε να κρυώσει για 20’.

Δείτε το Breakfast@star  

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top